Latest Posts

Mexico City E-Prix: Wehrlein îl învinge pe Lotterer cu o dublă Porsche

Vizualizări: 45184

Pascal Wehrlein a condus acasă o dublă Porsche într-un E-Prix palpitant din Mexico City, învingându-l pe Andre Lotterer pentru a lua prima victorie în Formula E a lui și a mărcii germane.

Wehrlein a avut un drum dificil pentru a-și transforma pole position-ul în victorie, deoarece Porsche a ales să înceapă să economisească energie la începutul cursei, pierzând prima poziție în fața liderului campionatului, Edoardo Mortara, în timp ce pilotul Venturi a luat un drum excelent din Peraltada pentru a-l elimina pe german în primul tur. Porsche-urile au continuat apoi să se retragă, deoarece Lotterer a fost atacat de perechea DS Techeetah înainte ca Jean-Eric Vergne să-l depășească pe Wehrlein.

Lotterer l-a reîntrecut pe Antonio Felix da Costa după o mică încăierare pe stadionul Foro Sol, când multiplu câștigător de la Le Mans a trecut în modul de atac. Wehrlein a primit apoi instrucțiuni să crească ritmul de la inginerul său pentru a-l depăși pe Vergne, deoarece a devenit evident că Porsche-urile aveau mai multă energie utilizabilă decât duoul din față format din Mortara și Vergne – o solicitare pe care Wehrlein a respectat-o ​​un tur mai târziu.

Acest lucru l-a pus pe Wehrlein în față cu o mișcare asupra lui Mortara, care a scăzut cu aproximativ două procente din energia utilizabilă, iar jocul său pentru conducere la începutul turului 28 s-a dovedit a fi de succes – Lotterer a urmat în virajul 3. Porschele au reușit apoi să fugă în depărtare, ajutați de o luptă strălucitoare pentru P3 între Vergne, Mortara și Robin Frijns – care a făcut câteva depășiri sclipitoare pentru a se menține pe podium.

Pascal Wehrlein

Deși Lotterer se îndrepta împotriva lui Wehrlein, liderului i s-a spus să nu „își facă griji pentru mașina din spate” – Lotterer recunoscând după cursă că Porsche a ales să „lucreze ca o echipă” pentru a-și asigura victoria. Wehrlein a trecut linia cu o secundă rămasă pe ceas pentru a adăuga un tur suplimentar la ticker, provocând mai mult de câteva griji privind consumul de energie pentru mai multe mașini din spate, dar nu s-a dovedit nicio problemă pentru Porsche – care s-au bucurat de un crescendo excelent în cursă la Autodromul Hermanos Rodriguez.

Vergne a câștigat bătălia pentru locul al treilea, trecând de Mortara pentru al patrulea în turul 36, după ce pilotul elvețian a suferit o mare blocare și a permis duo-ului Techeetah să treacă. Francezul l-a eliminat apoi pe Frijns, care era în dezavantaj energetic și a coborât înapoi spre final – pierzând locuri în fața lui da Costa și Mortara. Nyck de Vries de la Mercedes a îndurat o cursă dificilă, dar a reușit să profite de grijile energetice ale mașinilor din jurul său pentru a sări pe locul șase, depășindu-l și pe compatriotul Frijns.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sebastien Buemi și Maximilian Gunther au beneficiat, de asemenea, de necazurile energetice ale concurenților, care au oprit o reapariție târzie a cursei din partea lui Oliver Rowland și, de asemenea, i-au scos pe Mitch Evans și Sam Bird din puncte. De asemenea, Jake Dennis s-a chinuit pe tot parcursul weekendului și stătea în mijlocul inferior, dar a reușit să ridice ordinea – luând locul 10 după ce Lucas di Grassi a primit o penalizare de cinci secunde pentru contactul cu Vandoorne de la începutul cursei.

Stoffel Vandoorne a fost un alt învins în mizele energetice, renunțând la puncte – la fel și Nick Cassidy, care a terminat pe locul 13, în ciuda unei strângeri din a doua repriză prin marcatorii de puncte, după ce și-a luat mai târziu modurile de atac în comparație cu rivalii săi.

  • Mai multe știri despre Campionatul de Formula E găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss