More

    Latest Posts

    KTM anunță debutul la Dakar 2022 pentru Danilo Petrucci

    Starul KTM, Danilo Petrucci, își va face debutul în Raliul Dakar în 2022, după ce și-a pierdut locul în clasa regină.

    Petrucci va purta culorile Tech 3 – echipa cu care a concurat în MotoGP anul acesta – pe motocicleta sa KTM 450 Rally, în timp ce trece la raliuri după o carieră petrecută în mare parte în cursele pe circuit.

    Tânărul în vârstă de 31 de ani a finalizat deja un test pe teren deșertic sub atentia lui Jordi Viladoms, managerul KTM Rally Sport, și își va perfecționa abilitățile de navigație și de pilotaj înainte de prima sa încercare la Dakar.

    KTM a declarat că lista actuală de piloți de raliuri, inclusiv foștii campioni Toby Price, Matthias Walkner și Kevin Benavides, va fi la îndemână pentru a-l ajuta pe Petrucci să facă tranziția către raid-uri.

    „Pentru mine este într-adevăr un vis devenit realitate să concuresc pe Dakar”, a spus Petrucci. „Este un eveniment pe care mi-am dorit întotdeauna să îl fac încă de când eram copil, când mă uitam la casetele video ale Raliului Dakar din anii 80 și 90.

    „Acum, datorită KTM, acest vis se împlinește. În primul rând, aș dori să mulțumesc KTM pentru această mare oportunitate; Cred că voi fi singurul pilot care în puțin peste o lună a concurat în MotoGP și apoi în Raliul Dakar – așa că sunt mândru că merg acolo.

    danilo petrucci ktm tech3 1

    „Ținta mea principală este doar să termin cursa și să mă bucur de ea. Prima abordare a fost să mă antrenez în roadbook cu Jordi, el a concurat în cursă de multe ori și a terminat pe podium, așa că a fost grozav în a mă ajuta să învăț această artă specială.

    „Am condus cu KTM 450 Rally recent, la un test inițial în dunele din Dubai, unde am fost cu campionii KTM la Dakar și am putut învăța atât de multe de la ei – a fost grozav să-i văd și ei au fost super drăguți și de ajutor pentru mine.

    „Sper că pregătirea pentru luna viitoare va fi suficientă; cu siguranță va fi o cursă grea, dar sunt entuziasmat.”

    Petrucci s-a gândit să concureze în Raliul Dakar încă de când a devenit clar că poziţia lui la Tech 3 era pusă la îndoială.

    Motorsport.com a raportat în august că KTM ar fi dispus să susțină o potențială ofertă de raliu a lui Petrucci – iar acest lucru a fost acum confirmat cu mai puțin de două luni până la începutul ediției 2022 a evenimentului din Arabia Saudită.

    „Talentul și caracterul lui Danilo înseamnă că este unul dintre puținii bărbați de nivel de elită despre care credem că poate face această mișcare radicală de la asfalt la dune”, a spus șeful KTM Motorsport, Pit Beirer.

    „Este o poveste grozavă pentru un tip grozav. Vrem să-i mulțumim pentru profesionalismul său și pentru toate eforturile sale ca parte a echipei Tech 3 în proiectul nostru MotoGP și acum este timpul pentru o altă lume!”

    KTM s-a bucurat de o serie fără precedent de 18 victorii la Dakar la începutul secolului, înainte de a fi spartă de Honda la mutarea raliului în Arabia Saudită în 2020, producătorul japonez câștigând din nou la categoria motociclete anul acesta.

    Raliul Dakar din 2022, al treilea care se desfășoară în întregime în țara din Golf, se va desfășura în perioada 2-14 ianuarie, cu piloti care parcurg o distanță de aproximativ 8.000 km.

    Mai multe ştiri despre Dakar găsiţi AICI!

    Sursa: Motorsport Network

    Photocredit: Motorsport Network


    Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
    Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
    Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
    With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
    Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
    Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

    Latest Posts

    Don't Miss