Latest Posts

Cel puțin cinci echipe noi candidează pentru a intra în Formula 1.

Vizualizări: 17373

Cel puțin patru echipe noi vor să intre în Formula 1, precum și Michael Andretti, spune Stefano Domenicali, actualul CEO al Formula One Group.

Formula 1 a primit „patru sau cinci” solicitări din partea unor părți interesate să mărească numărul de echipe de pe grila de start, potrivit directorului general Stefano Domenicali. 10 echipe au concurat în F1 începând cu campania din 2017, iar echipa americană Haas a fost ultima echipă care a intrat în campionat la începutul sezonului 2016. Între 2010 și 2012 au fost 24 de mașini pe grilă.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Andretti, care a pilotat pentru McLaren F1 în sezonul 1993, și-a anunțat dorința ca marca sa Andretti Autosport să se alăture cât mai curând posibil grilei de start. Solicitarea a fost însă primită cu un răspuns călduț din partea actualilor directori de echipe, în condițiile în care premiile în bani difuzate și veniturile din drepturi se diminuează dacă fondurile vor fi împărțite între 11 echipe în loc de 10.

Formula 1

Acum, Stefano Domenicali spune că nu doar echipa Andretti Autosport dorește să intre în Formula 1 în viitorul apropiat. „Nu există doar Michael Andretti”, a declarat Domenicali pentru Sky Sports. „El este poate cel mai vocal, dar avem mai mult de patru sau cinci cereri pentru a lua în considerare o echipă în plus pentru a face parte din Formula 1”.

Formula 1 a cunoscut o creștere semnificativă de când a fost cumpărată de fostul șef Bernie Ecclestone de către corporația americană de mass media Liberty Media în 2017, inclusiv un calendar extins care a atins un număr record de 23 de curse pentru campania din 2022.

Stefano Domenicali a declarat că „găsește strategia potrivită pentru viitor” și nu crede neapărat că mai multe echipe înseamnă mai mult interes din partea fanilor și a sponsorilor. Trebuie să fiu foarte sincer, astăzi F1 cu 10 echipe, cu concurența de pe circuit, este foarte, foarte solidă’, a explicat el. „Există complexități care trebuie luate în considerare dacă se pot adăuga alte echipe. Prin urmare, ca să fiu sincer, nu cred că este cel mai important element pentru a crește F1”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Formula 1

Bătălia dintre Lewis Hamilton și Max Verstappen pentru titlul de campion în sezonul trecut a fost una dintre cele mai senzaționale din istoria de șapte decenii a Formulei 1, iar Domenicali consideră că astfel de curse strânse și intense generează mai mult interes decât o simplă creștere a numărului de concurenți.

„La final, cu doi piloți și două echipe care se luptau – interesul pentru Formula 1 era la cote maxime”, a spus el. „Dacă vom avea, așa cum sperăm în acest an, mai multe echipe și mai mulți piloți care să lupte, este mai mult decât suficient”.

Andretti a intrat în discuții cu proprietarii Alfa Romeo Sauber la sfârșitul anului 2021 cu privire la o posibilă preluare, dar demersul a eșuat din cauza a ceea ce americanul a numit „probleme de control”.

Formula 1

„Aș vrea doar să pun capăt unora dintre aceste zvonuri că afacerea a căzut din motive financiare”, a declarat el la acea vreme. „Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Nu a avut nimic de-a face cu asta. Practic, s-a ajuns la probleme de control în ultimele ore ale negocierilor. Asta este ceea ce a distrus afacerea”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Sky Sports
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Sky Sports

Latest Posts

Don't Miss