Latest Posts

Colapinto semnează cu Van Amersfoort pentru echipa de Formula 3

Vizualizări: 26591

Franco Colapinto a semnat cu Van Amersfoort Racing pentru primul său sezon în Formula 3, alăturându-se lui Rafael Villagomez și Reece Ushijima la echipa olandeză.

Franco Colapinto va trece de la Formula Regional European Championship by Alpine, unde a terminat pe locul șase în 2021 cu MP Motorsport, la Formula 3. Tânărul de 18 ani a concurat, de asemenea, în clasa LMP2 a Campionatului Mondial de Anduranță, în timp ce a făcut apariții în Seria Le Mans asiatică și europeană pentru echipa Algarve Pro-run G-Drive Racing, obținând o victorie la Paul Ricard.

Van Amersfoort își va face debutul pe grila de Formula 3 la deschiderea sezonului din Bahrain din 18-20 martie, echipa olandeză de F3 care l-a condus pe Max Verstappen pe locul al treilea în campionatul european FIA F3 2014, înlocuind HWA Racelab. Villagomez se alătură echipei de la HWA, în timp ce Ushijima va face un pas înainte de campionatul GB3 după un sezon câștigător de curse cu Hitech Grand Prix în care a terminat pe locul patru.

Colapinto și-a făcut debutul în F3 la testul post-sezon de la Valencia, realizând cel mai rapid timp în a doua zi. „Mi-a plăcut foarte mult prima mea oară în mașina de F3”, a spus Colapinto. „Este evident mult mai puternică decât mașina FRECA, dar, în același timp, are caracteristici de condus surprinzător de similare cu LMP2 [ORECA]. „O diferență semnificativă față de clasa LMP2 va fi, desigur, gestionarea anvelopelor, dar îmi place acea parte inteligentă a curselor.

Franco Colapinto

Aștept cu nerăbdare să fac echipă cu Van Amersfoort Racing, deoarece au o istorie atât de puternică. „Întoarcerea lor la campionatul FIA F3 este extrem de serios și sunt foarte încântat să fac parte din acea călătorie. Echipa este motivată și este o plăcere absolută să lucrezi cu ei. „Testele de pre-sezon de la Bahrain sunt chiar după colț și abia aștept să înceapă!”

CEO-ul VAR, Rob Niessink, a declarat: „Suntem încântați să îl avem pe Franco la bord pentru sezonul nostru de debut în FIA F3. „Privind la cariera sa de până acum, el a demonstrat că nu numai că posedă o bună parte din talentul brut, dar are și capacitatea de a se adapta rapid circumstanțelor. „Am avut ochii pe el deja ca potențial candidat, ceea ce a fost întărit după ce l-am văzut performând în timpul testului post-sezon de la Valencia, la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Ne-am structurat complet echipa de F3 în perioada de iarnă și suntem mai mult decât pregătiți să pornim pe pistă la începutul lunii martie în Bahrain.” De asemenea, VAR își face debutul în Formula 2 în acest an, cu veteranul F3, Jake Hughes și Amaury Cordeel, fiind cei doi piloți ai săi.

  • Mai multe știri despre Campionatul de Formula 3 găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss