More

  Latest Posts

  Mexico City E-Prix: Wehrlein îl învinge pe Lotterer cu o dublă Porsche

  Pascal Wehrlein a condus acasă o dublă Porsche într-un E-Prix palpitant din Mexico City, învingându-l pe Andre Lotterer pentru a lua prima victorie în Formula E a lui și a mărcii germane.

  Wehrlein a avut un drum dificil pentru a-și transforma pole position-ul în victorie, deoarece Porsche a ales să înceapă să economisească energie la începutul cursei, pierzând prima poziție în fața liderului campionatului, Edoardo Mortara, în timp ce pilotul Venturi a luat un drum excelent din Peraltada pentru a-l elimina pe german în primul tur. Porsche-urile au continuat apoi să se retragă, deoarece Lotterer a fost atacat de perechea DS Techeetah înainte ca Jean-Eric Vergne să-l depășească pe Wehrlein.

  Lotterer l-a reîntrecut pe Antonio Felix da Costa după o mică încăierare pe stadionul Foro Sol, când multiplu câștigător de la Le Mans a trecut în modul de atac. Wehrlein a primit apoi instrucțiuni să crească ritmul de la inginerul său pentru a-l depăși pe Vergne, deoarece a devenit evident că Porsche-urile aveau mai multă energie utilizabilă decât duoul din față format din Mortara și Vergne – o solicitare pe care Wehrlein a respectat-o ​​un tur mai târziu.

  Acest lucru l-a pus pe Wehrlein în față cu o mișcare asupra lui Mortara, care a scăzut cu aproximativ două procente din energia utilizabilă, iar jocul său pentru conducere la începutul turului 28 s-a dovedit a fi de succes – Lotterer a urmat în virajul 3. Porschele au reușit apoi să fugă în depărtare, ajutați de o luptă strălucitoare pentru P3 între Vergne, Mortara și Robin Frijns – care a făcut câteva depășiri sclipitoare pentru a se menține pe podium.

  Pascal Wehrlein

  Deși Lotterer se îndrepta împotriva lui Wehrlein, liderului i s-a spus să nu „își facă griji pentru mașina din spate” – Lotterer recunoscând după cursă că Porsche a ales să „lucreze ca o echipă” pentru a-și asigura victoria. Wehrlein a trecut linia cu o secundă rămasă pe ceas pentru a adăuga un tur suplimentar la ticker, provocând mai mult de câteva griji privind consumul de energie pentru mai multe mașini din spate, dar nu s-a dovedit nicio problemă pentru Porsche – care s-au bucurat de un crescendo excelent în cursă la Autodromul Hermanos Rodriguez.

  Vergne a câștigat bătălia pentru locul al treilea, trecând de Mortara pentru al patrulea în turul 36, după ce pilotul elvețian a suferit o mare blocare și a permis duo-ului Techeetah să treacă. Francezul l-a eliminat apoi pe Frijns, care era în dezavantaj energetic și a coborât înapoi spre final – pierzând locuri în fața lui da Costa și Mortara. Nyck de Vries de la Mercedes a îndurat o cursă dificilă, dar a reușit să profite de grijile energetice ale mașinilor din jurul său pentru a sări pe locul șase, depășindu-l și pe compatriotul Frijns.

  Sebastien Buemi și Maximilian Gunther au beneficiat, de asemenea, de necazurile energetice ale concurenților, care au oprit o reapariție târzie a cursei din partea lui Oliver Rowland și, de asemenea, i-au scos pe Mitch Evans și Sam Bird din puncte. De asemenea, Jake Dennis s-a chinuit pe tot parcursul weekendului și stătea în mijlocul inferior, dar a reușit să ridice ordinea – luând locul 10 după ce Lucas di Grassi a primit o penalizare de cinci secunde pentru contactul cu Vandoorne de la începutul cursei.

  Stoffel Vandoorne a fost un alt învins în mizele energetice, renunțând la puncte – la fel și Nick Cassidy, care a terminat pe locul 13, în ciuda unei strângeri din a doua repriză prin marcatorii de puncte, după ce și-a luat mai târziu modurile de atac în comparație cu rivalii săi.

  • Mai multe știri despre Campionatul de Formula E găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss