More

  Latest Posts

  Formula E – noul format de calificare prin knockout

  Campionatul Mondial de Formula E a văzut noul său format de calificare ratificat vineri, 15 octombrie, la Consiliul Mondial de Motorsport FIA, cu un nou format de knockout pentru sezonul 8.

  Noul format permite celor mai bune echipe și piloți să-și arate viteza și abilitățile, dar menține posibilitatea oricărui pilot de a face un pas, de a scoate un tur din geantă și de a se ridica pe grila de start.

  Etapa grupelor vede două grupe formate din 11 piloți, ordonați în funcție de poziția lor în Campionatul Mondial al Piloților, luptându-se la 220kW pentru a stabili fiecare un tur în fiecare sesiune de 10 minute, cei mai rapizi patru din fiecare progresând în etapa Duels.

  Acei opt se vor confrunta apoi în sferturile de finală, concurând unul împotriva celuilalt cap la cap într-un knockout la 250kW în ultimii opt în semifinale și în finală.

  quali 16x9 1

  Pilotul câștigător al duelului final ia Julius Baer Pole Position, în timp ce al doilea loc se clasează pe locul doi. Semifinaliștii se vor alinia pe locul al treilea și al patrulea, sferturile de finală între al cincilea și al optulea – în funcție de timpii lor.

  Piloții de pe locul cinci până la al 12-lea care au concurat în grupa polesitter-ului vor ocupa pozițiile impare pe grilă. Piloţii corespunzători din cealaltă grupă vor fi clasificați în sloturile pare pe grila.

  Deci, dacă polesitter-ul provine din grupa 1, cel de-al cincilea pilot din grupa 1 se va alinia pe locul nouă pe grila de pornire, iar cel de-al cincilea clasat din grupa 2 ocupă locul 10 și așa mai departe.

  Alberto Longo, ofițer principal al Campionatului și cofondator Formula E, a declarat:

  „Modificările aduse calificărilor și timpului de cursă reflectă concentrarea noastră și a FIA asupra integrității sportive și a maximizării spectacolului de curse.

  „Noul nostru format de calificare va prezenta echipele și piloții direct pe tot parcursul sezonului, permițând totuși tuturor piloților din ziua lor să ocupe pole position. Pentru fanii noștri, noul format de calificare a fost conceput pentru a fi intuitiv, imprevizibil și distractiv.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula E găsiţi AICI!

   

  Sursa: Formula E

  Photocredit: Formula E


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss