Latest Posts

Hyundai îi confirmă pe Azcona, Catsburg, Ceccon, Michelisz și Vernay pentru ETCR 2022.

Vizualizări: 53782

Hyundai Motorsport și-a confirmat piloții pentru sezonul 2022 al Cupei Mondiale FIA ETCR – eTouring Car World Cup, aliniind patru mașini de curse Veloster N ETCR cu un nou look.

Jean-Karl Vernay, Norbert Michelisz și Mikel Azcona vor pilota tot sezonul, în timp ce Kevin Ceccon și Nicky Catsburg vor împărți a patra mașină. „Ne-am întărit linia de piloți pentru acest sezon cu piloți cu experiență în ETCR și în competiții, precum și cu o gamă foarte largă de alte serii de curse”, a declarat directorul adjunct al echipei Hyundai Motorsport, Julien Moncet.

„Contribuția lor în timpul testelor de pre-sezon a fost vitală în timp ce lucrăm pentru a dezvolta mașina pregătită pentru un nou an de competiție. Rezultatele din rulajele pe care le-am finalizat deja au fost foarte pozitive și mai sunt încă multe de făcut înainte de primul weekend competițional. Când ne vom alinia în porțile de start pentru cursa de deschidere a sezonului, știm că vom fi cât se poate de bine pregătiți”.

Hyundai

Jean-Karl Vernay, care s-a clasat pe locul doi anul trecut, dorește să își ia revanșa anul acesta. „Anul trecut am arătat că Hyundai Veloster N ETCR poate fi competitiv pe circuit și am terminat în forță cu titlul meu de King of the Weekend la Pau-Arnos, iar pentru 2022 ar trebui să putem face un nou pas mare înainte”, a declarat Vernay.

„Personal, am experiența seriei și a mașinii. Cunosc echilibrul șasiului și știu ce trebuie să fac pentru a putea lupta din nou pentru titlu. Cu toate acestea, se pare deja că așa este”.

Hyundai

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mikel Azcona a terminat pe locul trei în ETCR anul trecut pentru Cupra și, la fel ca anul trecut, își va dubla programul ETCR cu WTCR, dar anul acesta cu Hyundai. „Sunt super motivat să merg mai departe în cel de-al doilea sezon în FIA ETCR – primul cu Hyundai Motorsport”, a declarat Mikel Azcona.

„Experiența pe care o am în campionat îmi dă un plus de încredere pentru a lupta din nou pentru titlu. Anul trecut, Hyundai Veloster N ETCR a fost foarte competitiv, în special în a doua jumătate a sezonului. Suntem bine pregătiți după testele noastre, unde am reușit să dezvoltăm mașina ca o echipă între toți piloții și inginerii”.

Hyundai

Norbert Michelisz este un pilot cu experiență în WTCR pentru Hyundai, însă 2022 va fi prima sa experiență în ETCR. „Am urmărit ETCR anul trecut, când a împărțit weekendul cu WTCR, și mi-a plăcut să urmăresc luptele strânse de pe pistă, așa că sunt foarte încântat să pot participa în această serie”, a declarat Norbert Michelisz.

„Va fi o experiență complet nouă pentru mine, dar aștept cu nerăbdare să-mi ocup locul în FIA ETCR. Pregătirile au început deja și m-am simțit imediat confortabil la volanul Hyundai Veloster N ETCR în teste. Evident, este foarte diferit de condus față de mașinile TCR cu care sunt mai obișnuit”.

Hyundai

Kevin Ceccon din Italia este nou în echipă și a concurat anul trecut în TCR Italia pentru Aggressive Italia, terminând pe locul doi la general. „Sunt foarte încântat să mă alătur Hyundai Motorsport pentru sezonul 2022 al FIA ETCR. Voi oferi tot sprijinul meu echipei pentru a obține rezultate excelente și, deși rolul meu este doar part-time în această serie, voi concura 100% în fiecare sesiune pe circuit”, a declarat Kevin Ceccon.

„Hyundai Veloster N ETCR este solicitant de condus, dar impresionant având în vedere cât de repede au progresat tehnologia și ingineria vehiculelor electrice în ultimii ani. Mașina și stilul de condus sunt foarte diferite față de TCR, îmi amintește puțin de experiențele de condus pe roțile din spate pe care le-am avut în cariera mea anterioară”.

Hyundai

Nicky Catsburg, pilotul olandez se întoarce la Hyundai, după ce ultima dată a concurat pentru producătorul sud-coreean în sezonul 2020 al WTCR, și va pilota în ultimele patru curse din calendar. „Întotdeauna mi-am dorit să fac parte din ETCR, o serie de curse relativ nouă, cu mari posibilități de viitor”, a declarat Nicky Catsburg.

„Să mă întorc la Hyundai Motorsport după o perioadă bună petrecută cu ei în WTCR mă simt foarte bine și le mulțumesc pentru această mare oportunitate. Sunt un adevărat începător când vine vorba de cursele electrice, așa că primele mele sesiuni de teste au fost foarte interesante, dar am reușit să capăt încredere în mașină și să lucrez alături de noii mei coechipieri”.

Hyundai

  • Mai multe știri despre Campionate de Turisme găsiți AICI.
Sursa: Hyundai Motorsport
Photocredit: Hyundai Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hyundai Motorsport

Latest Posts

Don't Miss