More

  Latest Posts

  DTM: Există posibilitatea ca etapele să se țină fără spectatori

  Șeful Campionatului German de Turisme, Gerhard Berger, spune că ar fi posibil ca etapele din 2020 să se țină fără spectatori.

  El inițial a spus că dacă nu vin fanii la circuit, nu vor fi curse, dar se pare că s-a răzgândit și dorește să dea drumul la campionat chiar și fără public în tribune.

  În urma interviului pentru publicația germană Auto Motor und Sport acesta a zis: „Sigur în situația actuală, trebuie să te gândești la tot, dar venitul nostru este bazat pe evenimente. Principalul obiectiv este acela de a fi live în fața fanilor noștri. „Cursele fantomă” ne pot ajuta să ne revenim după această criză”.

  Berger a mai explicat și modul cum acest campionat se bazează foarte mult pe vânzarea biletelor, acesta făcând o comparație cu Formula 1: „În contrast cu F1, noi trebuie să închiriem circuitul. Venitul ce provine de la spectatori și sponsori intră la pachetul total de finanțare. Formula 1 lucrează diferit la acest capitol. Conducerea primește o taxă de înscriere de la circuite, iar ele trebuie să recupereze banii prin vânzarea tichetelor, dar și a ajutorului guvernamental. Fără venitul provenit la spectatori, organizatorii nu se pot refinanța singuri. Pe lângă acestea, alte drepturi sunt rezervate de Formula 1”.

  Totodată, el a mai adăugat că este greu de prezis dacă DTM va porni la drum anul ăsta: „Sunt câteva scenarii. Cel mai optimist este acela că vom porni din Iulie și putem să facem tot sezonul, iar cel mai sumbru ar fi ca acest sezon să fie anulat în acest an”.

  DTM nu este primul campionat ce anunță că nu va avea public, aceeași măsură este luată în calcul de Formula 1 și MotoGP.

  Sursa: Autosport.com

  Photocredit: Autosport.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss