Latest Posts

Renault îl susține pe campionul de Formula 3, Piastri, în primul său test de Formula 1

Vizualizări: 10105

Oscar Piastri, campionul actual al FIA la Formula 3, va participa la primul său test de Formula 1, în această lună, cu Renault, conducând un R.S.18 pe Circuitul Internațional din Bahrain. Colegii juniori de la Renault, Christian Lundgaard și Guanyu Zhou, care concurează în Formula 2, anul acesta, vor fi prezenți la test.

Evenimentul de patru zile va începe în 29 octombrie, cu Lundgaard la volan înainte ca Piastri să conducă pe 30 octombrie. În ultimele două zile, pe 1 și 2 noiembrie, va participa pilotul de testare oficial de la Renault, Zhou.

În timp ce Lundgaard și Zhou au participat amândoi la testele private de F1 cu Renault înainte, aceasta marchează prima ieșire a lui Piastri într-o mașină F1.

„Este cert că sunt foarte încântat să conduc R.S.18 săptămâna viitoare în Bahrain”, a spus Piastri.

„Evident, va fi primul meu test într-o mașină de Formula 1, așa că va fi cu siguranță un moment de prețuit și de reținut pentru foarte mult timp.”

„Nu în fiecare zi ai ocazia să conduci o mașină F1, așa că sunt foarte recunoscător echipei pentru această oportunitate.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Vor fi multe de învățat în ziua respectivă, cum ar fi să mă obișnuiesc cu puterea, forța de apăsare și frânare a mașinii și totul va fi o provocare, dar îmi place să abordez una nouă.”

Mia Sharizman, directorul Renault Sport Academy, a subliniat că ziua lui Piastri va fi „despre a-l familiariza cu mașina”.

Cu toate acestea, pentru Lundgaard și Zhou, care au deja experiență cu mașina din 2018, Sharizman a declarat că „zilele lor vor fi organizate ca un weekend de curse propriu-zis, cu antrenamente, calificări și simulări de cursă”.

Testul va avea loc cu doar o lună înainte de runda finală F2 din Bahrain, în care vor concura Lundgaard și Zhou. Cu două runde rămase în Campionatul din 2020, Lundgaard și Zhou se află pe locul patru, respectiv pe locul opt în clasamentul piloților.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss