Latest Posts

Liam Lawson câștigă la debut în Formula 2

Vizualizări: 43608

Prima cursă a zilei în Bahrain i-a avut în prim-plan pe piloții Formulei 2. Astfel, prima întrecere a sezonului din Formula 2 a fost cursa sprint. Pe durata a 23 de tururi, cei 22 de piloți aveau să se dueleze pentru a-și trece numele pe lista învingătorilor.

După o sesiune de calificări cu un Guanyu Zhou cel mai rapid, prima cursă sprint din Bahrain a debutat furtunos. Găsind breșa lăsată liberă, Liam Lawson a profitat de startul modest al celor din fața sa și a urcat în fruntea cursei. Ceva mai în spate, am avut și primul incident din acest sezon, între Dan Ticktum și Richard Verschoor.

Verschoor a fost nevoit să abandoneze pe seama incidentului cu Ticktum, iar britanicul, găsit vinovat de producerea accidentului, a primit o penalizare de cinci secunde la sfârșitul cursei. Revenind în față, după debutul fantastic de cursă, acțiunea s-a liniștit. Chiar și așa, Jehan Daruvala punea presiune din plin asupra lui Liam Lawson, tăind considerabil din avantajul acestuia.

Ceva mai în spate, Oscar Piastri făcea și el o cursă de debut magistrală. Campionul în exercițiu din Formula 3 a fost mai mereu la bătaie cu coechipierul său, Robert Shwartzman. Între timp, Dan Ticktum, vădit nemulțumit de penalizarea primită a început să forțeze pentru a putea să-și adjudece câteva puncte pe final de cursă.

Ultimele tururi păreau că ne vor aduce două dueluri în zona pozițiilor fruntașe. Din nefericire, atât intenția lui Daruvala asupra Lawson, cât și cea a lui Piastri asupra lui Shwartzman au fost sortite eșecului. În cele din urmă, după finalul celor 23 de tururi, Liam Lawson și-a adjudecat victoria la debutul său în Formula 2.

Jehan Daruvala a încheiat pe un excelent loc secund, în timp ce, David Beckmann, deși a făcut o cursă solitară, a încheiat pe ultima treaptă a podiumului. Robert Shwartzmann și Oscar Piastri au sosit in corpore pe patru și cinci, în timp ce, în zona punctelor, i-am mai regăsit Christian Lungaard, Guanyu Zhou și Dan Ticktum. Lirim Zendeli a fost și el bonificat cu două puncte pentru cel mai rapid tur din cursă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Astfel, având în vedere că aceasta a fost prima cursă a sezonului, clasamentul general din Formula 2 este identic cu clasamentul primei curse sprint din Bahrain. Prin urmare, Liam Lawson conduce cu 15 puncte și este de Jehan Daruvala și David Beckmann, cu 12 puncte, respectiv 10.

Acțiunea din Bahrain va continua astăzi cu cea de-a doua cursă sprint a weekendului de Formula 2 din Bahrain. Startul celei de-a doua întreceri din Bahrain va avea loc la ora 19:40.

Sursa: GP24
Photocredit: FIA Formula 2
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24

Latest Posts

Don't Miss