More

  Latest Posts

  Jean Eric Vergne obține victoria la Roma

  Jean Eric Vergne și-a adjudecat prima victoria din sezon în ePrix-ul de la Roma. Francezul a fost urmat de Sam Bird și Mitch Evans.

  După sesiunea de calificări, Stoffel Vandoorne părea favoritul la victorie. Belgianul a obținut un pole dominant. Chiar și așa, startul cursei avea să aducă surprize. Jean-Eric Vergne, plecat din linia a treia, a judecat cursa în maniera cerebrală atât de binecunoscută și și-a adjudecat prima sa victorie din 2021.

  Imediat după jumătatea cursei, Lucas di Grassi a adus haosul pe pistă. După ce Audiul său a cedat, dezastrul a lovit pentru Mercedes EQ. În încercarea lor de a evita un accident în lanț, atât Nyck de Vries, cât și Stoffel Vandoorne au ieșit în decor și au fost nevoiți să abandoneze.

  De această degringoladă au profitat Sam Bird și Mitch Evans, cei doi completând podiumul de premiere la Roma. Top cinciul cursei a fost completat de Robin Frijns și Sebastien Buemi, în timp ce, în zona pozițiilor bonificate cu puncte, i-am mai regăsit, în ordine, pe Rene Rast, Pascal Wehrlein, Alex Lynn, Maximilian Gunther și Nick Cassidy.

  Tom Blomqvist, Norman Nato, Oliver Rowland, Nico Muller, Sergio Sette Camara și Andre Lotterer au fost ultimii piloți clasați în zona punctelor. Primul ePrix italian s-a remarcat prin numărul remarcabil de abandonuri, șapte la număr. Pe lângă di Grassi, Vandoorne și de Vries, lista abandonurilor a fost completată de Edoardo Mortara, Antonio Felix da Costa, Alexander Sims și Jake Dennis.

  În urma cursei de astăzi, Sam Bird devine noul lider al clasamentului general. Britanicul conduce cu 43 de puncte. Robin Frijns și Nyck de Vries completează podiumul provizoriu, cu 34 de puncte, respectiv 32. În clasamentul pe echipe, Jaguar are un avans imens în fața celor de la DS Techeetah și Mercedes. Britanicii au acumulat 74 de puncte, în timp ce rivalii lor au 40 de puncte, respectiv 39.

  Următoarea întâlnire cu piloții Formulei E va avea loc mâine, cu ocazia celui de-al doilea ePrix din Roma și cel de-al patrulea din sezonul 2020-2021.

  Mai multe știri din Formula E găsiți AICI!

   

  Sursa: GP24

  Photocredit: FIA Formula E


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss