Latest Posts

TCR Tasmania : Soutar câștigă cursa finală marcată cu steag roșu

Vizualizări: 35279

Zac Soutar a câștigat prima victorie TCR Australia în cursa finală a weekendului din Tasmania, care a fost semnalată devreme cu steag roșu pentru a permite repararea barierelor.

Soutar a terminat pe locul al doilea întâlnirea scurtată de 16 tururi de la Symmons Plains, dar a primit victoria în urma unei penalizări de cinci secunde pentru polesitter-ul Josh Buchan. Buchan făcuse totul în capacitatea sa pentru a rămâne în frunte de la început până la sfârșit, perfecționând lansarea de pe linia interioară nefavorabilă și apoi reușind cu brio reluarea pentru a trece linia de sosire cu un avans de peste trei secunde.

Cu toate acestea, o penalizare de timp pentru că s-a împletit în spatele mașinii de siguranță a devenit distrugerea lui, scăzându-l pe locul patru la steag. Cursa a fost semnalizată de steaguri roșii timp de peste 20 de minute în urma unei coliziuni puternice între Brad Shiels și Dylan O’Keefe în turul 4, care l-a trimis pe pilotul GRM în lateral în pitwall. Cu barierele puternic avariate și cu mașina lui O’Keefe blocată pe linia de start/finish, cursa a fost oprită în turul 7 pentru a le permite comisarilor să elibereze pista.

TCR

A urmat o cursă de 10 minute până la final, Bushan și-a extins avantajul în față cu o serie de tururi rapide, dar nu a reușit să depășească penalizarea de cinci secunde pentru a păstra victoria. Soutar, care s-a ciocnit cu campionul din 2019, Will Brown, la start, într-un incident care l-a lăsat pe pilotul MPC Audi cu un tur în urmă, a fost principalul beneficiar al penalizării lui Buchan, obținând prima sa victorie TCR Australia într-o Honda cu intrare privată.

Tony D’Alberto de la Wall Racing a trecut cu o dublă Honda, terminând cu mai puțin de o secundă în spatele lui Soutar, câștigătorul Cursei 2 Jordan Cox (GRM Peugeot) completând locurile pe podium după ce a trecut de Tilton Racing Hyundai de la Shiels în penultimul tur. Shiels a fost în cele din urmă clasat pe locul cinci, în spatele mașinii penalizate a lui Buchan, coechipierul lui Buchan, Nathan Morcom, terminând pe locul șase.

Jay Hanson a fost al șaptelea pentru echipa Melbourne Performance Audi, învingându-l pe Michael Caruso, GRM Peugeot-ul lui Aaron Cameron și Forza Brakes Audi-ul lui Liam McAdam. Veteranul Supercars Fabian Coulthard (Wall Racing Honda) și-a încheiat primul weekend TCR pe locul 14, chiar înaintea Audi-ului lui Brown. James Moffat a fost exclus din cursă după ce Renault-ul său a fost grav avariat într-un incident cu Hanson la începutul zilei. De asemenea, Ben Bargwanna nu a putut lua startul după ce a raportat probleme la frâne în turul de formare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre TCR găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss