GP24 Media

LATEST POSTS

Formula 2 și Formula 3 vor avea un nou sistem de punctare

Formula
Vizualizări: 10055

Formula 2 și Formula 3 au anunțat ultimele detalii ale reglementărilor sportive pentru noile formate, inclusiv sistemul de punctare pentru ambele campionate.

Detaliile inițiale ale unui nou format au fost anunțate în septembrie, F2 și F3 fiind pregătite să concureze împreună în aceleași weekenduri ca F1 din 2022, trecând de la trei curse pe weekend la două.

După o sesiune de antrenamente libere per campionat, grila pentru evenimentul principal de duminică va fi decisă de câte o sesiune de calificare fiecare.

Punctele acordate pentru Cursa de Feature vor rămâne aceleași cu punctele acordate pentru un Grand Prix F1. Cu toate acestea, doar două puncte vor fi acordate pentru pole position – în scădere de la patru în 2021.

Grila pentru F2 Sprint Race de sâmbătă va fi determinată prin inversarea primilor 10 calificaţi. Primii opt clasați ai cursei vor primi apoi următoarele puncte în ordinea poziției: 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 și 1.

În F3, grila pentru Sprint Race de sâmbătă va fi determinată prin inversarea primilor 12 piloți din calificări. Primii 10 vor primi apoi următoarele puncte în ordinea poziției: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 și 1.

Se va acorda un punct pe cursă pilotului care realizează cel mai rapid tur, dar numai dacă termină în top 10.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Regulamentele sportive rămân supuse aprobării Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor.

Mai multe detalii despre Campionatele de F2 şi F3 găsiţi AICI!

 

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES