Latest Posts

Var îl semnează pe Filip Ugran pentru Campionatul EFO din 2022

Vizualizări: 20681

Van Amersfoort Racing anunță semnarea românului Filip Ugran. Tânărul de 19 ani va concura pentru echipa olandeză în Euroformula Open Championship, care începe în luna mai la Autódromo do Estoril.

Născut în orașul Tîrgu, situat în centrul României, Filip a început kartingul la vârsta de 11 ani, iar pe scena internațională a kartingului a intrat la vârsta de 13 ani. Cariera sa de karting a luat sfârșit în 2019, când a sărit la cursele cu un singur loc la vârsta de 15 ani. Românul și-a făcut debutul în Formula 4 italiană, care este considerat cel mai competitiv campionat de F4 din lume. Menit să fie un an de învățare, Ugran a dobândit o experiență grea luptată pe tot parcursul sezonului.

Alături de F4 italiană, tânărul român a făcut o apariție ca invitat atât în ​​seria F4 germană, cât și în runda finală a campionatului spaniol de F4. În aceasta din urmă Filip și-a asigurat un podium în toate cele trei curse, obținând două poziții secunde și un loc al treilea. În 2020, Ugran a revenit în campionatul italian de F4, performând bine chiar de la prima ieșire. El a înregistrat cei mai rapizi timpi pe tur de la început și a câștigat prima sa victorie în cursele de Formula în runda a doua la Imola.

Așa cum a făcut și în anul precedent, Filip s-a alăturat rundei finale a campionatului spaniol de F4 din 2020 și a avut din nou o apariție impresionantă. Pe parcursul celor trei curse desfășurate în acel weekend, Ugran a câștigat trei podiumuri, dintre care două victorii, inclusiv un pole position și un timp pe tur. În anul următor, Filip a făcut un pas mare alăturându-se campionatului de F3. Un sezon greu, dar totuși un an în care tânărul de 19 ani a câștigat o experiență incredibilă.

FFilip Ugran

Filip Ugran a declarat: „Mi-a plăcut foarte mult în F3. Știam că saltul de la F4 la F3 va fi deosebit de provocator, dar experiența pe care am dobândit-o va fi extrem de valoroasă pentru tot ce urmează. Acestea fiind spuse, sunt absolut încântat să mă alătur grilei EFO pentru acest an cu Van Amersfoort Racing. Am avut un gust din modul lor de lucru în timpul testului post-sezon de F3 de la Valencia și am fost foarte impresionat de nivelul lor de profesionalism și atenția la detalii. Pregătirile pentru sezon sunt în plină forță și abia aștept să sar la volan în timpul testelor de iarnă de la Barcelona la mijlocul lunii martie.”

Ediția din 2022 a Euroformula Open se va desfășura pe nouă evenimente cu trei curse pe weekend. Revenind în calendar va fi prestigiosul „Grand Prix du Pau”, care se desfășoară pe străzile istorice ale orașului Pirinean Pau. Datorită unui program ajustat, runda de la Pau va cuprinde doar două curse, în loc de cele trei curse organizate la toate celelalte runde.

„Suntem absolut bucuroși să îl adăugăm pe Filip în gama noastră de piloți EFO.” spune Rob Niessink, CEO al Van Amersfoort Racing. El continuă: „Aduce o bună experiență echipei și are o atitudine grozavă față de locul în care se află acum, în ciuda sezonului său provocator de anul trecut. Amândoi credem cu tărie că experiența acumulată îi va aduce beneficii în seria Euroformula Open. Anul trecut ne-am dovedit a fi capabili să luptăm pentru podiumuri și victorii în curse și îl vedem pe Filip făcând tocmai asta anul acesta!”

Filip Ugran
Sezonul Euroformula începe la Autódromo do Estoril din Portugalia (29 aprilie – 1 mai). Etapa a doua și a treia a campionatului vor aduce echipa în Franța, unde va lovi mai întâi străzile din Pau pentru Grand Prix du Pau (06-08 mai), urmat de circuitul Paul Ricard (20-22 mai). Runda a patra are loc pe celebrul circuit Spa-Francorchamps (17-19 iunie). Hungaroring acționează ca și gazdă pentru turul cinci al seriei (08-10 iulie), după care echipa se întoarce acasă pentru vacanța de vară.

Sezonul începe din nou cu runda a șasea, desfășurată la Autodromo Enzo e Dino Ferrari, situat de-a lungul râului Santerno din Imola (02-04 septembrie). Echipa se deplasează apoi direct în Alpii Stirieni pentru runda a șaptea la Red Bull Ring (09-11 septembrie) și se întoarce în Italia pentru penultima rundă a sezonului, desfășurată la Temple of Speed, Monza (23-25 ​​septembrie). Finalul sezonului are loc la mijlocul lunii octombrie și este găzduit de circuitul Barcelona-Catalunya din Spania (14-16 octombrie).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre piloții români găsiți AICI!
Sursa: VAR
Photocredit: VAR
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

VAR

Latest Posts

Don't Miss