Latest Posts

Românul Mani Gyenes pe 30 la general, cu două etape înainte de finiș

Vizualizări: 52206

Românul Mani Gyenes ocupă locul 30 în clasamentul general al ediției 2023 a Raliului Dakar după trei din cele patru etape din Empty Quarter (deșertul Rub al Khali), unul dintre cele mai puțin populate și necunoscute locuri de pe Terra.

Cea de-a patra ediție a raliului se va încheia astazi pe malul Golfului Arabiei, iar riderul sătmărean va reveni în România luni seara. Cea de-a 45-a ediție a Raliului Dakar și a patra desfășurată în Arabia Saudită a debutat pe 31 decembrie cu un prolog pe malul Mării Roșii și a continuat cu o incursiune în nordul țării. Pe lângă dificultatea traseului, care a inclus foarte multă piatră ascuțită, traversări de canioane și nisip îngreunat de ploi.

Prima parte a raliului a fost extrem de obositoare din cauza temperaturilor foarte scăzute. În dimineața etapei a șasea, care a măsurat în total 919 kilometri (357 kilometri de probă specială), Mani a găsit șaua motocicletei înghețată. Motocicliștii au parcurs etape la rând, de sute de kilometri, la temperaturi de sub 10 grade Celsius, părăsind bivuacul și cu câte două ore înainte de răsăritul soarelui. Toate acestea în timp ce seară de seară dormeau în cort.

Romanul, Mani

Ploile abundente au forțat organizatorii să reconfigureze traseul după ce bivuacul din Al Duwadimi a fost inundat, de aceea și în prima săptămână de cursă a existat o etapă maraton. Inițial, era programată doar cea din Empty Quarter. Într-o astfel de etapă, la finalul zilei, concurenții nu pot schimba pneurile și nu au acces la piese de schimb.

După ziua de „odihnă“ din Riyadh, de pe 9 ianuarie, Dakarul și-a reluat drumul către Golful Arabiei, vremea fiind, în sfârșit, mai blândă. Mani Gyenes, care participă fără asistență tehnică, fiind unul dintre ambasadorii raliului înscriși la Original by Motul (Malle Moto), a făcut un raliu prudent, mai ales după ce a pierdut timp în etapa a patra din cauza problemelor la pompa de benzină. A recuperat poziție cu poziție și nu a făcut greșeli de navigație, iar la finalul celor 12 din totalul de 14 etape programate în 2023, ocupă locul 30 în clasamentul general și 11 în clasamentul Rally 2 (piloți privați).

Romanul, Mani

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Emanuel Gyenes #34 Autonet Motorcycle Team: „Miercuri (12 ianuarie) am concurat în cea de-a doua etapă din Empty Quarter și la finalul ei am ajuns într-un bivuac unde, fiind maraton, nu am avut acces la piese de schimb și pneuri. A fost o zi faină, cu dune. În etapa de joi au fost iarăși dune și mi-au plăcut mult aceste două zile. Vremea este mult mai bună decât în prima săptămână.

Mai avem două probe speciale până la finișul Dakarului. Sper să nu am probleme tehnice și să ajung cu bine în Dammam. Sunt mulțumit de rezultat, acum mă aflu pe locul 30 în clasamentul general. Nu știu dacă voi putea menține această poziție, dar voi face tot posibilul“.

Romanul, Mani

Sâmbătă, 14 ianuarie, se va merge de la Shaybah la Al Hofuf, în ultima etapă din Rub al Khali, un deșert foarte puțin cunoscut, dar care depășește întreaga suprafață a Franței. Vor fi 153 de kilometri de surfing (lungimea probei speciale), iar în total se vor parcurge 675 de kilometri. Duminică, 15 ianuarie, în ultima zi a raliului, sunt programați 417 kilometri, din care 136 de probă specială, de-a lungul Golfului Arabiei. Va fi o zi foarte rapidă la finalul căreia cei care au rezistat celei mai lungi ediții din Arabia Saudită vor urca pe podiumul de sosire.

Mani Gyenes va reveni în România luni, 16 ianuarie, urmând să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) la ora 23.25.

  • Mai multe știri despre Raliului Dakar găsiți AICI.
Sursa: Renatta Stepanov, Media Manager - Emanuel Gyenes - Dakar Rally
Photocredit: RallyZone
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Renatta Stepanov, Media Manager - Emanuel Gyenes - Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss