Latest Posts

“Niciun progres clar”: Quartararo și Yamaha fără victorie timp de doi ani

Vizualizări: 2724

Fabio Quartararo, vedeta Yamaha, ratează top 10 la Sachsenring – S-a lucrat mult la electronică, probleme cu M1 în toate domeniile

În urmă cu doi ani, Fabio Quartararo a câștigat o cursă la Sachsenring pentru ultima oară cu Yamaha. Atunci, el a avut nevoie de 41 de minute și 12 secunde pentru cele 30 de tururi ale cursei. Acum, timpul de cursă al lui Quartararo a fost de 40 de minute și 57 de secunde. Acest lucru l-a plasat pe locul al unsprezecelea în Marele Premiu. Sâmbătă, nu mai mult de locul 13 a fost posibil în sprint.

Quartararo

De asemenea, Yamaha și-a continuat activitatea de testare în Germania. Ca și la Assen, Quartararo a rulat cu noua specificație a motorului. “Există două lucruri care sunt importante în funcție de pistă”, spune francezul. “Acestea sunt virajul și aderența. Virajul s-a îmbunătățit cu noul motor”.

“Aici se rulează mult în unghi, iar aderența este foarte importantă. Acestea sunt lucruri pe care nu le poți influența atunci când pilotezi.” Cu toate acestea, lipsa aderenței nu este singura problemă cu M1. Pentru că în cursă, există dezavantaje peste tot în comparație directă cu concurența.

“Este vorba despre faza de frânare, aderența la intrarea și ieșirea din viraje, controlul tracțiunii. Nu avem doar o problemă, trebuie să lucrăm la toate zonele. Lipsesc multe în electronică. Lucrăm la asta”.

Quartararo

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Am încercat multe cu electronica. Am fost într-un grup în cursă și am văzut exact unde pierdeam. Din păcate, nu am găsit o soluție. Am încercat o mulțime de lucruri, dar nu am găsit nimic care să ne permită să facem progrese clare.”

“Știam că va fi dificil pe acest circuit. Dar nu mă așteptam să fie atât de dificil”, a suspinat fostul campion mondial. Quartararo a fost cu 17 secunde în urmă în Marele Premiu. Dar doar șapte secunde ar fi fost suficiente pentru a fi primul urmăritor Ducati.

“Nu prea îmi pasă de poziție”, spune el. “Dar cursa a fost mai bună decât mă așteptam. Ne lipsește mult la start cu pneuri noi. Diferența mea este cam aceeași în comparație cu sprintul. Asta a fost destul de bine”.

Quartararo

“Dar există aspecte pe care nu le înțelegem pe deplin și pe care trebuie să le analizăm. Acest lucru se referă în principal la faza inițială cu pneuri noi. Nu avem performanță la start. Trebuie să îmbunătățim acest aspect”.

Deoarece Alex Rins a trebuit să ia o pauză după o operație din cauza rănilor suferite la Assen, Quartararo a avut un nou coechipier în Germania. Remy Gardner a terminat pe locul 20 în Sprint și pe 19 în Grand Prix la debutul său cu M1.

Yamaha are acum de două ori mai multe puncte de campionat decât Honda în clasamentul constructorilor. Yamaha are 48 de puncte, iar Honda 24.

Quartararo

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss