GP24 Media

LATEST POSTS

WTCR Hungaroring: Azcona preia conducerea în puncte a WTCR după victoria din Ungaria

Azcona, WTCR
Vizualizări: 43135

Mikel Azcona a plecat din Pole Position pentru a câștiga la Hungaroring și a urcat pe primul loc în clasamentul Cupei Mondiale de Turisme.

Spaniolul și-a adjudecat a doua victorie în trei curse pentru noua sa echipă, BRC Squadra Corse, după ce a început în forță prima cursă cu Hyundai Elantra N TCR. Victoria înseamnă că l-a retrogradat pe Nestor Girlolami, de la Munnich Motorsport, din fruntea clasamentului. „Foarte mulțumit, foarte fericit, o cursă foarte confortabilă”, a declarat Azcona. „Nu a existat nicio presiune din spate. Primul tur este întotdeauna cea mai dificilă parte a cursei. În primele câteva viraje am simțit presiunea și am încercat să mă apăr. Trebuie să spun că mașina a funcționat foarte bine, degradarea pneurilor a fost uimitoare”.

Azcona, WTCR

Dublul campion în exercițiu Yann Ehrlacher a plecat al treilea, în spatele Audi-ului Comtoyou al lui Nathanael Berthon, dar a profitat de o mică greșeală în penultimul tur pentru a lua locul doi. „A fost foarte greu, a fost foarte cald în mașină”, a spus Ehrlacher. „Startul a fost greu pentru că nu am fost în interior. Am încercat bine, dar mi-a lipsit un pic de viteză. Dar, de fapt, am văzut că îmi puteam economisi pneurile nu alergând prea aproape în spatele lui Nat, pentru că le-aș fi distrus. Apoi, în ultimele trei tururi am văzut că este șansa mea. Am simțit ceva vibrații în pneuri, așa că am fost și eu atent. Dar am încercat”.

Girolami a terminat de unde a pornit, pe locul șapte, în spatele Audi-ului lui Gilles Magnus, al lui Ma Qing Hua de la Lynk & Co și al lui Rob Huff de la Zengo Motorsport Cupra. Britanicul a făcut două mișcări puternice asupra lui Girolami și a celeilalte Honda a Munnich Motorsport a lui Esteban Guerrieri pentru a urca de pe locul opt pe grilă și a termina pe locul șase. Santi Urrutia a câștigat cursa a doua cu grila parțial inversată din Pole Position, dar a trebuit să se lupte cu o mare provocare din partea colegului Huff, care a pornit din prima linie, pentru a face acest lucru.

Azcona, WTCR

O intervenție a Safety Car a întrerupt lupta, deoarece Audi-ul lui Mehdi Bennani a rămas cu o roată față-stânga ruptă după un contact cu Lynk & Co. lui Yvan Muller. La reluarea cursei, Urrutia a făcut o evadare puternică, dar nu a putut scăpa de Huff, care l-a urmărit până la steag. „A fost greu, a fost foarte cald în mașină”, a declarat încântat Urrutia. „Nu am avut timp de odihnă în timpul cursei. Rob împingea și nu am putut face nicio greșeală.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Cred că am câștigat cursa la reluarea cursei. Dacă făceam o diferență, el nu o putea recupera niciodată. Dar el era încă acolo, împingând. Ce cursă. Îi mulțumesc lui Rob pentru cursa curată”.

„Felicitări lui Santi”, a spus Huff. „Am aruncat tot ce am avut la el, inclusiv o mașină puțin mai rapidă. Dar el pur și simplu nu mi-a dat niciun spațiu, nu a fost loc și nu am avut ce să încerc. După dezastrul de anul trecut când s-a accidentat în cursa 1 și nu a putut să își valorifice Pole Position-ul din cursa 2 am vrut să mă asigur că vom obține ceva solid în acest an și un podium aici, la cursa de casă a echipei, este absolut mega.

Am ridicat ștacheta de fiecare dată. M-am bucurat din plin de cursă”. Girolami a completat podiumul și, cu Azcona terminând al nouălea de pe locul 10 pe grila de start, a fost mulțumit că a redus diferența față de noul lider WTCR la doar nouă puncte.

Azcona, WTCR

„O treabă extraordinară din partea echipei pe parcursul weekendului, schimbând set-up-ul”, a declarat Girolami. „În prima cursă m-am luptat mult, apoi am decis să luăm o altă direcție în cursa a doua și a fost destul de bine. Am fost surprins de ritm, având în vedere că suntem cei mai grei aici, cu 40 kg. „Sunt super-fericit și este un moment foarte bun pentru că ne luptăm pentru campionat. Mă simt super-pregătit să mergem pentru asta”.

  • Mai multe știri despre Campionate de Turisme găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES