More

  Latest Posts

  Șeful Formula E, Alejandro Agag spune că seria are nevoie de un pilot Japonez.

  Șeful Formula E, Alejandro Agag spune că seria de motorsport electric, „are nevoie” de un pilot japonez pe grilă pentru a eleva profilul acesteia în țara soarelui răsare.

  Japan este o piață majoră pentru vehicule electrice, dar până acum nu a avut nici un pilot full-time în Formula E, și au trecut mai bine de trei ani de la ultima cursă la Formula E la care a participat un pilot de origine japoneză – în ciuda faptului că Kamui Kobayashi a concurat în Hong Kong în sezonul patru folosind o licență Monegască.

  Cu toate că Formula E a reușit să atragă marele producător Japonez, Nissan – care au preluat echipa e.dams de la partenerul lor de alianță, Renault, înainte de începerea sezonului cinci – aceștia nu vor rula cu un nici un pilot de origine japoneză, line-up-ul fiind format din Sebastian Buemi și Alexander Albon.

  La momentul în care a fost întrebat dacă este trist în legătură cu lipsa unui pilot japonez în Formula E, Agag a admis că este „ foarte fericit să îl vadă pe tânărul talentat (Albon) în Formula E” dar a adăugat că „ar iubi să vadă un pilot japonez în Formula E”.

  „Vrea un pilot japonez,” le-a spus celor de la Autosport. „Sunt de părere că avem nevoie de un pilot japonez.

  „Nu vreau să pun responsabilitatea pe Nissan, oricare echipă ar putea să ia un pilot japonez.

  „(dar) ai nevoie de piloți în piețe diferite, iar japonia este o piață excelentă pentru mașini electrice și cred că sportul ar putea prinde foarte bine acolo.

  „iar ne-având un pilot japonez, ne este mai greu să ne stabilim acolo.”

  De asemenea, Agag speră la o cursă Formula E în Japonia, atât Tokyo cât și Yokohama fiind indicate ca locații potențiale, însă Agag ne spune că nu este un lucru simplu să aducă Formula E pe străzile japoniei.

  „Este foarte complicat, poliția este foarte restrictivă în Japonia și asta ar face posibilitatea unei curse foarte dificilă.”

  Story Credit: Autosport

  Traducere: Adam Ioan-Cristian


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss