More

  Latest Posts

  MotoGP Qatar – The good, the bad and the ugly

  Etapa din Qatar a fost plină de imprevizibil, iar acum a venit momentul să îi trecem în revistă atât pe protagoniștii, dar și pe antagoniștii rundei inaugurale a întrecerii clasei MotoGP.

  THE GOOD

  Maverick Vinales

  Viața de om căsătorit îi convine de minune lui Vinales. Scăpat de Valentino Rossi, Maverick Vinales pare acum omul momentului la Yamaha. Spaniolul a avut o cursă magistrală, deși după debutul de cursă, nimeni nu ar fi bănuit că el va fi învingătorul la finalul cursei, mai ales că Ducati a avut un top speed net superior. Să fie favoritul principal la titlul mondial din MotoGP? Prea devreme de tras o concluzie.

  Johann Zarco

  Cursa lui Zarco a fost una de neuitat pentru francez. După multă vreme, Zarco a părut să fie un protagonist, iar dacă așa va continua sezonul, pilotul de la Pramac Ducati ne va încânta la un moment dat cu un backflip. Până atunci, francezul se poate bucura de noul record de viteză, stabilit în FP4. Nu în orice zi, cineva poate atinge 362.7 km/h pe o motocicletă, fie ea și una de MotoGP.

  Joan Mir

  Dacă cursa ar mai fi avut măcar cinci tururi, Joan Mir ar fi avut o șansă la victorie. Chiar și așa, rezultatul obținut de pilotul Suzuki pe un circuit care văduvește potențialul real al motocicletei japoneze. Pentru moment, Mir ne-a arătat doar o parte din ceea ce poate, iar titlul mondial de la MotoGP pare să nu fie obținut chiar întâmplător, așa cum sugerau criticii săi cei mai vocali.

  THE BAD

  Jack Miller

  Dacă viteza de vârf ar fi un criteriu de acordare a victoriei, Jack Miller ar fi plecat din Qatar cu toate cele 25 de puncte. Australianul a avut un debut excelent de cursă, dar, datorită uzurii pneurilor, el a căzut până pe locul nouă, fiind depășit inclusiv de Aleix Espargaro și Aprilia sa. Dacă dorește să rămână favorit la titlul clasei MotoGP, Miller va trebui să învețe în mod obligatoriu cum anume se gestionează uzura pneurilor, căci, nu este prima oară când ratează o victorie din această cauză.

  Fabio Quartararo

  Chiar dacă a părut favorit la un rezultat bun, Quartararo a încheiat modest cursa din Qatar. Dacă va dori să iasă campion la MotoGP în 2021, francezul va trebui să aibă în vedere faptul că o cursă durează peste 20 de tururi. Pentru moment, debutul lui Quartararo la echipa Yamaha de uzină a fost pus în umbră de excelentul rezultat obținut de Maverick Vinales.

  Takaaki Nakagami

  Japonezul a fost unul dintre cei mai constanți piloți din 2020. Se pare că în 2021, Nakagami nu va avea viață ușoară, mai ales că Honda de anul acesta pare și mai greu de pilotat decât cea de anul trecut. După ce în teste a căzut în numeroase rânduri, nici în Qatar, Nakagami nu a reușit să rămână prea mult în șaua motocicletei.

  THE UGLY

  Valentino Rossi

  Fără îndoială, Valentino Rossi a fost marea dezamăgire a zilei. După ce în calificări a obținut un loc patru destul de norocos, în cursă, Rossi a fost din alt film față de principalii pretendenți. Italianul a pornit prost, a continuat și mai prost și la un moment dat a fost scos din zona punctelor. Dacă titlul cu numărul zece este o utopie, pare-se că și un podium la MotoGP pare din ce în ce mai greu de obținut de Rossi, iar evoluția sa din Qatar dă apă la moară criticilor care îi cer retragerea din activitate.

  Franco Morbidelli

  Catastrofal. Cam acesta ar fi cuvântul ideal care ar defini performanța vicecampionului mondial de la clasa MotoGP în runda inaugurală din Qatar. În afară de antrenamentele de vineri, Morbidelli nu a contat prea mult în prima etapă a noului sezon. Dacă sezonul va continua în această manieră, italianul va avea multe dureri de cap în 2021.

   

  Sursa: GP24

  Photocredit: Formula Passion


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss