Latest Posts

Rezumatul Patricia Sirbu Marculet, RES 2024, Etapa 1 (Video)

Vizualizări: 15610

Rezumatul Patricia Sîrbu-Mărculeț, RES 2024, Etapa 1: În ultimul weekend al lunii martie, mai exact pe 30-31 martie, a avut loc debutul Campionatului Național de Anduranță, ediția 2024.

Etapa desfășurată la Motorpark Romania a avut toate componentele pentru un prim weekend de cursă foarte reușit. Numărul echipajelor înscrise a fost unul numeros, ceea ce a dus la bătălii pentru pozițiile fruntașe până în ultimele ture ale ambelor curse de duminică. Vremea a fost superbă, chiar neașteptat de caldă pentru această perioadă a anului.

Patricia, RES, 2024

Formatul weekend-ului a rămas aproape neschimbat, ziua de sâmbătă fiind alcătuită din două sesiuni de antrenamente libere și două sesiuni de calificare(fiecare dintre acestea aferentă celor 2 curse de duminică). Una dintre noutățile acestui an competițional este introducere unei cursa Sprint de 8 ture la Motorpark Romania, respectiv 9 ture la Transilvania MotorRing. De asemenea, în cazul Sprint-ului startul este unul de pe loc, în loc de cel lansat, cum este în cazul celor două curse de câte 1 oră.

Ambele sesiuni de calificare au decurs fără probleme, în ambele reușind să obțin o poziție bună în cadrul clasei A1, ceea ce înseamnă mai puține mașini de depășit pentru a ajunge la pozițiile fruntașe. Apoi a urmat cursa Sprint, un concept nou în cadrul Romanian Endurance Series, dar care la debutul său, s-a desfășurat foarte bine, fiind foarte palpitant pentru toți participanții. Am trecut a 3-a linia de sosire, ceea ce a adus puncte importante în clasamentul anual.

Patricia, RES, 2024

Duminică după-amiaza, înaintea curselor, totul era în stare foarte bună, atât eu, cât și mașina, ceea ce mi-a oferit încredere că totul va decurge conform planului. După un start bun în cursa 1, am reușit să urc pe grila 2 poziții în primele tururi ale cursei. Din păcate, după 20 de minute un incident a atras după sine neutralizarea cursei sub Code 60, ceea ce înseamnă ca toate mașinile de pe circuit trebuie să ruleze cu o viteză de 60km/h, iar după ce pericolul este eliminat, cursa se va relua prin procedura de restart.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu 10 minute înainte de finish s-a dat steag verde, adică a reînceput cursa. Din păcate, la puține minute după restart a avut loc a doua neutralizare a cursei. Cu doar un singur tur rămas sub steag verde după ridicarea restricției Code 60, toată lumea a avut parte de dueluri strânse până in ultimul viraj. Cursa 1 s-a finalizat pentru mine cu locul 3 la A1.

Aceasta poate fi urmărită în reluare la următorul link:

YouTube video

În timp ce se desfășura a doua cursă Logan Cup, am avut timp să mă relaxez și să verificăm mașina, pentru că în curând avea să înceapă a doua cursă. Aceasta poate fi revizionată pe canalul de Youtube al Romanian Endurance Series la următorul link:

YouTube video

În a doua cursă, locul meu pe grila de start a fost mai spate decât în cea precedentă, ceea ce însemna că mă va aștepta o cursă ceva mai dificilă, fiind nevoită să recuperez mai multe poziții pentru a rămâne în top. În primele 20 de minute deja steagul galben a fost arborat, ceea ce înseamnă că exista un pericol pe circuit, iar depășirea este interzisă. Din cauza unui incident de cursă în care au fost implicate mai multe mașini, a avut loc neutralizarea cu Code60.

Patricia, RES, 2024

Cu 15 minute înainte de finalul cursei a fost ridicată această restricție, ceea ce însemna un sfert de oră de lupte roată la roată pentru cele mai bune poziții. Cu 10 minute înainte de finish urcasem multe poziții pe grila de start, ajunsesem pe locul 12 la general, o poziție foarte bună, având în vedere că pe grilă se află mașini foarte puternice, comparativ cu Suzuki-ul meu. Până la final am mai urcat o poziție, astfel am încheiat a doua cursă pe locul 11 la general și locul 3 la clasa A1.

Reacții la cald, surprinse de Alex Cocu în timpul trecerii pe la boxe obligatorii din cursa a doua pot fi văzute aici:

YouTube video

Astfel, prima etapă s-a încheiat cu un podium dublu pentru mine, deoarece am reușit să obțin:

  • Locul 3 la Clasa A1
  • Locul 1 la Clasa Femina

Pe această cale doresc să le mulțumesc partenerilor, care au făcut posibilă prezența mea la startul acestei competiții. Anul aceste voi fi susținută de: Fabi Total GrupPilot Pen RomaniaFirma BollhoffFamilia ToneliTerra Plast TradeOmniasig Vienna Insurance GroupRepsol RomaniaAvi Compact, EDB Racing by Fane Motorsport, Algernon, ALP Service (Vopsitorie și Tinichigerie), Consterra Optim.

Patricia, RES, 2024

Ca de fiecare dată, povestea mea este spusă cu ajutorul echipei GP24 Media, pentru care le mulțumesc foarte mult pentru susținerea și încrederea acordată!

Următoarea etapă RES este programată pe 13-14 aprilie, tot la Motorpark Romania, însă de data acestea sensul va fi anti orar. Mai multe detalii în avancronica etapei secunde.

Ne vedem în curând! Pe circuit, bineînțeles😊

Patricia, RES, 2024

Din pasiune pentru Motorsport, Patricia Sîrbu Mărculeț

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Arhiva personală Patricia Sîrbu Mărculeț
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss