GP24 Media

LATEST POSTS

Ingram se desparte de echipa Toyota după șapte sezoane împreună în BTCC

Vizualizări: 32226

Starul British Touring Car Championship, Tom Ingram, și echipa Toyota Speedworks Motorsport se despart după șapte sezoane împreună.

Ingram, în vârstă de 27 de ani, s-a alăturat echipei Speedworks pentru sezonul său debutant BTCC în 2014, ca și campion actual al Ginetta GT4 Supercup și, de atunci, s-au combinat pentru a obține 16 victorii în cursă, mai întâi în Toyota Avensis și apoi în Corolla, cu care Speedworks a devenit o echipă oficială de producători BTCC în 2019.

Ingram a terminat în primele șase poziții finale în campionat timp de patru sezoane consecutive, ajungând la vârful clasamentului secund în 2018. Considerentele comerciale sunt la baza divizării, care vine odată cu modernizarea Speedworks, de la o echipă cu o singură mașină, la două Corolla pentru 2021.

Șeful Speedworks, Christian Dick, a declarat: „Când ni s-a alăturat Tom, nu am reușit foarte mult, iar parteneriatul nostru a fost foarte puternic de atunci. Nu există animozitate, nicio neînțelegere. Angajamentele echipei față de partenerii noștri comerciali sunt în creștere, la fel sunt și ale lui Tom cu partenerii săi, și a fost din ce în ce mai dificil să le satisfacem toate nevoile. Din partea noastră se va merge la două mașini, iar intenția este de a arăta uniform cu Toyota Gazoo Racing.”

„Toată lumea a fost foarte fericită pentru Tom, dar a trebuit să existe un compromis între livrare și spațiul pe mașină, iar acesta este un compromis care nu a putut fi făcut. Ne uităm cu drag la acești ultimi șapte ani.”

Ingram se desparte de echipa Toyota după șapte sezoane împreună în BTCC

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Deși nici Speedworks și nici Ingram nu au vrut să comenteze despre „sezonul prostesc” din 2020-21, BTCC insistă asupra faptului că Rory Butcher se va muta din echipa Motorbase Performance Ford pentru a conduce distribuția Speedworks, în timp ce Ingram își va lua sprijinul personal de la Ginsters și Hansford Sensors pentru a conduce atacul Hyundai cu patru mașini Excelr8 Motorsport.

„Este norma ca piloții să treacă la stânga, la dreapta și la centru, așa că a noastră este o poveste cu adevărat specială a BTCC”, a spus Ingram despre relația sa Speedworks. „Este povestea unui pilot și a unei echipe care merg înainte împreună. Știu că sună ca un clișeu, dar nu am fi putut să ne dăm seama niciodată în ce călătorie urma să ne îmbarcăm. Au fost șapte ani uimitori și speciali, iar eu și Christian vom fi în continuare prieteni, dar trebuie să ne îngrijim interesele și, din când în când, ajungi la o răscruce de drumuri în care urmărești același lucru din punct de vedere al brandului.”

Singurele relații neîntrerupte pilot-echipă din 2020 care au durat mai mult decât cele dintre Ingram și Speedworks sunt Matt Neal cu Team Dynamics și Adam Morgan cu Ciceley Motorsport, dar ambele echipe au fost înființate de familiile lor respective.

 

Sursa: Toyota Speedworks Motorsport
Photocredit: Toyota Speedworks Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES