More

  Latest Posts

  Starul DTM Rast anunță revenirea în 2022 cu Abt Audi

  Rene Rast a semnat un acord cu Abt Sportsline pentru întoarcerea sa în DTM în 2022, în parteneriat cu Kelvin van der Linde.

  Rast a părăsit DTM după ce și-a câștigat al treilea titlu în 2020 pentru a se concentra pe un sezon în Formula E, unde a condus Audi pe locul patru în clasamentul echipelor.

  Cu toate acestea, având în vedere că producătorul german părăsește seria integral electrică în favoarea unor noi proiecte în Raliul Dakar și LMDh, Rast va reveni la DTM după doar un an de pauză în serie în 2022, conducând un Audi R8 LMS GT3 de la Abt Sportsline.

  Deși pilotul de 35 de ani și-a câștigat toate campionatele DTM cu Team Rosberg, el îl cunoaște bine pe Abt, deoarece echipa din Kempten conducea echipa de uzină Audi în FE.

  În mod similar, Rast și van der Linde se cunosc de câțiva ani și împreună au câștigat titlul de GT Masters 2014 într-o generație anterioară de Audi R8.

  Programul DTM al lui Rast va veni peste angajamentele sale existente cu Audi, care includ conducerea dezvoltării noului concurent LMDh al mărcii pentru sezonul 2023.

  „Sunt foarte fericit că mă întorc la DTM după o pauză de un an”, a spus Rast. „Nu mi-am pierdut niciodată dorința pentru DTM. Audi a vrut să mă concentrez pe deplin pe Formula E sezonul trecut. Am fost la fața locului la câteva curse DTM. Mi-a plăcut ce am văzut.

  „Voi avea aproape același echipaj din Formula E în DTM. Inginerul meu va rămâne același, la fel şi mecanicul meu șef și unii dintre mecanici. Suntem o echipa super bine coordonata. Era logic să continuăm împreună.”

  În timp ce Rast va avea un echipaj și un coechipier familiar la întoarcerea în DTM, el va trebui să se confrunte cu un set complet diferit de reglementări după trecerea seriei la mașinile GT3 în 2021.

  Pilotul german recunoaște că anul acesta se va confrunta cu o urcare în DTM împotriva alergătorilor consacrați GT3, spunând că succesul său anterior în serie va conta puțin.

  „Sunt suficient de realist pentru a spune că DTM-ul s-a schimbat și că nu va fi o plimbare în parc. „DTM-ul este acum cu mașini GT3, cu care am experiență, dar foarte puțină în comparație cu Kelvin van der Linde și ceilalți.

  „Probabil că îmi va lua ceva timp să mă obișnuiesc din nou și să învăț micile trucuri ale meseriei de la băieții care conduc aceste mașini de șapte, opt ani. Este destul de clar că va fi foarte greu.

  „Ați văzut și anul trecut cum s-au luptat în serie alți foști piloți DTM sau chiar alți mari din sportul cu motor. „Sper să pot concura pentru victorii și să-mi pot gestiona curba de învățare, astfel încât la sfârșitul anului să pot lupta pentru o poziție pe podium undeva în clasamentul general. Cel mai important lucru este ca titlul să revină în sfârșit la echipa Abt.”

  Rast

  Abt a terminat pe locul al doilea în campionatul echipelor în 2021 cu patru victorii, în timp ce van der Linde a terminat pe locul al treilea în clasamentul piloților în spatele campionului Maximilian Gotz și Liam Lawson.

  Abt speră că adăugarea lui Rast va ajuta echipa să se bazeze pe un sezon 2021 puternic și să se adauge succesului său anterior în serie.

  „Am început să ne punem speranţa în Rene”, a spus directorul echipei Thomas Biermaier. „În ceea ce privește DTM, îi cunoaștem punctele forte ca adversar. În Formula E, l-am cunoscut și apreciem și mai bine sezonul trecut.

  „Suntem extrem de recunoscători conducerii sale cu Dennis Rostek și Audi Sport că a funcționat și că putem începe lupta pentru titlu cu o echipă de vis adevărată în 2022.”

  Este de așteptat ca Abt să continue să conducă un al treilea Audi în culorile lui Schaeffler în acest an, deși Sophia Floersch nu se va întoarce cu echipa pentru un al doilea sezon.

  Mai multe ştiri despre DTM găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss