Latest Posts

Raport Raliului Dakar 2023, Etapele 7 până la 11 (Video)

Vizualizări: 32035

Raport Ziua 8 (07.01.2023) – Stage 7: Riyadh – Al Duwadimi. Categoriile pe patru roți sunt în centrul atenției în etapa a șaptea a Raliului Dakar.

 • În timp ce etapa a șaptea a fost anulată pentru motociclete și ATV-uri, nu a existat nicio pauză pentru concurenții pe patru roți, deoarece mașinile, camioanele și mașinile cu ataș au abordat traseul dificil.
 • Nu a existat nicio schimbare în fruntea cursei auto, campionul în exercițiu Al-Attiyah și copilotul Mathieu Baumel deținând un avantaj de peste o oră față de cel mai apropiat concurent. Pilotul din Qatar, în vârstă de 52 de ani, a declarat: „Chiar nu a fost o etapă ușoară. Am forțat foarte mult de la început. Am pierdut câteva minute, dar am avut grijă să ne punem într-o poziție bună pentru mâine”.
 • A fost o altă zi bună pentru Baciuška de la Red Bull Can-Am Factory Team, lituanianul și copilotul său Oriol Mena obținând a treia victorie de etapă și aflându-se acum pe primul loc în clasamentul general T4.
Raport, Dakar
Rokas Baciuska (LTU) pentru Red Bull Can-Am Factory Racing concurează în timpul etapei 6 a Raliului Dakar 2023 de la Ha’il la Al Duwadimi, Arabia Saudită, pe 06 ianuarie 2023. Photocredit: Flavien Duhamel – Red Bull Content Pool
 • A existat, de asemenea, o triplă victorie de etapă pentru Red Bull Off-Road Junior Team USA presented by BFGoodrich datorită americanului Guthrie Jr. și copilotului Kellon Walch. Cei doi au obținut victoria după o cursă strânsă împotriva coechipierilor Seth Quintero/Dennis Zenz și a liderilor cursei, Guillaume De Mevius/François Cazalet.
 • Mâine, motocicletele și ATV-uri se vor reîntâlni în raidului pentru etapa a opta. O probă specială cronometrată de 345 km va fi ultima activitate din prima săptămână a acestui Dakar.

YouTube video

Raport Ziua 9 (08.01.2023) – Stage 8: Al Duwadimi – Riyadh. Etapa a opta, plină de acțiune, duce la o binemeritată zi de odihnă la Riyadh.

 • În ciuda condițiilor meteo ostile de pe parcursul săptămânii, convoiul de concurenți a ajuns duminică la Riyadh și Sebastien Loeb a fost cel care a moștenit victoria de etapă după ce Carlos Sainz a primit o penalizare de cinci minute pentru depășirea vitezei, ceea ce i-a răpit primul loc. Cu toate acestea, campionul în exercițiu Al-Attiyah rămâne în pole position pentru a câștiga un al cincilea titlu Dakar, deoarece se află în fruntea clasamentului cursei auto.
 • În cursa de motociclete, Kevin Benavides de la Red Bull KTM Factory Racing s-a bucurat de o zi fructuoasă și se află acum la doar 13 secunde de lider, în timp ce coechipierii Toby Price și Matthias Walkner se află amândoi în Top 10. Benavides, în vârstă de 33 de ani, a declarat: „Am început în spate și i-am prins pe cei din față după ultima realimentare. Acum vrem să dăm tot ce avem mai bun în a doua săptămână”.
Raport, Dakar
Kevin Benavides (ARG) pentru Red Bull KTM Factory Racing aleargă în timpul etapei a 8-a a Raliului Dakar 2023 de la Al Duwadimi la Riyadh, Arabia Saudită, pe 08 ianuarie 2023. Photocredit: Flavien Duhamel – Red Bull Content Pool
 • A existat, de asemenea, o mostră a bătăliei pe care ne putem aștepta să o vedem în fruntea cursa clasei T3 în cea de-a doua săptămână a Dakarului, Guillaume De Mevius și copilotul François Cazalet menținându-și avansul general în această categorie. Dar ei știu că vor fi sub presiune – așa cum au fost în timpul etapei a opta – din partea lui AJ Jones și a coechipierului Seth Quintero de la Red Bull Off-Road Junior Team USA prezentat de BFGoodrich.
 • Acum, concurenții vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a se odihni, a se recupera și a-și pune la punct vehiculele pentru a doua săptămână a Dakarului.

YouTube video

Raport Ziua 10 (09.01.2023) – Zi de odihnă: Riyadh, Arabia Saudită. În timp ce concurenții se bucură de o binemeritată zi de odihnă între etapele 8 și 9, iată cum s-a desfășurat Dakar 2023 până acum:

Momente cheie:

 • Etapa 1: Legendarul Carlos Sainz pleacă rapid la Mașini, dar campionul în exercițiu Sam Sunderland a cazut la Motociclete.
 • Etapa 2: Campionul în exercițiu la Mașini, Nasser Al-Attiyah, contraatacă cu o victorie de etapă importantă.
 • Etapa 3: Ploaia torențială provoacă o zi de răsturnări de situație și îi spală pe cei mai slabi.
 • Etapa 4: O etapă epuizantă aduce prima victorie din 2023 pentru Sébastien Loeb.
 • Etapa 5: Al-Attiyah preia șefia categorică, în timp ce Toby Price și Kevin Benavides urcă pe podium la motociclete.
 • Etapa 6: O etapă masivă de 1.000 km și inundații uriașe îl fac pe Stéphane Peterhansel să cadă în accident
 • Etapa 7: Al-Attiyah iese din nou în evidență după ce a reușit o provocare de navigație și a obținut o nouă victorie de etapă.
 • Etapa 8: Loeb câștigă o etapă dramatică în fața lui Sainz, în timp ce concurenții se îndreaptă spre ziua de odihnă.
Raport, Dakar
Sébastien Loeb de la Bahrain Raid Xtreme cu președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, în timpul Zilei de odihnă a Dakar 2023 la Riad, pe 9 ianuarie 2023, la Riad, Arabia Saudită. Photocredit: DPPI – Red Bull Content Pool

Citate:

 • Nasser Al-Attiyah, Toyota Gazoo Racing [locul 1, Mașini]: „A fost o săptămână foarte importantă pentru noi, iar acum, pentru a doua săptămână, trebuie să fim foarte atenți să gestionăm totul și să o aducem acasă”.
 • Lucas Moraes, Overdrive Racing [locul 3, Mașini]: „Este cu adevărat uimitor să fiu în această poziție. Chiar și în toate visele mele cele mai bune, nu m-am gândit niciodată că voi fi pe locul trei aici, acum la Ziua de odihnă, dar am continuat să ne străduim și am păstrat un ritm bun pe parcursul întregii săptămâni. Nu am avut niciodată o problemă mare, ceea ce este grozav. Mașina este uimitoare, iar Timo [Gottschalk, copilot] este foarte inteligent uneori. Strategia funcționează și trebuie să continuăm să o facem”.
 • Toby Price, Red Bull KTM Factory Racing [locul 4, motociclete]: „Am pierdut un pic de timp în ultima zi, dar cred că poziția noastră generală este încă decentă. Vom aștepta și vom vedea ce ne va aduce a doua săptămână”.

Raport Ziua 11 (10.01.2023) – Stage 9: Riyadh – Haradh. Loeb, Moraes, Price și Baciuška excelează în cea de-a noua etapă lungă.

 • Cu ziua de odihnă dispărând în oglinda retrovizoare, etapa a noua a sosit la marginea deșertului Empty Quarter, cu schimbări pe podiumul cursei auto, deoarece legenda WRC Sebastien Loeb și copilotul Fabian Lurquin au obținut o victorie de etapă în Prodrive BRX Hunter pentru a reveni pe locul trei în clasamentul general.
 • Cu debutantul Moraes și copilotul Timo Gottschalk acum pe locul doi în fața sa, Loeb, 48 de ani, a declarat: „A fost o etapă bună. Navigarea a fost dificilă, mai ales acolo unde motocicletele nu au lăsat multe linii. Dar nu am fost doar noi, a fost complicat pentru toată lumea”.
 • A fost clar că Price de la Red Bull KTM Factory Racing a folosit bine ziua de odihnă, dublul câștigător al Dakar-ului terminând la doar trei secunde de lider, iar coechipierul Kevin Benavides pe locul trei. Australianul Price, în vârstă de 35 de ani, a declarat: „A fost bine că am putut să dau o lovitură bună astăzi”.
Raport, Dakar
Toby Price (AUS) de la Red Bull KTM Factory Racing concurează în timpul etapei 09 a Raliului Dakar 2023 de la Riyadh la Haradh, Arabia Saudită, pe 10 ianuarie 2023. Photocredit: Marcelo Maragni – Red Bull Content Pool
 • Liderul cursa clasei T3, Guillaume De Mevius, și-a mărit avansul, belgianul și copilotul François Cazalet având șansa de a-și testa OT3-ul împotriva unui camion de curse, în drum spre locul doi, cu echipajele Red Bull Off-Road Junior Team USA presented by BFGoodrich, formate din AJ Jones/Gustavo Gugelmin și Seth Quintero/Dennis Zenz, în continuare pe locurile doi și trei.
 • Baciuška și copilotul Oriol Vidal conduc în continuare la clasa T4 după ce au obținut marți un loc doi. Lituanianul în vârstă de 23 de ani a declarat: „A fost important să păstrăm un buggy sănătos, pentru că mergem la Empty Quarter. Ar trebui să fie și mai interesant”.
 • Etapa a 10-a de miercuri are doar 114 km de cursă cronometrată – o etapă foarte scurtă în comparație cu o zi obișnuită de Dakar – însă aproape toată distanța se desfășoară pe dunele periculoase din Empty Quarter.

YouTube video

Raport Ziua 12 (11.01.2023) – Stage 10: Haradh – Shaybah. Benavides crește presiunea asupra rivalilor cu o mutare în etapa a 10-a la conducere

 • Cursa din 2023 a ajuns la finalul afacerii în Empty Quarter, Benavides, câștigătorul Dakar 2021, a ajuns în fruntea cursei de biciclete cu 1m 29s. Pilotul de la Red Bull KTM Factory Racing a declarat: „Am atacat înainte de a mă prăbuși și de a pierde câteva minute acolo, apoi am revenit în ofensivă”.
 • Printre cei care își propun să-l urmărească în etapa maraton se află colegul de echipă de la KTM și dublu câștigător Toby Price, care se află pe locul trei la 2m 10s în spate. Australianul, în vârstă de 35 de ani, a adăugat: „Să sperăm că vor fi câțiva oameni care vor intra în luptă. Vom încerca să obținem câteva diferențe”.
 • Nu a existat nicio schimbare în T4, unde Baciuška și copilotul Oriol Vidal de la Red Bull Can-Am Factory Team dețin un avans de 3m 40s față de Eryk Goczal, în vârstă de 18 ani, în timp ce liderii categoriei T3, Guillaume De Mevius/François Cazalet, și-au redus avantajul față de AJ Jones/Gustavo Gugelmin la 7m 48s, echipajul colegului lui Jones, Red Bull Off-Road Junior Team USA prezentat de BFGoodrich, Seth Quintero/Dennis Zenz, triumfând în această zi.
Raport, Dakar
Sebastien Loeb (FRA) pentru Bahrain Raid Xtreme concurează în timpul etapei 10 a Raliului Dakar 2023 de la Haradh la Shaybah, Arabia Saudită, pe 11 ianuarie 2023. Photocredit: Flavien Duhamel – Red Bull Content Pool.
 • Francezul Sebastien Loeb a obținut a 20-a victorie de etapă din cariera sa la Dakar la categoria auto, suedezul Mattias Ekström fiind al doilea. Loeb, în vârstă de 48 de ani, a declarat: „Fără greșeli, fără probleme. Doar dune pe mai bine de 100 de kilometri. A fost destul de lungă, destul de solicitantă, dar senzația a fost bună”.
 • Concurenții din toate categoriile vor fi acum separați de mecanicii lor de la începutul etapei a 11-a de joi până la încheierea etapei a 12-a de vineri, urmând să abordeze frontal peste 450 km de curse în deșert.

YouTube video

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Raport Ziua 13 (12.01.2023) – Stage 11: Shaybah – Empty Quarter Marathon. Jones îl conduce pe Quintero în T3 după prima parte a etapei maraton

 • Ei au lucrat împreună cu brio pentru a conduce până joi, când s-au oprit mai bine de 90 de minute, lăsând în frunte duo-ul Red Bull Off-Road Junior Team USA prezentat de BFGoodrich, AJ Jones și copilotul Gustavo Gugelmin. Jones a declarat: „Acesta este genul de curse pe care le facem, mai ales la Dakar, totul se schimbă rapid”.
 • Pe locul doi la general se află acum coechipierii lui Jones, Seth Quintero și copilotul Dennis Zenz, tânărul de 20 de ani având o diferență de peste 30 de minute față de belgianul De Mevius, care a coborât pe locul trei.
 • Păstrându-și calmul în T4 a fost Rokas Baciuška, lituanianul în vârstă de 23 de ani și copilotul Oriol Vidal de la Red Bull Can-Am Factory Team câștigând etapa pentru a-și extinde avansul față de Eryk Goczal la 4m 17s, în timp ce Sébastien Loeb a câștigat a patra sa etapă auto consecutivă pentru a rămâne al treilea la nouă minute în spatele brazilianului Lucas Moraes, în timp ce Nasser Al-Attiyah conduce.
Raport, Dakar
Nasser Al-Attiyah (QAT) pentru Toyota Gazoo Racing concurează în timpul etapei 11 a Raliului Dakar 2023 de la Shaybah la Empty Quarter Marathon, Arabia Saudită, pe 12 ianuarie 2023. Photocredit: Flavien Duhamel – Red Bull Content Pool
 • Francezul Loeb, în vârstă de 48 de ani, câștigător de nouă ori în WRC, a declarat: „Am fost foarte fericit: A trebuit să schimbăm o roată în dune, așa că a fost puțin dificil să găsim un loc bun pentru a o face și am pierdut puțin timp pentru asta. În rest, am avut un ritm bun”.
 • Ordinea motocicletelor a fost din nou amestecată, Skyler Howes de la Husqvarna conducându-l pe Toby Price de la Red Bull KTM Factory Racing cu doar 28 de secunde, în timp ce argentinianul Kevin Benavides a alunecat pe locul trei la 2m 44s în urmă.
 • Concurenții nu vor avea parte de nicio asistență externă în această seară pentru orice reparație înainte de etapa a 12-a de vineri, care prevede o altă bătălie pe dune pe 185 km, în direcția bivuacului de la Shaybah.

YouTube video

 • Mai multe știri despre Raliului Dakar găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media - Red Bull Media
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media - Red Bull Media

Latest Posts

Don't Miss