More

  Latest Posts

  Echipa Mercedes GetSpeed probabil să părăsească DTM

  Echipa Mercedes GetSpeed pare să părăsească DTM-ul, în ciuda faptului că a semnalat planuri de extindere la două mașini pentru sezonul 2022 anul trecut.

  Echipa de la Nurburgring a fost una dintre cele șase echipe care au făcut campanie cu Mercedes-AMG GT3 în primul sezon al noii ere a DTM anul trecut, prezentând o intrare solo pentru Arjun Maini. Cu toate acestea, săptămâna trecută GetSpeed ​​a anunțat o intrare cu trei mașini în seria rivală International GT Open, precum și un program limitat de Nurburgring Endurance Series cu două mașini.

  Adăugarea unei reveniri la DTM la aceste angajamente ar fi foarte nepractică, din cauza faptului că nu mai puțin de cinci dintre cele opt evenimente DTM din acest an se confruntă cu weekendurile GT Open, inclusiv deschiderea sezonului de la Portimao – care va avea loc în același timp. GT Open își ține ridicarea cortinelor la doar câteva sute de kilometri nord, la Estoril. Schimbarea vine în ciuda faptului că GetSpeed ​​și Maini au participat la un test post-sezon la Paul Ricard anul trecut și au emis un comunicat de presă în care afirmă că sunt în desfășurare discuții pentru a continua cu pilotul indian în 2022.

  Esteban Gutierrez și Fabian Schiller au fost, de asemenea, în acțiune pentru echipă, deoarece au evaluat piloții pentru o potențială a doua mașină. Cu toate acestea, după cum s-a raportat luna trecută, Maini urmează să treacă la echipa HRT câștigătoare a titlului pentru sezonul viitor alături de Luca Stolz, cu campionul în exercițiu Maximilian Gotz gata să treacă la Winward Racing.

  Arjun Maini

  Sponsorii lui Maini au fost esențiali în a-i permite echipei GetSpeed să stea pe grilă sezonul trecut, cu sprijinul fabricii de la Mercedes abia mai târziu. Cu Maini mergând mai departe și fără sprijin financiar din partea Mercedes, șansele de a putea găsi un pilot capabil să aducă bugetul necesar – aproximativ un milion de euro – pentru a menține echipa pe grilă au fost întotdeauna mici.

  Probabila dispariție a GetSpeed din DTM nu implică o reducere a numărului de Mercedes-uri care urmează să fie pe grilă în seria germană în acest an. HRT, Winward și GruppeM intenționează să lanseze câte două mașini fiecare, în timp ce Mucke Motorsport este, de asemenea, gata să își continue lansarea cu un singur AMG GT3. O a treia intrare pentru HRT ar putea aduce prezența Mercedes la opt mașini.

  • Mai multe știri despre DTM găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss