More

  Latest Posts

  Liam Lawson câștigă la debut în Formula 2

  Prima cursă a zilei în Bahrain i-a avut în prim-plan pe piloții Formulei 2. Astfel, prima întrecere a sezonului din Formula 2 a fost cursa sprint. Pe durata a 23 de tururi, cei 22 de piloți aveau să se dueleze pentru a-și trece numele pe lista învingătorilor.

  După o sesiune de calificări cu un Guanyu Zhou cel mai rapid, prima cursă sprint din Bahrain a debutat furtunos. Găsind breșa lăsată liberă, Liam Lawson a profitat de startul modest al celor din fața sa și a urcat în fruntea cursei. Ceva mai în spate, am avut și primul incident din acest sezon, între Dan Ticktum și Richard Verschoor.

  Verschoor a fost nevoit să abandoneze pe seama incidentului cu Ticktum, iar britanicul, găsit vinovat de producerea accidentului, a primit o penalizare de cinci secunde la sfârșitul cursei. Revenind în față, după debutul fantastic de cursă, acțiunea s-a liniștit. Chiar și așa, Jehan Daruvala punea presiune din plin asupra lui Liam Lawson, tăind considerabil din avantajul acestuia.

  Ceva mai în spate, Oscar Piastri făcea și el o cursă de debut magistrală. Campionul în exercițiu din Formula 3 a fost mai mereu la bătaie cu coechipierul său, Robert Shwartzman. Între timp, Dan Ticktum, vădit nemulțumit de penalizarea primită a început să forțeze pentru a putea să-și adjudece câteva puncte pe final de cursă.

  Ultimele tururi păreau că ne vor aduce două dueluri în zona pozițiilor fruntașe. Din nefericire, atât intenția lui Daruvala asupra Lawson, cât și cea a lui Piastri asupra lui Shwartzman au fost sortite eșecului. În cele din urmă, după finalul celor 23 de tururi, Liam Lawson și-a adjudecat victoria la debutul său în Formula 2.

  Jehan Daruvala a încheiat pe un excelent loc secund, în timp ce, David Beckmann, deși a făcut o cursă solitară, a încheiat pe ultima treaptă a podiumului. Robert Shwartzmann și Oscar Piastri au sosit in corpore pe patru și cinci, în timp ce, în zona punctelor, i-am mai regăsit Christian Lungaard, Guanyu Zhou și Dan Ticktum. Lirim Zendeli a fost și el bonificat cu două puncte pentru cel mai rapid tur din cursă.

  Astfel, având în vedere că aceasta a fost prima cursă a sezonului, clasamentul general din Formula 2 este identic cu clasamentul primei curse sprint din Bahrain. Prin urmare, Liam Lawson conduce cu 15 puncte și este de Jehan Daruvala și David Beckmann, cu 12 puncte, respectiv 10.

  Acțiunea din Bahrain va continua astăzi cu cea de-a doua cursă sprint a weekendului de Formula 2 din Bahrain. Startul celei de-a doua întreceri din Bahrain va avea loc la ora 19:40.

  Sursa: GP24

  Photocredit: FIA Formula 2


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss