GP24 Media

LATEST POSTS

Starul DTM Rast anunță revenirea în 2022 cu Abt Audi

Rast
Vizualizări: 24157

Rene Rast a semnat un acord cu Abt Sportsline pentru întoarcerea sa în DTM în 2022, în parteneriat cu Kelvin van der Linde.

Rast a părăsit DTM după ce și-a câștigat al treilea titlu în 2020 pentru a se concentra pe un sezon în Formula E, unde a condus Audi pe locul patru în clasamentul echipelor.

Cu toate acestea, având în vedere că producătorul german părăsește seria integral electrică în favoarea unor noi proiecte în Raliul Dakar și LMDh, Rast va reveni la DTM după doar un an de pauză în serie în 2022, conducând un Audi R8 LMS GT3 de la Abt Sportsline.

Deși pilotul de 35 de ani și-a câștigat toate campionatele DTM cu Team Rosberg, el îl cunoaște bine pe Abt, deoarece echipa din Kempten conducea echipa de uzină Audi în FE.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

În mod similar, Rast și van der Linde se cunosc de câțiva ani și împreună au câștigat titlul de GT Masters 2014 într-o generație anterioară de Audi R8.

Programul DTM al lui Rast va veni peste angajamentele sale existente cu Audi, care includ conducerea dezvoltării noului concurent LMDh al mărcii pentru sezonul 2023.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Sunt foarte fericit că mă întorc la DTM după o pauză de un an”, a spus Rast. „Nu mi-am pierdut niciodată dorința pentru DTM. Audi a vrut să mă concentrez pe deplin pe Formula E sezonul trecut. Am fost la fața locului la câteva curse DTM. Mi-a plăcut ce am văzut.

„Voi avea aproape același echipaj din Formula E în DTM. Inginerul meu va rămâne același, la fel şi mecanicul meu șef și unii dintre mecanici. Suntem o echipa super bine coordonata. Era logic să continuăm împreună.”

În timp ce Rast va avea un echipaj și un coechipier familiar la întoarcerea în DTM, el va trebui să se confrunte cu un set complet diferit de reglementări după trecerea seriei la mașinile GT3 în 2021.

Pilotul german recunoaște că anul acesta se va confrunta cu o urcare în DTM împotriva alergătorilor consacrați GT3, spunând că succesul său anterior în serie va conta puțin.

„Sunt suficient de realist pentru a spune că DTM-ul s-a schimbat și că nu va fi o plimbare în parc. „DTM-ul este acum cu mașini GT3, cu care am experiență, dar foarte puțină în comparație cu Kelvin van der Linde și ceilalți.

„Probabil că îmi va lua ceva timp să mă obișnuiesc din nou și să învăț micile trucuri ale meseriei de la băieții care conduc aceste mașini de șapte, opt ani. Este destul de clar că va fi foarte greu.

„Ați văzut și anul trecut cum s-au luptat în serie alți foști piloți DTM sau chiar alți mari din sportul cu motor. „Sper să pot concura pentru victorii și să-mi pot gestiona curba de învățare, astfel încât la sfârșitul anului să pot lupta pentru o poziție pe podium undeva în clasamentul general. Cel mai important lucru este ca titlul să revină în sfârșit la echipa Abt.”

Abt a terminat pe locul al doilea în campionatul echipelor în 2021 cu patru victorii, în timp ce van der Linde a terminat pe locul al treilea în clasamentul piloților în spatele campionului Maximilian Gotz și Liam Lawson.

Abt speră că adăugarea lui Rast va ajuta echipa să se bazeze pe un sezon 2021 puternic și să se adauge succesului său anterior în serie.

„Am început să ne punem speranţa în Rene”, a spus directorul echipei Thomas Biermaier. „În ceea ce privește DTM, îi cunoaștem punctele forte ca adversar. În Formula E, l-am cunoscut și apreciem și mai bine sezonul trecut.

„Suntem extrem de recunoscători conducerii sale cu Dennis Rostek și Audi Sport că a funcționat și că putem începe lupta pentru titlu cu o echipă de vis adevărată în 2022.”

Este de așteptat ca Abt să continue să conducă un al treilea Audi în culorile lui Schaeffler în acest an, deși Sophia Floersch nu se va întoarce cu echipa pentru un al doilea sezon.

Mai multe ştiri despre DTM găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES