GP24 Media

LATEST POSTS

DTM: Există posibilitatea ca etapele să se țină fără spectatori

Vizualizări: 19068

Șeful Campionatului German de Turisme, Gerhard Berger, spune că ar fi posibil ca etapele din 2020 să se țină fără spectatori.

El inițial a spus că dacă nu vin fanii la circuit, nu vor fi curse, dar se pare că s-a răzgândit și dorește să dea drumul la campionat chiar și fără public în tribune.

În urma interviului pentru publicația germană Auto Motor und Sport acesta a zis: “Sigur în situația actuală, trebuie să te gândești la tot, dar venitul nostru este bazat pe evenimente. Principalul obiectiv este acela de a fi live în fața fanilor noștri. “Cursele fantomă” ne pot ajuta să ne revenim după această criză”.

Berger a mai explicat și modul cum acest campionat se bazează foarte mult pe vânzarea biletelor, acesta făcând o comparație cu Formula 1: “În contrast cu F1, noi trebuie să închiriem circuitul. Venitul ce provine de la spectatori și sponsori intră la pachetul total de finanțare. Formula 1 lucrează diferit la acest capitol. Conducerea primește o taxă de înscriere de la circuite, iar ele trebuie să recupereze banii prin vânzarea tichetelor, dar și a ajutorului guvernamental. Fără venitul provenit la spectatori, organizatorii nu se pot refinanța singuri. Pe lângă acestea, alte drepturi sunt rezervate de Formula 1”.

Totodată, el a mai adăugat că este greu de prezis dacă DTM va porni la drum anul ăsta: “Sunt câteva scenarii. Cel mai optimist este acela că vom porni din Iulie și putem să facem tot sezonul, iar cel mai sumbru ar fi ca acest sezon să fie anulat în acest an”.

DTM nu este primul campionat ce anunță că nu va avea public, aceeași măsură este luată în calcul de Formula 1 și MotoGP.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa: Autosport.com
Photocredit: Autosport.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES