Latest Posts

Motorsportul se mută în online

Vizualizări: 19678

CoronaVirus ne ține în case pe noi toți, inclusiv pe piloți și totodată mașinile lor în garaj. Deoarece nu se pot ține curse nicăieri din cauza acestei situații, marile campionate au decis să se mute în lumea virtuală, organizând deja campionate bazate pe diverse jocuri de SIM Racing.

Formula 1 are doua astfel de competiții. Not the #gp și Virtual Grand Prix. În prima se parcurge doar un sfert dintr-un GP, iar pe grilă se află piloți din F1(Verstappen, Norris etc) și alte nume din diferite campionate plus youtuberi de Racing. Același scenariu îl întâlnim și la Virtual Grand Prix. Aceste două curse se dispută în zilele când trebuiau să fie GP-urile reale. Jocul folosit este F1 2019, iar cursele se pot vedea pe canalele de Youtube: F1, Veloce Esports și multe alte, cât și pe paginile lor pe Facebook.

Un alt campionat interesant este All Star Esports Battle. Campionatul folosește jocul Rfactor 2, iar la start sunt multe nume cunoscute din motorsportul mondial. Piloți de F1, GT, monoposturi, anduranță și așa mai departe oferă un spectacol pe cinste pe circuit. La fiecare etapă, aceștia folosesc mașini noi, imprevizibilul fiind prezent din start. Cursele se țin săptămânal și sunt transmise live pe canalul THE Race pe YouTube.

Indycar și-a lansat un campionat în care concurează toți piloții din acest sezon se duelează pentru victorie. Platforma folosită este Iracing, iar manșa de concurs se transmite pe TV în America, dar și online pe Facebook și YouTube. Tot pe Iracing, găsim și un campionat de NASCAR cu piloții din acest an la start, dar și Supercars ce urmează să dea drumul la campionatul virtual în această lună cu toți piloții din grila sezonului 2020 la start.

Și în zona de GT are un campionat de Esports. Este bazat pe Assetto Corsa Competizione și deja s-a disputat o cursă caritabilă ce a avut la start mulți piloți de GT, cât și Sim Raceri. Pe viitor, o să mai fie astfel de curse, iar acestea se pot vedea pe canalele de Youtube, GT World și The Race.

Campionatul Mondial de Rallycross va avea și el o cursă în care se vor duela sportivii din campionat și gameri. Totul începe pe 19 Aprilie pe circuitul de la Catalunia. Platforma folosită este DiRT Rally 2.0.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

WTCR le oferă jucătorilor ocazia de a se lua la trântă cu piloții printr-un time trial. Sportivii stabilesc un timp target pe diverse circuite, iar jucătorii trebuie să bată acel timp. Jocul folosit este Raceroom. Tot în acest joc există și un campionat virtual de Adac GT Masters.

La MotoGP am avut o cursă virtuală ce a fost câștigată de Alex Marquez. Momentan nu se știe dacă va mai avea loc o cursă de acest gen cu piloții de top. Jocul folosit a fost MotoGP 19.

Alte serii ce se mută în online sunt: Supercupa Porsche, TCR Europe, TCR Australia.

Și la noi in țară există un campionat de SIM Racing. Este vorba despre Racing League Romania ce aduce la start, piloți, dar și sim raceri. Platforma folosită este Assetto Corsa, iar cursele se dau live pe Facebook-BMW Romania, Racing League Romania etc, dar și la TV pe Telekom Sport. Totodată, Federația Română de Automobilism Sportiv urmează să inaugureze Campionatul Național de Digital Motorsport. Toți piloții licențiați, dar și amatorii pot lua startul.

Pe lângă acestea am găsit alte trei competiții la care oricine poate lua startul: Le Mans Esports-Forza Motorsport 7, Calificări pentru FIA Gran Turismo-GT Sport, cât și WRC Esports-WRC 7.

Trebuie să menționăm că și la jocurile enumerate pentru campionatele de mai sus există numeroase ligi online in care puteți lua startul fără a vă intersecta cu piloții reali. Dar tot mai fain e să te duelezi cu ei!?

 

 

Sursa: Author-Andrei Mangalia
Photocredit: Facebook-F1 Games from Codemasters
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Author-Andrei Mangalia

Latest Posts

Don't Miss