Latest Posts

De la F1 eSports la adevărata Formula 2.

Vizualizări: 43839

Cem Bolukbasi, absolvent de F1 Esports, își asigură un loc în Formula 2 pentru 2022.

Cem Bolukbasi, absolvent al F1 Esports Series, va concura în Campionatul FIA de Formula 2 din 2022 cu Charouz Racing System, într-o mișcare care va marca prima dată când un pilot virtual a fost promovat în această serie. Turcul în vârstă de 23 de ani a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Istanbul, că a semnat un contract cu Charouz Racing System, cu sediul în Cehia, și că are ca obiectiv final să concureze într-o zi în Formula 1.

După ce și-a început cariera în F1 Esports Series și-a petrecut ultimii ani în campionatele de mașini GT/Sport și monoposturi, pilotul turc Bolukbasi va face acum pasul spre F2. Astfel, el devine primul pilot din națiunea sa și din lumea curselor de simulare care face pasul către această serie.

„Nu am avut timp să mă gândesc la asta”, a spus turcul de 23 de ani. „Cred că conștientizarea își face efectul din ce în ce mai mult cu fiecare oră. A fost un mare vis care s-a întâmplat cu adevărat, așa că este destul de greu de exprimat în cuvinte, dar este foarte emoționant și sunt foarte fericit”.

Formula 2

După ce a participat în 2017 și 2018 la F1 Esports Series, Bolukbasi a îmbinat o campanie parțială din 2019 cu curse în Campionatul European GT4. El a continuat să conducă două sezoane complete de curse GT4 în 2020 și 2021, obținând două victorii în categoria Pro-Am pe parcurs.

De asemenea, în 2021, Bolukbasi s-a concentrat foarte mult pe monoposturi, alergând în Campionatul Asiatic de F3. Mai târziu, în același an, a câștigat cursa de debut în EuroFormula Open, alăturându-se echipei Van Amersfoort Racing începând cu a patra etapă a sezonului. După prima sa victorie la Hungaroring, a obținut o a doua victorie mai târziu, în Spania, terminând pe locul cinci în clasament.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Primul test F2 al lui Bolukbasi a avut loc la Abu Dhabi la sfârșitul anului 2021, la volanul unei mașini conduse de Van Amersfoort Racing – în timp ce în campania din 2022 va concura pentru Charouz, colegul său de echipă pentru acest sezon nefiind încă anunțat.

„Am fost în Abu Dhabi în 2017 pentru F1 Esports în calitate de pilot Esports”, a spus el. „Să mă întorc după patru ani testând o mașină F2 a fost destul de nebunesc pentru mine, realizând totul. Am urmărit finala F1, testând, iar o zi mai târziu conduceam mașina F2. Am fost ca un copil care trăia un vis în acele cinci sau șase zile”.

Formula 2

Cu un calendar de 14 runde, dintre care toate se încadrează în weekendurile de curse de F1, Campionatul FIA de Formula 2 din 2022 va fi cel mai mare de până acum. Iar Bolukbasi a adus un omagiu experienței sale din F1 Esports Series, despre care a spus că l-a ajutat să devină primul absolvent din lumea virtuală în Formula 2.

„Dacă nu aș fi fost niciodată în F1 Esports, nu aș fi avut niciodată șansa de a mă urca într-o mașină adevărată – nu aș fi fost unde sunt acum”, a spus el. „Cred că este, de asemenea, foarte important să fiu primul gamer care face acest lucru, pentru că le poate da oamenilor speranță. Dacă oamenii văd că o persoană poate face acest lucru, vor crede că și ei pot face la fel… Dacă eu pot trece de la F1 Esports la FIA Formula 2, cred că oricine poate”.

Bolukbasi va reveni în cockpit-ul F2 atunci când vor începe testele în Bahrain, în perioada 2-4 martie, iar sezonul va începe două săptămâni mai târziu, în același loc.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 2 găsiți AICI.
  • Mai multe știri despre Campionate de Sim Racing găsiți AICI.
Sursa: ESPN
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

ESPN

Latest Posts

Don't Miss