Latest Posts

Tensiune mare în finala WTCR. După o luptă strânsă, Norbert Micheliz a ieșit învingător anul acesta în WTCR

Vizualizări: 14213

Finala sezonului 2019 din FIA WTCR a avut loc azităzi în Malaezia la Sepang. Cursele au fost strânse și pline de evenimente și răsturnări de situație. În ciuda acestor lucruri, Norbi Micheliz și-a atins obiectivul de a obține titlul mondial, fiind primul pilot maghiar cu un titlu mondial în motorsport.

În prima cursa, Micheliz a plecat din prima poziție ceea ce i-a oferit un avantaj în lupta pentru titlul său. El a fost urmat pe grilă de Aurelien Panis și Nestor Girolami. Prima cursă a avut un ritm normal fără incidente și a avut parte de condiții meteo favorabile. Micheliz a reușit să își mențină prima poziție, terminând cursa pe primul loc urmat de Aurelien Panis și Gabriele Tarquini.

Tensiune mare în finala WTCR. După o luptă strânsă, Norbert Micheliz a ieșit învingător anul acesta în WTCR

Lucrurile au luat o întorsătură în cea de doua cursă. A început ploaia și combinată cu lăsarea serii a redus mult vizibilitatea piloților. La numai puțin de două minute de la plecarea de la start a avut loc un contact între Nicky Catsburg și Ivan Muller. În urma acestui contact, mașina lui Catsburg a izbucnit în flăcări și cursa a fost suspendată pentru o jumătate de oră. La reluarea cursei, directorul acesteia a decis ca ordinea de start să fie stabilită în funcție de timpii pe care i-au scos în al doilea sector intermediar. Această decizie a lăsat surprinsă pe toată lumea, mai ales pe piloți fiindcă ei au fost cei mai afectați de acest lucru. Cursa a continuat pe ploaie și a fost una intensă cu multe depășiri și momente tensionate. Câștigătorul aceste manșe de concurs a fost rivalul lui Micheliz la puncte, Esteban Guerrieri urmat de Mikel Azcona și Johan Kristoffersson. Norbi Micheliz a terminat pe poziția a opta.

Tensiune mare în finala WTCR. După o luptă strânsă, Norbert Micheliz a ieșit învingător anul acesta în WTCR

Dacă am crezut că am scăpat de tensiune ne-am înșelat. A treia cursă a avut aceleași condiții meteo, iar asta parcă i-a făcut pe piloți să devină și mai agresivi. Micheliz a plecat din prima poziție urmat de Guerreri. După multe depășiri și bătălii roată la roată, Norbi era cât pe ce să piardă titlul de campion mondial. Norocul său ceresc a făcut ca mașina lui Guerreri să aibă probleme cu radiatorul, căzând de pe prima poziție în cursă pe 22. Maghiarul a terminat cursa pe a cincea poziție, iar podiumul a fost format din Kristofferson, Azcona și Ceccon.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sezonul FIA WTCR 2019 s-a încheiat cu Norbert Micheliz pe prima poziție, Esteban Guerreri pe cea de doua și Ivan Muller pe cea de a treia. Clasamentul echipelor este: prima poziție ocupată de Cyan Racing Lynk & Co 604. a doua de BRC Hyundai N Squadra 573 și a treia de  ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda. Sezonul 2020 va începe în weekend-ul 3-5 Aprilie cu etapa din Maroc.

Tensiune mare în finala WTCR. După o luptă strânsă, Norbert Micheliz a ieșit învingător anul acesta în WTCR

Sursa: GP24, Author Adrian Gros
Photocredit: GP24 Motorsports
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24, Author Adrian Gros

Latest Posts

Don't Miss