GP24 Media

LATEST POSTS

Echipa Mercedes GetSpeed probabil să părăsească DTM

GetSpeed
Vizualizări: 29053

Echipa Mercedes GetSpeed pare să părăsească DTM-ul, în ciuda faptului că a semnalat planuri de extindere la două mașini pentru sezonul 2022 anul trecut.

Echipa de la Nurburgring a fost una dintre cele șase echipe care au făcut campanie cu Mercedes-AMG GT3 în primul sezon al noii ere a DTM anul trecut, prezentând o intrare solo pentru Arjun Maini. Cu toate acestea, săptămâna trecută GetSpeed ​​a anunțat o intrare cu trei mașini în seria rivală International GT Open, precum și un program limitat de Nurburgring Endurance Series cu două mașini.

Adăugarea unei reveniri la DTM la aceste angajamente ar fi foarte nepractică, din cauza faptului că nu mai puțin de cinci dintre cele opt evenimente DTM din acest an se confruntă cu weekendurile GT Open, inclusiv deschiderea sezonului de la Portimao – care va avea loc în același timp. GT Open își ține ridicarea cortinelor la doar câteva sute de kilometri nord, la Estoril. Schimbarea vine în ciuda faptului că GetSpeed ​​și Maini au participat la un test post-sezon la Paul Ricard anul trecut și au emis un comunicat de presă în care afirmă că sunt în desfășurare discuții pentru a continua cu pilotul indian în 2022.

Esteban Gutierrez și Fabian Schiller au fost, de asemenea, în acțiune pentru echipă, deoarece au evaluat piloții pentru o potențială a doua mașină. Cu toate acestea, după cum s-a raportat luna trecută, Maini urmează să treacă la echipa HRT câștigătoare a titlului pentru sezonul viitor alături de Luca Stolz, cu campionul în exercițiu Maximilian Gotz gata să treacă la Winward Racing.

Arjun Maini

Sponsorii lui Maini au fost esențiali în a-i permite echipei GetSpeed să stea pe grilă sezonul trecut, cu sprijinul fabricii de la Mercedes abia mai târziu. Cu Maini mergând mai departe și fără sprijin financiar din partea Mercedes, șansele de a putea găsi un pilot capabil să aducă bugetul necesar – aproximativ un milion de euro – pentru a menține echipa pe grilă au fost întotdeauna mici.

Probabila dispariție a GetSpeed din DTM nu implică o reducere a numărului de Mercedes-uri care urmează să fie pe grilă în seria germană în acest an. HRT, Winward și GruppeM intenționează să lanseze câte două mașini fiecare, în timp ce Mucke Motorsport este, de asemenea, gata să își continue lansarea cu un singur AMG GT3. O a treia intrare pentru HRT ar putea aduce prezența Mercedes la opt mașini.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

  • Mai multe știri despre DTM găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES