More

  Latest Posts

  Team Rosberg devine cea de-a doua fostă echipă de uzină Audi care își ia un angajament față de DTM 2021

  Team Rosberg, care l-a propulsat pe Rene Rast spre cele trei titluri DTM, a devenit cea de-a doua fostă echipă de uzină Audi care a anunțat că va rămâne în DTM anul viitor.

  Team Rosberg a fost o parte integrală din DTM din 1995, dar au existat câteva semne de întrebare cu privire la viitorul său în serie, după ce s-a constatat că a concediat unii dintre angajații săi după ce a pierdut sprijinul din fabrică de la Audi, ca parte a ieșirii producătorului din campionat. Dar, după ce a declarat că era necesar să treacă la o operațiune mai slabă pentru a funcționa ca o echipă de curse auto-finanțată, Team Rosberg a confirmat acum că va rămâne în DTM pentru următorii doi ani, deoarece categoria adoptă regulile GT3 . Deși detaliile exacte ale programului său nu sunt încă dezvăluite, dincolo de faptul că va rula două mașini, este de așteptat să își continue parteneriatul cu Audi și să lanseze o pereche de R8 LMS GT3 în categorie.

  Echipa Rosberg este a doua echipă Audi de uzină care confirmă că va rămâne în DTM după ce Abt a luat o decizie similară, și a cincea per total care anunță că va face parte din grila 2021, alăturându-se GruppeM (Mercedes), 2 Seas Motorsport și Jenson Team Rocket RJN (ambii McLaren).

  “Ne-a fost clar că vom lucra la asta cu cea mai mare prioritate, pentru a ne dovedi performanța în cea mai profesională serie de sprint din lume”, a declarat directorul echipei, Kimmo Liimatainen.

  „În circumstanțele speciale din 2020, a fost extrem de valoros ca noi, ca echipă, să reușim din nou să sărbătorim un titlu. Scopul nostru este să câștigăm, la începutul anului viitor, vom prezenta cu cine și cum intenționăm să ne atingem obiectivul ambițios. Astăzi, sunt deosebit de încântat să pot confirma participarea noastră cu două vehicule la DTM 2021 și 2022. Planificând pentru DTM, am lucrat cu Rosberg Extreme Racing, RXR și am realizat încă un proiect minunat – lucrăm cu entuziasm la această nouă experiență.”

  Sezonul DTM 2021, primul care prezintă mașini GT3, este programat să înceapă la Igora Drive din Rusia, în perioada 29-30 mai. Un total de nouă runde sunt planificate anul viitor, patru runde având loc în Germania și celelalte cinci runde programate în altă parte a Europei. Șeful seriei, Gerhard Berger, așteaptă cel puțin 20 de mașini de la cinci producători diferiți la începutul erei GT3 a seriei.

  Sursa: Team Rosberg

  Photocredit: Team Rosberg


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss