More

  Latest Posts

  Diriyah E-Prix: De Vries începe apărarea titlului de Formula E în stil

  Nyck de Vries și-a început în stil apărarea titlului de Formula E, conducându-l pe coechipierul Stoffel Vandoorne pentru o dublă Mercedes la Diriyah E-Prix.

  După ce a ratat aproape toată sesiunea de antrenamente de deschidere a weekendului din cauza unui accident, de Vries a făcut o recuperare completă în sesiunile rămase, culminând cu o eroare în modul de atac al lui Vandoorne pentru a câștiga victoria în deschiderea sezonului. Duo-ul Mercedes, care a început rapid, a trecut în primele două poziții, cu de Vries depășindu-l pe Jake Dennis.

  Vandoorne l-a ținut pe de Vries în spatele lui și a părut că merită din plin avansul său în primele etape, înainte ca o mașină de siguranță timpurie, adusă pentru a scoate monopostul Mahindra al lui Oliver Rowland, aruncat în zid în mijlocul unei bătălii scurte cu Robin Frijns. Rowland i-a dat inițial lui Frijns mai mult decât o lovitură trecătoare în perete în virajul 14 și, astfel, Frijns i-a răsplătit favoarea două viraje mai târziu cu un ghiont din spate.

  Atacul robust al lui Frijns i-a adus o penalizare de drive-through, punându-și capăt speranțelor de a pleca din cursă cu puncte pe tablă. Vandoorne nu a pierdut timp și a ales să nu susțină pachetul la reluare, ci a decis în schimb să se încarce pentru a-și continua mandatul în frunte. Dar în încercarea de a construi un avans, Vandoorne a ratat semnele la activarea celui de-al doilea mod de atac și i-a cedat avantajul lui de Vries.

  Campionul în exercițiu a ținut ferm și, deși Vandoorne a încercat să-și ispășească greșeala sa anterioară și să-i mănânce avantajul lui de Vries, olandezul a avut cele necesare pentru a obține o victorie gestionată cu experiență.

  De Vries

  Mercedes i-a asigurat că au terminat cu peste opt secunde în fața locului trei, Dennis, care a completat podiumul. După ce a căzut la start în fața lui de Vries, Dennis a mai pierdut un loc în fața lui Andre Lotterer în timpul celui de-al doilea tur al modului de atac, deoarece pilotul Porsche l-a depășit pentru a ocupa locul trei.

  Dar Lotterer a început să-și consume prea mult energia și acest lucru l-a lăsat susceptibil la mai multe atacuri din partea lui Dennis – care a fost lăsat frustrat de replica germanului prima oară în virajul 18 și a alergat larg, pierzând timp.

  Dennis a făcut în cele din urmă o depășire curată în turul 27, lăsându-l pe Lotterer ca pradă pentru trio-ul urmăritor format din Sam Bird, Lucas di Grassi și Nick Cassidy. Bird l-a eliminat pe Lotterer cu trei tururi întârziere și a reușit să-l țină la distanță pe di Grassi în ultimele 10 tururi pentru a cimenta locul al patrulea. Edoardo Mortara a adus două Venturi în top șase, cu o depășire întârziată a lui Cassidy, care, de asemenea, a început să se lupte cu consumul de energie spre final.

  În spate, Jean-Eric Vergne s-a impus într-o lungă bătălie cu Mitch Evans pentru a ocupa locul opt, înaintea începătorului Oliver Askew – care l-a depășit și pe Evans pentru a-și dubla punctele acumulate din cursă. Lotterer a renunțat complet la puncte, terminând pe locul 13 în spatele coechipierilor Pascal Wehrlein și Maximilian Guenther. Antonio Felix da Costa i s-a alăturat lui Rowland pe lista de retrageri.

  • Mai multe știri despre Campionatul de Formula E găsiți AICI!
  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Motorsport Network

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss