Latest Posts

Sim Racing: Leo Borlovan in campionatul eFunyo Grand Prix

Vizualizări: 71377

Sim Racing-ul mereu prezent in timpul presezonului!

Mai este puțin timp până dezvăluim planurile pentru sezonul competițional 2022. Până atunci, pe lângă antrenamentele de pregătire fizică, Leo Borlovan și majoritatea piloților concurează în diferite campionate virtuale, fiecare pilotând de pe un “simulator”. În anul 2020 când a început pandemia Covid-19 Sim Racing -ul în România și nu numai a devenit foarte popular fiind singura modalitate de a concura la momentul respectiv.sim racing

Acesta este simulatorul pe care Leo se antrenează și concurează în campionatele virtuale. Este un setup foarte bine făcut, având componente de top precum Fanatec Direct Drive (DD2) wheelbase, volan Fanatec Formula Carbon, Playseat F1 și așa mai departe. Simulatorul, chiar dacă este departe de feelingul avut într-o mașină de curse adevărată, force feedback-ul volanului, spiritul competitiv și antrenamentul necesar pentru a putea performa la asemenea curse virtuale sunt detalii care se aseamănă foarte bine cu realitatea. Max Verstappen, actualul campion mondial de Formula 1 și practicant frecvent de Sim Racing a declarat că de multe ori a învățat anumite mișcări pe simulator care le-a putut aplica și în realitate.

sim racing

“Simulatorul a fost un factor foarte important în cariera mea de pilot după cum am mai precizat și în alte comunicate și interviuri. În karting am acumulat multă experiență, începând de la vârsta de 3 ani până la vârsta de 16 ani când am trecut la automobilism, în fiecare an am parcurs mii de ture pe diverse circuite având non-stop material de concurs de cel mai înalt nivel mondial, la automobilism nu aveam o asemenea experiență, a fost o treaptă greu de urcat și pot spune că datorită simulatorului am putut să mă adaptez mai repede, iar până la momentul de față mi-am dezvoltat multe abilitați pe simulator care îmi sunt de folos în realitate. Sunt un pilot agresiv, atât pe simulator cât și în realitate, acest “atuu” l-am dezvoltat în karting, deoarece la karting era un război, trebuia să te lupți și să fi dur pentru a fi învingător, iar eu am avut mult succes cu acest atuu, nu cred că îl voi putea pierde vreodată.” ne spune Leo Borlovan.

sim racing

În ultimele 2 săptămâni Leo a participat la campionatul virtual “Michelin eFunyo Grand Prix” organizat de producătorul de prototipuri francez FUNYO cu bazele la binecunoscutul Le Mans. Leo a participat la două curse, una desfășurată pe circuitul (virtual) de la Imola și una pe cel de la Barcelona. La aceste două curse de sim racing, Leo a reprezentat România alături de Sergiu Nicolae, iar cei doi piloți au reușit să se lupte pentru primile poziții devansandu-i pe mai toți francezii, Leo reușind un pole position și locul 2 la Barcelona și un același rezultat pentru Sergiu la Imola.

sim racing

Leo Borlovan a fost cel mai rapid în antrenamentele de pe Imola, la calificări ajungând pe locul 2 și ratând pole-ul la doar câteva sutimi de secundă în fața lui Ethan Bernard. În cursă, rulând pe locul 2 foarte aproape de francezul Ethan Bernard, Leo a avut parte de un acroșaj care l-a trimis mult în spate, reușind să încheie cursa pe poziția a4-a.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

sim racing

La etapa de la Barcelona, Leo a arătat din nou un ritm extraordinar, reușind să obțînă pole position-ul în fața lui Antonin Menu și Luis Cavaco. La start, Leo a fost presat de Luis Cavaco, iar acest lucru i-a permis francezului Antonin Menu să încerce o depășire pe care a reușit să o ducă la capăt, ajungând pe locul 1. Leo a rămas pe poziția a doua până la sfârșitul cursei, iar între el și adversarii săi de pe pozițiile 1 respectiv 3 nu a fost niciodată o diferență mai mare de o secundă pe toată durata cursei, cei doi piloți francezi împreună cu Leo Borlovan reușind timpi pe tur aproape identici, oferind un spectacol pe cinste.

Au fost niște curse de bun augur pentru Leo Borlovan, având bătălii foarte interesante, care au putut fi vizionate de către urmăritorii din Franța. Putem spune că Leo a fost “vedetă” la aceste curse, francezii pomenindu-l de nenumărate ori în comentarii și în chat-ul transmisiunii live de pe youtube datorită prestației sale.

Anul 2022 ne pregătește chiar mai multe provocări și cu siguranță vă fi plin de acțiune ! În curând vom reveni cu noutăți și dezvăluiri despre aceste noi planuri.

Cariera lui Leo Borlovan este susținută de Sotica Farm, II FISAN, Aktcom Brands, Victory Plast, Psihorelli Construct, Clinica iDentist, Clubul Sportiv ABAS Timișoara și bineînțeles, de părinții săi Sandy și Mihaela Borlovan. Suportul pe Circuit este oferit de Frank van Nunen și de fratele lui Leo, Valentin Borlovan. Leo Borlovan face parte din programul de dezvoltare a piloților de la ART Racing Services Ltd susținut de GP24 Motorsports și GP24 Media.

  • Mai multe știri despre Campionate de Sim Racing găsiți AICI.
Sursa: Leo Borlovan
Photocredit: Leo Borlovan, Funyo Media
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Leo Borlovan

Latest Posts

Don't Miss