Latest Posts

Maverick Vinales învinge cavaleria Ducati în Qatar

Vizualizări: 11546

Maverick Vinales obține o victorie de răsunet în prima etapă a clasei MotoGP în Qatar. Spaniolul a învins piloții Ducati pentru a-și adjudeca prima victorie din 2021. Johann Zarco și Francesco Bagnaia au completat podiumul după ce l-au depășit pe ultimii metri pe campionul mondial en titre, Joan Mir.

După o sesiune de calificări incendiară, Ducati părea favorită la victoria din Qatar. Startul cursei a confirmat acest lucru. Bagnaia a plecat ca din pușcă și a preluat conducerea instant. Jack Miller și Johann Zarco au completat un top trei format în totalitate din piloți Ducati.

Marea surpriză a fost startul senzațional al lui Jorge Martin. Tânărul debutant spaniol a plecat ca din pușcă și a urcat până pe poziția a patra. Astfel, după primul tur, ordinea era formată din Bagnaia, Miller, Zarco, Martin și Quartararo. Încet, dar sigur, Jorge Martin și-a pierdut din entuziasmul primului start la MotoGP și a căzut în clasament.

Marele antierou al debutului de cursă a fost Franco Morbidelli. Vicecampionul mondial a ratat complet startul și era acum abia pe 20. Totodată, Alex Rins și Joan Mir intră încet, dar sigur în ritm și încep să aducă Suzuki în prim-planul întrecerii din Qatar.

După căzătura lui Danilo Petrucci din primul viraj, următorul nume care a completat lista abandonurilor a fost Takaaki Nakagami. Niponul a suferit o nouă căzătură și poate să uite weekendul negru din Qatar. Revenind în frunte, top cinciul s-a strâns. Bagnaia, Zarco, Quartararo, Miller și Vinales erau despărțiți de câteva lungimi de motocicletă, iar Rins și Mir nu erau nici ei prea departe.

Maverick Vinales a început să-și croiască drumul spre prima poziție după ce l-a depășit pe Jack Miller. De asemenea, Alex Rins îl va depăși și el pe Miller, aducându-l după el și pe Joan Mir în plutonul favoriților la victorie. Totodată, ceva mai în spate, Brad Binder îl scoate ușor în decor pe Rossi, iar italianul iese din zona punctelor.

Alex Rins mai face o victimă în demersul său de a ajunge pe o poziție pe podium. Spaniolul trece de Fabio Quartararo și urcă în top cinci. Ceva mai în față, în câteva viraje, Vinales dă asaltul spre prima poziție. În primă instanță, Vinales trece de Zarco, ca ulterior să preia conducerea de la Bagnaia.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În spate, Joan Mir s-a trezit și a început să atace. În nici două tururi, el a trecut de Quartararo, Miller și Alex Rins. De altfel, Jack Miller, cel văzut ca principal candidat la victorie înainte de startul weekendului a căzut mult în clasament, fiind depășit inclusiv de Aleix Espargaro și a sa motocicletă Aprilia.

Finalul cursei a fost marcat de duelul pentru ultimele două locuri de pe podium. Maverick Vinales a sprintat în frunte spre prima victorie din 2021, în timp ce Joan Mir părea că va termina pe un loc doi nesperat. Din păcate pentru campionul mondial în exercițiu, Zarco și Bagnaia l-au depășit la aspirație și au completat podiumul.

Prin urmare, Mir a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul al patrulea. Top cinciul din Qatar a fost completat de Fabio Quartararo. Alex Rins, Aleix Espargaro, Pol Espargaro, Jack Miller și Enea Bastianini au completat topul primilor zece clasați. În zona pozițiilor bonificate cu puncte, i-am mai regăsit, în ordine, pe Stefan Bradl, Valentino Rossi, Miguel Oliveira, Brad Binder și Jorge Martin.

Având în vedere că aceasta a fost prima etapă a sezonului din MotoGP, clasamentul general este identic cu clasamentul cursei din Qatar. Prin urmare, Maverick Vinales conduce grație celor 25 de puncte oferite de victoria de azi. Spaniolul este urmat de Johann Zarco și Francesco Bagnaia, cu 20 de puncte, respectiv 16.

Următoarea întâlnire cu piloții clasei MotoGP va avea loc weekendul viitor, tot în Qatar.

Sursa: GP24
Photocredit: Automobilsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24

Latest Posts

Don't Miss