More

  Latest Posts

  Diriyah E-Prix: De Vries începe apărarea titlului de Formula E în stil

  Nyck de Vries și-a început în stil apărarea titlului de Formula E, conducându-l pe coechipierul Stoffel Vandoorne pentru o dublă Mercedes la Diriyah E-Prix.

  După ce a ratat aproape toată sesiunea de antrenamente de deschidere a weekendului din cauza unui accident, de Vries a făcut o recuperare completă în sesiunile rămase, culminând cu o eroare în modul de atac al lui Vandoorne pentru a câștiga victoria în deschiderea sezonului. Duo-ul Mercedes, care a început rapid, a trecut în primele două poziții, cu de Vries depășindu-l pe Jake Dennis.

  Vandoorne l-a ținut pe de Vries în spatele lui și a părut că merită din plin avansul său în primele etape, înainte ca o mașină de siguranță timpurie, adusă pentru a scoate monopostul Mahindra al lui Oliver Rowland, aruncat în zid în mijlocul unei bătălii scurte cu Robin Frijns. Rowland i-a dat inițial lui Frijns mai mult decât o lovitură trecătoare în perete în virajul 14 și, astfel, Frijns i-a răsplătit favoarea două viraje mai târziu cu un ghiont din spate.

  Atacul robust al lui Frijns i-a adus o penalizare de drive-through, punându-și capăt speranțelor de a pleca din cursă cu puncte pe tablă. Vandoorne nu a pierdut timp și a ales să nu susțină pachetul la reluare, ci a decis în schimb să se încarce pentru a-și continua mandatul în frunte. Dar în încercarea de a construi un avans, Vandoorne a ratat semnele la activarea celui de-al doilea mod de atac și i-a cedat avantajul lui de Vries.

  Campionul în exercițiu a ținut ferm și, deși Vandoorne a încercat să-și ispășească greșeala sa anterioară și să-i mănânce avantajul lui de Vries, olandezul a avut cele necesare pentru a obține o victorie gestionată cu experiență.

  De Vries

  Mercedes i-a asigurat că au terminat cu peste opt secunde în fața locului trei, Dennis, care a completat podiumul. După ce a căzut la start în fața lui de Vries, Dennis a mai pierdut un loc în fața lui Andre Lotterer în timpul celui de-al doilea tur al modului de atac, deoarece pilotul Porsche l-a depășit pentru a ocupa locul trei.

  Dar Lotterer a început să-și consume prea mult energia și acest lucru l-a lăsat susceptibil la mai multe atacuri din partea lui Dennis – care a fost lăsat frustrat de replica germanului prima oară în virajul 18 și a alergat larg, pierzând timp.

  Dennis a făcut în cele din urmă o depășire curată în turul 27, lăsându-l pe Lotterer ca pradă pentru trio-ul urmăritor format din Sam Bird, Lucas di Grassi și Nick Cassidy. Bird l-a eliminat pe Lotterer cu trei tururi întârziere și a reușit să-l țină la distanță pe di Grassi în ultimele 10 tururi pentru a cimenta locul al patrulea. Edoardo Mortara a adus două Venturi în top șase, cu o depășire întârziată a lui Cassidy, care, de asemenea, a început să se lupte cu consumul de energie spre final.

  În spate, Jean-Eric Vergne s-a impus într-o lungă bătălie cu Mitch Evans pentru a ocupa locul opt, înaintea începătorului Oliver Askew – care l-a depășit și pe Evans pentru a-și dubla punctele acumulate din cursă. Lotterer a renunțat complet la puncte, terminând pe locul 13 în spatele coechipierilor Pascal Wehrlein și Maximilian Guenther. Antonio Felix da Costa i s-a alăturat lui Rowland pe lista de retrageri.

  • Mai multe știri despre Campionatul de Formula E găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss