GP24 Media

LATEST POSTS

KTM anunță debutul la Dakar 2022 pentru Danilo Petrucci

KTM
Vizualizări: 11140

Starul KTM, Danilo Petrucci, își va face debutul în Raliul Dakar în 2022, după ce și-a pierdut locul în clasa regină.

Petrucci va purta culorile Tech 3 – echipa cu care a concurat în MotoGP anul acesta – pe motocicleta sa KTM 450 Rally, în timp ce trece la raliuri după o carieră petrecută în mare parte în cursele pe circuit.

Tânărul în vârstă de 31 de ani a finalizat deja un test pe teren deșertic sub atentia lui Jordi Viladoms, managerul KTM Rally Sport, și își va perfecționa abilitățile de navigație și de pilotaj înainte de prima sa încercare la Dakar.

KTM a declarat că lista actuală de piloți de raliuri, inclusiv foștii campioni Toby Price, Matthias Walkner și Kevin Benavides, va fi la îndemână pentru a-l ajuta pe Petrucci să facă tranziția către raid-uri.

„Pentru mine este într-adevăr un vis devenit realitate să concuresc pe Dakar”, a spus Petrucci. „Este un eveniment pe care mi-am dorit întotdeauna să îl fac încă de când eram copil, când mă uitam la casetele video ale Raliului Dakar din anii 80 și 90.

„Acum, datorită KTM, acest vis se împlinește. În primul rând, aș dori să mulțumesc KTM pentru această mare oportunitate; Cred că voi fi singurul pilot care în puțin peste o lună a concurat în MotoGP și apoi în Raliul Dakar – așa că sunt mândru că merg acolo.

KTM anunță debutul la Dakar 2022 pentru Danilo Petrucci

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Ținta mea principală este doar să termin cursa și să mă bucur de ea. Prima abordare a fost să mă antrenez în roadbook cu Jordi, el a concurat în cursă de multe ori și a terminat pe podium, așa că a fost grozav în a mă ajuta să învăț această artă specială.

„Am condus cu KTM 450 Rally recent, la un test inițial în dunele din Dubai, unde am fost cu campionii KTM la Dakar și am putut învăța atât de multe de la ei – a fost grozav să-i văd și ei au fost super drăguți și de ajutor pentru mine.

„Sper că pregătirea pentru luna viitoare va fi suficientă; cu siguranță va fi o cursă grea, dar sunt entuziasmat.”

Petrucci s-a gândit să concureze în Raliul Dakar încă de când a devenit clar că poziţia lui la Tech 3 era pusă la îndoială.

Motorsport.com a raportat în august că KTM ar fi dispus să susțină o potențială ofertă de raliu a lui Petrucci – iar acest lucru a fost acum confirmat cu mai puțin de două luni până la începutul ediției 2022 a evenimentului din Arabia Saudită.

„Talentul și caracterul lui Danilo înseamnă că este unul dintre puținii bărbați de nivel de elită despre care credem că poate face această mișcare radicală de la asfalt la dune”, a spus șeful KTM Motorsport, Pit Beirer.

„Este o poveste grozavă pentru un tip grozav. Vrem să-i mulțumim pentru profesionalismul său și pentru toate eforturile sale ca parte a echipei Tech 3 în proiectul nostru MotoGP și acum este timpul pentru o altă lume!”

KTM s-a bucurat de o serie fără precedent de 18 victorii la Dakar la începutul secolului, înainte de a fi spartă de Honda la mutarea raliului în Arabia Saudită în 2020, producătorul japonez câștigând din nou la categoria motociclete anul acesta.

Raliul Dakar din 2022, al treilea care se desfășoară în întregime în țara din Golf, se va desfășura în perioada 2-14 ianuarie, cu piloti care parcurg o distanță de aproximativ 8.000 km.

Mai multe ştiri despre Dakar găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES