Latest Posts

Stoffel Vandoorne obține prima victorie din sezon la Roma

Vizualizări: 16337

Stoffel Vandoorne și-a adjudecat prima victorie din sezonul 2020-2021 în cel de-al patrulea ePrix al sezonului. Ghinionul proverbial al belgianul s-a oprit astăzi după o evoluție excelentă.

Startul cursei l-a avut în prim-plan pe pole sitterul Nick Cassidy. După un debut greoi de cursă, australianul a fost aruncat în afara zonei punctelor. De neșansa sa a profitat inițial Norman Nato, care s-a ițit în fruntea ierarhiei.  Bucuria pilotului francez a fost de scurtă durată.

Pilotând de parcă ar fi fost posedat, Stoffel Vandoorne și-a făcut loc în frunte și nu a mai cedat prima poziție până la final. Astfel, în final, belgianul obține prima victorie din sezonul 2020-2021. Podiumul celei de-a doua manșe de la Roma a fost completat de Alexander Sims și Pascal Wehrlein.

În top cinci i-am mai regăsit pe Edoardo Mortara și Maximilian Gunther. În zona pozițiilor bonificate cu puncte i-am mai regăsit, în ordine, pe Mitch Evans, Antonio Felix da Costa, Tom Blomqvist, Nico Muller și Sebastien Buemi. Învingătorul de ieri, Jean Eric Vergne a avut o revenire foarte bună, dar nu a punctat, încheind pe locul 11.

Ceilalți piloți care au încheiat manșa din această după-amiază au fost Sergio Sette Camara, Jake Dennis, Oliver Turvey, Andre Lotterer, Oliver Rowland, Alex Lynn și Robin Frijns. Norman Nato a fost descalificat după cursă, în timp ce, pe lista abandonurilor i-am regăsit pe Sam Bird, Nyck de Vries, Rene Rast, Nick Cassidy și Lucas di Grassi.

Chiar dacă a abandonat astăzi, Sam Bird rămâne liderul clasamentului general, cu 43 de puncte. Podiumul provizoriu al clasamentului piloților este completat de Mitch Evans și Robin Frijns, cu 39 de puncte, respectiv 34. În clasamentul echipelor, Jaguar Racing conduce cu 83 de puncte. Echipa britanică este urmată de Mercedes EQ Formula E și DS Techeetah, cu 65 de puncte, respectiv 46.

Următoarea întâlnire cu piloții campionatul mondial de Formula E va avea loc pe 24 aprilie la Valencia, pe circuitul Ricardo Tormo.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai multe știri despre Formula E găsiți AICI!

Sursa: FIA Formula E
Photocredit: FIA Formula E
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FIA Formula E

Latest Posts

Don't Miss