More

  Latest Posts

  Liam Lawson va pilota pentru AlphaTauri în testul Young Drivers de la Abu Dhabi

  Neo-zeelandezul Liam Lawson, care concurează în prezent în F2 și DTM, va avea prima experiență de F1 pe pistă în această iarnă.

  El va conduce pentru echipa soră Red Bull, AlphaTauri, ca parte a testului pentru tinerii piloţi post-sezon din Abu Dhabi.

  Directorul echipei AlphaTauri, Franz Tost, a confirmat într-un interviu exclusiv pentru Sport1, că tânărul talent se va alătura echipei pe pistă pentru a obține primele tururi oficiale într-o mașină de Formula 1 sub centură.

  Lawson este un tânăr talent promițător, care își așteaptă șansa de a sta într-un scaun de F1. Lawson a urcat pentru prima dată într-o maşină Red Bull la începutul acestui an la Festivalul de viteză de la Goodwood.

  Juniorul Red Bull a făcut istorie la începutul acestui an, devenind cel mai tânăr câștigător de cursă vreodată în DTM la cursa de deschidere de la Monza.

  20211029 alphatauri honda

  Tânărul de 19 ani este partener cu viitorul pilot Williams Alex Albon și în prezent conduce campionatul piloților DTM cu doar două runde rămase până la final. În prezent, conduce pentru echipa Hitech Grand Prix în Campionatul FIA de Formula 2 2021, ocupând locul 8 în clasament.

  Întrebat despre viitorul lui Lawson în F1, Tost a spus: „Dacă ai talentul potrivit, vei ajunge în Formula 1 la un moment dat”.

  Desigur, Red Bull are un grup de tineri piloţi talentați din care să aleagă și Lawson este unul dintre ei. Red Bull și AlphaTauri și-au blocat formațiile de piloți pentru 2022, așa că nu are loc pentru Lawson în F1 în 2022.

  Însă, F1 implementează alergări obligatorii pentru antrenamentele libere pentru începători din sezonul viitor. Echipele vor trebui să pună tinerii piloți într-una dintre mașinile lor în timpul anumitor sesiuni de antrenament. Potrivit lui Tost, Lawson va fi cu AlphaTauri pentru unele dintre aceste sesiuni.

  Coechipierul de F2 al lui Lawson, Juri Vips, se va alătura ne-ozeelandezului la testul Young Drivers, conducând pentru Red Bull.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 2 găsiţi AICI!

   

  Sursa: Formula Nerds

  Photocredit: Formula Nerds


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss