GP24 Media

LATEST POSTS

Dubla victorie a piloților Cupra le încheie sezonul WTCR la un nivel maxim

Cupra
Vizualizări: 24770

Piloții Cupra Rob Huff și Mikel Azcona au fost încântați să încheie sezonul WTCR la maxim, împărtășind o pereche de victorii în finala de la Sochi.

Renunțând la greutatea compensației care le limitase Cupra Leon Competitions în ultimele două runde, colegii de echipă Zengo Motorsport au reușit să alerge în fruntea terenului în condiții dificile în Marele Premiu al Rusiei.

Azcona a câștigat cursa de deschidere foarte umedă de pe locul opt pe grilă. El și Huff s-au bucurat de o întrecere distractivă cu Audi-urile lui Gilles Magnus și Frederic Vervisch, înainte ca Azcona să treacă de Hyundai-ul lider al lui Jean-Karl Vernay în ultimul tur și să asigure prima victorie a Cupra a sezonului în WTCR.

Spaniolului i s-a refuzat posibilitatea de a revendica o dublă pe fondul unor condiții mai schimbătoare în cursa a doua, când Yvan Muller a lovit liderul înainte de repornirea mașinii de siguranță.

Dubla victorie a piloților Cupra le încheie sezonul WTCR la un nivel maxim

Asta l-a promovat pe Huff – care s-a retras după o ciocnire cu Vervisch în deschidere – pe locul secund în spatele lui Nestor Girolami.

Pilotul britanic a luat rapid Honda-ul argentinianului și a depășit o problemă electrică intermitentă pentru a câștiga confortabil prima sa victorie în WTCR din 2018.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Huff, al cărui sezon a fost bătut de ghinion, a spus: „Am avut șapte DNF-uri și am avut două oportunități în care ar fi trebuit să câștigăm curse – una la Budapesta și una aici.

„Aici am reușit să profităm la maximum. Mașina a fost foarte rapidă chiar din primele condiții umede în antrenamentele libere.

„Apoi, în prima cursă, cred că eu și Mikel am făcut o treabă fantastică să lucrăm împreună ca şi colegi de echipă pentru a-l aduce pe Mikel pe locul 1.

Dubla victorie a piloților Cupra le încheie sezonul WTCR la un nivel maxim

„Din păcate, Fred și cu mine am avut un contact și mașina mi-a scăpat mai rău, altfel cred că am fi avut un 1-2.”

Azcona, care a obținut patru podiumuri la mijlocul sezonului, a adăugat: „A fost un sezon foarte schimbător pentru noi.

„Am așteptat acea victorie tot anul, așa că sunt foarte fericit.

„M-am simțit foarte bine în acele condiții. Am vrut să închei sezonul cu o dublă victorie care ar fi fost uimitoare pentru mine și pentru Cupra Racing.

„Vreau să mă bucur de acest moment alături de echipa mea. Este cel mai bun moment pentru a fi împreună, relaxându-ne și bucurându-ne de sezon.”

Mai multe ştiri despre WTCR găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES