GP24 Media

LATEST POSTS

Vreau să mă dau… virtual! #Partea1

Vizualizări: 38653

În ultimele trei materiale ți-am arătat cam ce pași trebuie să faci în cariera de pilot în viața reală. Ei bine, astăzi îți prezint câteva alternative virtuale, mai exact campionate de SIM Racing din România.

SIM Racing-ul a crescut foarte mult în ultimele luni la nivel mondial, bine aici contribuind și răceala numită CoronaVirus. La noi această ramură a motorsportului începe să crească frumos și totodată te poate ajuta să te antrenezi atunci când nu poți să ajungi la circuit sau pe probele speciale.

În această primă parte, voi vorbi despre câteva campionate ce sunt bune pentru debutul în acest domeniu. Jocurile de aici sunt mai accesibile pentru un public larg, dar tot te vor pune la încercare. Recomandarea mea este să folosești un volan.

Ligă de Forza Motorsport 7

Începem cu liga de Forza Motorsport 7. Această competiție nu este de mult timp pe scena gamingului românesc, dar începe să prindă rădăcini solide.

Icantdrift este organizatorul acestei ligi. La fiecare etapă, jucătorii vor folosi mașini din aceeași categorie, dar modele diferite care trebuie să respecte acea grupă. Sistemele de ajutor variază de la etapă la etapă, la fel și prepararea mașinilor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Există și un clasament după fiecare etapă, iar dacă ai noroc poți să apari pe livestream-ul lui Icantdrift sau poți să fii văzut în rezumatele etapelor realizate tot de el. Înscrierea este gratuită și poți juca fie de pe Xbox One, fie de pe PC. Live-ul este în fiecare duminică de la ora 21.

UKZ Gran Turismo România

Acum vorbim despre una dintre cele mai vechi comunități de Gran Turismo de la noi. În acest moment, jocul de bază este Gran Turismo Sport. Atenție! Ca să te bagi aici, îți trebuie PlayStation 4. Jocul este doar pentru această consolă.

Bun, îți vând un pont. GT Sport e un joc ceva mai dificil decât forza, dar te poți acomoda repede. UKZ de-a lungul timpului s-a bazat pe campionate cu diverse mașini: Super GT, modele de GT3 etc. În acest moment, ei au în prim plan, un campionat monomarcă, Porsche Series.

Formatul unei etape este unul simplu: o sesiune de calificări și o cursă. Lungimea cursei diferă de la etapă la etapă și ești obligat să oprești la boxe odată.

Te poți înscrie în campionat pe pagina de Facebook: Gran Turismo România, iar totul e gratuit. Cursele se dau pe canalul ce poartă același nume, doar că ele sunt înregistrate. Recomandarea mea este să te dai cu volanul aici, nivelul e unul destul de măricel, iar ceilalți concurenți sunt chiar rapizi. Totodată la finalul campionatului, poți fi recompensat de către sponsorii competiției.

GT Romania

Această competiție a apărut recent pe scena gamingului și crește de la etapă la etapă. GT Romania este împărțit în două campionate: GT Romania Challenge, acest campionat urmând modelul celor de la FIA Gran Turismo Nations Cup, iar aici formatul etapelor este la fel ca la FIA. În general, cursa din Challenge se ține lunea de la ora 21. Cel de-al doilea campionat este monomarcă. Acum avem Scirocco Cup, iar când se termină urmează un alt campionat cu un alt model. Aici, formatul este așa: o sesiune de calificări de 10 minute și o cursă de 15 ture, iar între tururile 5-8 ești obligat să oprești la boxe. Aici, cursa se ține joi tot de la 9 seara.

Și aici, înscrierea e gratis, iar jocul folosit este Gran Turismo Sport, așadar trebuie să ai PS4. Cursele se dau live pe canalul de Youtube: GT Romania, iar pe pagina de Facebook GT Romania găsești mai multe informații. La finalul campionatului, poți primi premii de la sponsorul principal, Motul Romania.

F1 Romanian Championship

Și pentru pasionații de F1 am ceva în tolbă. Apărut în 2019, F1 Romanian Championship a avut la bază jocul F1 2019, dar din următorul sezon se face trecerea la F1 2020.

Acest campionat are deja două sezoane la activ. Aici, etapele se împart în două părți: Tier 1 in care găsim cei mai rapizi piloți și noul creatul Tier 2, făcut pentru piloții mai slabi. În ambele tier-uri, formatul unei etape este următorul: o sesiune de calificări de 18 minute și cursa ce are o distanță de 50% față de lungimea unei curse reale. Se merge pe circuitele oficiale din F1, în ordinea calendarului din real life.

Campionatul este bazat pe PC, dar organizatorul și-a extins atenția și către Xbox One, iar cât de curând și pentru PS4. Ține minte un lucru totuși. Jocul F1 nu este așa ușor precum zic mulți și îți trebuie ceva skill ca să îl mânuiești cum trebuie.

Cursele se transmit live pe Twitch: Cosmiin62, Tier 1 fiind miercurea(ora 20:30),  iar Tier 2 se ține duminica(ora 20).

Dacă vrei să te înscrii, lasă un mesaj pe pagina de Facebook: F1 Romanian Championship, iar acolo poți afla mai multe.

Cam acestea sunt opțiunile pentru ați face debutul în zona de Sim Racing. Săptămâna viitoare vin din nou cu un material asemănător cu alte campionate, ce sunt ceva mai profesioniste și ce necesita un nivel de experiență mai ridicat.

Dar până data viitoare, dă drumul la PC sau consolă, bagă la greu antrenamente și încearcă să ajungi în top. Succes!

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES