More

  Latest Posts

  Ingram se desparte de echipa Toyota după șapte sezoane împreună în BTCC

  Starul British Touring Car Championship, Tom Ingram, și echipa Toyota Speedworks Motorsport se despart după șapte sezoane împreună.

  Ingram, în vârstă de 27 de ani, s-a alăturat echipei Speedworks pentru sezonul său debutant BTCC în 2014, ca și campion actual al Ginetta GT4 Supercup și, de atunci, s-au combinat pentru a obține 16 victorii în cursă, mai întâi în Toyota Avensis și apoi în Corolla, cu care Speedworks a devenit o echipă oficială de producători BTCC în 2019.

  Ingram a terminat în primele șase poziții finale în campionat timp de patru sezoane consecutive, ajungând la vârful clasamentului secund în 2018. Considerentele comerciale sunt la baza divizării, care vine odată cu modernizarea Speedworks, de la o echipă cu o singură mașină, la două Corolla pentru 2021.

  Șeful Speedworks, Christian Dick, a declarat: „Când ni s-a alăturat Tom, nu am reușit foarte mult, iar parteneriatul nostru a fost foarte puternic de atunci. Nu există animozitate, nicio neînțelegere. Angajamentele echipei față de partenerii noștri comerciali sunt în creștere, la fel sunt și ale lui Tom cu partenerii săi, și a fost din ce în ce mai dificil să le satisfacem toate nevoile. Din partea noastră se va merge la două mașini, iar intenția este de a arăta uniform cu Toyota Gazoo Racing.”

  „Toată lumea a fost foarte fericită pentru Tom, dar a trebuit să existe un compromis între livrare și spațiul pe mașină, iar acesta este un compromis care nu a putut fi făcut. Ne uităm cu drag la acești ultimi șapte ani.”

  Deși nici Speedworks și nici Ingram nu au vrut să comenteze despre „sezonul prostesc” din 2020-21, BTCC insistă asupra faptului că Rory Butcher se va muta din echipa Motorbase Performance Ford pentru a conduce distribuția Speedworks, în timp ce Ingram își va lua sprijinul personal de la Ginsters și Hansford Sensors pentru a conduce atacul Hyundai cu patru mașini Excelr8 Motorsport.

  „Este norma ca piloții să treacă la stânga, la dreapta și la centru, așa că a noastră este o poveste cu adevărat specială a BTCC”, a spus Ingram despre relația sa Speedworks. „Este povestea unui pilot și a unei echipe care merg înainte împreună. Știu că sună ca un clișeu, dar nu am fi putut să ne dăm seama niciodată în ce călătorie urma să ne îmbarcăm. Au fost șapte ani uimitori și speciali, iar eu și Christian vom fi în continuare prieteni, dar trebuie să ne îngrijim interesele și, din când în când, ajungi la o răscruce de drumuri în care urmărești același lucru din punct de vedere al brandului.”

  Singurele relații neîntrerupte pilot-echipă din 2020 care au durat mai mult decât cele dintre Ingram și Speedworks sunt Matt Neal cu Team Dynamics și Adam Morgan cu Ciceley Motorsport, dar ambele echipe au fost înființate de familiile lor respective.

   

  Sursa: Toyota Speedworks Motorsport

  Photocredit: Toyota Speedworks Motorsport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss