Latest Posts

WTCR permite echipelor să participe la sezonul 2020 cu o singură mașină.

Vizualizări: 10178

Cupa Mondială de Turism permite echipelor să intre în campionat cu o singură mașină după redeschiderea înscrierilor pentru sezonul 2020 reprogramat. WTCR a închis inițial înregistrările pe 6 martie, dar seria a spus că a fost întotdeauna intenția sa de a oferi o altă oportunitate pentru piloții care au ratat termenul anterior din cauza pandemiei corona virusului.

În ceea ce privește noul proces de intrare, echipele nu vor mai fi obligate să respecte regulile minime de două mașini care a fost aplicată de la sezonul inaugural al WTCR din 2018. În schimb, echipele pot depune o intrare de sezon complet cu o singură mașină, deși numai pilotul va fi eligibil pentru puncte de campionat în astfel de cazuri.

Echipele care au depus deja o intrare cu două mașini pentru sezonul 2020 pot adăuga o mașină suplimentară, dar numai pentru un pilot care a fost sub 23 de ani de la 1 ianuarie 2020 și a concurat în cel mult trei curse WTCR în trecut. Ca întotdeauna, echipele au opțiunea de a lua parte la evenimente selectate sub formă de wildcard, costul fiind limitat la 5.000 de euro pentru fiecare intrare.

Odată cu noul proces de intrare, WTCR speră să crească dimensiunea grilei pentru sezonul 2020, fără a pune în pericol șansele de victorie ale echipelor care s-au angajat deja în campionat. În prezent, rețeaua actuală WTCR este setată să prezinte patru mașini fiecare din Hyundai, Honda și Lynk & Co (deși Cyan Racing încă va numi doi dintre cei patru piloți ai săi), plus doi Audis și doi Seat Cupra.

„De la bun început am fost foarte conștienți de dificultățile pe care COVID-19 le-a cauzat echipelor WTCR existente sau potențiale”, a declarat Francois Ribeiro, șeful Eurosport Events, promotorul WTCR. „De aceea, împreună cu FIA, am introdus o serie de măsuri de reducere a costurilor care să le ajute”.

„Aceste economii de costuri combinate cu un calendar exclusiv pentru Europa și angajamentul nostru de a nu reduce investițiile de marketing și de promovare din serie, au dus la o serie de întrebări de la piloți și echipe care anterior nu au avut în vedere WTCR”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Cu toate acestea, pentru a fi corecte cu echipele existente, pot fi depuse doar înregistrări de la participanții cu o singură mașină, iar acești noi participanți nu vor fi eligibili pentru WTCR 2020 – Cupa Mondială de turism FIA pentru echipe, deși piloții vor putea înscrie puncte și concurează pentru un râvnit titlu mondial FIA”. „Mai mult, dacă echipele existente doresc să depună o intrare suplimentară, pot face acest lucru, dar numai pentru un pilot care este eligibil pentru noua clasificare Rookie”.

WTCR a anunțat, de asemenea, o serie de măsuri de reducere a costurilor, inclusiv o reducere de 15% a membrilor personalului la maximum șase pe mașină, o reducere de 30% a alocării anvelopelor și o reducere de 30% a prețului benzinei la 4 € pe litru. Seria de curse a dezvăluit, de asemenea, că va găzdui o probă oficială de o zi la Salzburgring înainte de începutul sezonului în același circuit austriac, pe 12-13 septembrie.

WTCR permite echipelor să participe la sezonul 2020 cu o singură mașină.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss