GP24 Media

LATEST POSTS

Formula E – noul format de calificare prin knockout

Formula E
Vizualizări: 21486

Campionatul Mondial de Formula E a văzut noul său format de calificare ratificat vineri, 15 octombrie, la Consiliul Mondial de Motorsport FIA, cu un nou format de knockout pentru sezonul 8.

Noul format permite celor mai bune echipe și piloți să-și arate viteza și abilitățile, dar menține posibilitatea oricărui pilot de a face un pas, de a scoate un tur din geantă și de a se ridica pe grila de start.

Etapa grupelor vede două grupe formate din 11 piloți, ordonați în funcție de poziția lor în Campionatul Mondial al Piloților, luptându-se la 220kW pentru a stabili fiecare un tur în fiecare sesiune de 10 minute, cei mai rapizi patru din fiecare progresând în etapa Duels.

Acei opt se vor confrunta apoi în sferturile de finală, concurând unul împotriva celuilalt cap la cap într-un knockout la 250kW în ultimii opt în semifinale și în finală.

Formula E - noul format de calificare prin knockout

Pilotul câștigător al duelului final ia Julius Baer Pole Position, în timp ce al doilea loc se clasează pe locul doi. Semifinaliștii se vor alinia pe locul al treilea și al patrulea, sferturile de finală între al cincilea și al optulea – în funcție de timpii lor.

Piloții de pe locul cinci până la al 12-lea care au concurat în grupa polesitter-ului vor ocupa pozițiile impare pe grilă. Piloţii corespunzători din cealaltă grupă vor fi clasificați în sloturile pare pe grila.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Deci, dacă polesitter-ul provine din grupa 1, cel de-al cincilea pilot din grupa 1 se va alinia pe locul nouă pe grila de pornire, iar cel de-al cincilea clasat din grupa 2 ocupă locul 10 și așa mai departe.

Alberto Longo, ofițer principal al Campionatului și cofondator Formula E, a declarat:

„Modificările aduse calificărilor și timpului de cursă reflectă concentrarea noastră și a FIA asupra integrității sportive și a maximizării spectacolului de curse.

„Noul nostru format de calificare va prezenta echipele și piloții direct pe tot parcursul sezonului, permițând totuși tuturor piloților din ziua lor să ocupe pole position. Pentru fanii noștri, noul format de calificare a fost conceput pentru a fi intuitiv, imprevizibil și distractiv.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula E găsiţi AICI!

 

Sursa: Formula E
Photocredit: Formula E
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES