Latest Posts

Echipa Porsche E-Sports combină lumile curselor auto reale și virtuale.

Vizualizări: 26074

Noua înființată echipa Porsche E-Sports va aborda cele 24 de ore virtuale ale Le Mans pe 13/14 iunie cu patru Porsche 911 RSR din 2017. Ca și în viața reală, mașinile vor fi încadrate în clasa GTE. La cursa digitală de pe legendarul Circuit des 24 Heures din departamentul francez de la Sarthe, Porsche lucrează șoferi, juniori și tineri profesioniști care împărtășesc sarcini de conducere cu cursori sim experimentați.

Acești profesioniști din lumea online și offline se vor alătura forțelor care luptă pentru onoare. Un număr de 16 piloți alcătuiesc echipa Porsche E-Sports. Debutul evenimentului final de anduranță de curse și care implică piloții lucrărilor este parteneriat de platforma online de simulare rFactor2.

Echipa Porsche E-Sports combină lumile curselor auto reale și virtuale.

„În condițiile actuale, cele 24 de ore virtuale ale Le Mans oferă o oportunitate excelentă de a ajunge la mulți fani din întreaga lume”, spune Pascal Zurlinden, directorul Factory Motorsport la Porsche. „Le Mans este considerată cea mai tradițională cursă de lungă distanță iar versiunea digitală poate atrage acum un grup țintă complet nou către cursele automobilistice profesionale. Sunt curios să văd cum va funcționa combinația de șoferi de lucrări și piloți de elită sim”.

Cursa virtuală de 24 de ore pe circuitul de 13,626 kilometri de la Le Mans promite să fie o competiție reală și distractivă la un nivel înalt de curse. Cu mult înainte de criza corona virusului, Porsche și-a stabilit obiectivele de profesionalizare a motorsportului online și anul trecut și-a extins activitățile de sport cu motor pentru a include cursele sim. Pentru evenimentul digital de 24 de ore, marca își combină acum experiența din sportul motor real și virtual pentru prima dată.

Echipa Porsche E-Sports combină lumile curselor auto reale și virtuale.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

Marco Ujhasi, manager E-Sports la Porsche Motorsport: „Cu cele 24 de ore virtuale ale Le Mans, două lumi converg. Pasiunea pentru curse construiește acum puntea dintre lumea reală și cea virtuală. Cunoștințele de pe pista de curse si abilitățile necesare pe platformele de simulare se reunesc in noua fondata echipa Porsche E-Sports. Această sinergie unică deschide noi posibilități tuturor celor implicați. La fel ca în cursele din viața reală, maratonul virtual pentru sporturi cu motor necesită nu numai o configurare perfectă și un ritm decent, ci și un pic de noroc”.

Anul trecut, Porsche a luat acasă toate cele patru titluri GT și o victorie de clasă de la Le Mans cu 911 RSR ca parte a adevăratului Campionat Mondial de Endurance FIA ​​(WEC). Cu 108 victorii în clasă și 19 victorii în total, Porsche este cel mai de succes producător din istoria de aproape 100 de ani a evenimentului de anduranță Le Mans. Prima ediție virtuală a clasicului marchează începutul unui nou capitol.

Echipa Porsche E-Sports combină lumile curselor auto reale și virtuale.

 

Piloți pentru echipa Porsche E-Sports (Porsche 911 RSR)

 • No. 91:
  André Lotterer (DE) / Neel Jani (CH) / Mitchell Dejong (USA) / Martti Pietilä (FIN)
 • No. 92:
  Jaxon Evans (NZ) / Matt Campbell (AUS) / Mack Bakkum (NED) / Jeremy Bouteloup (FRA)
 • No. 93:
  Nick Tandy (GB) / Ayhancan Güven (TR) / Josh Rogers (AUS) / Tommy Ostgaard (NOR)
 • No. 94:
  Patrick Pilet (F) / Simona DeSilvestro (CH) / Martin Krönke (DE) / David Williams (GB)

Echipa Porsche E-Sports combină lumile curselor auto reale și virtuale.

 

Programul (tot timpul CEST)

Cursa virtuală de 24 de ore Le Mans va începe sâmbătă, 13 iunie 2020, la ora locală 15:00. Înainte de aceasta, se va desfășura o practică gratuită miercuri (10 iunie) și joi (11 iunie) între orele 10 și 22:00 în fiecare zi.  Vineri (12 iunie) oferă o sesiune suplimentară de practică gratuită între orele 10 și 17:00. Sesiunea de calificare de 15 minute pentru clasa GTE începe vineri, la ora 18.15.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss