Latest Posts

Diriyah ePrix – Sam Bird câștigă după o cursă haotică

Vizualizări: 55487

 

După drama din FP3 și sesiunea de calificări, a doua cursă din Arabia Saudită anunța un spectacol de zile mari. Cu pole-ul asigurat și cu prima șansă la victorie, Robin Frijns, era candidat la victorie. Pilotul olandez, component al echipei Envision Virgin Racing, a avut un start excelent și și-a păstrat prima poziție la start.

În scurt timp, am avut primul pol de interes al cursei. Duelul dintre Sam Bird și Sergio Sette Camara a fost tranșat repede de primul dintre ei, iar Bird urca acum pe locul secund și ataca poziția lui Robin Frijns. Ceva mai în spate, Antonio Felix da Costa făcea spectacol la rândul său.

Portughezul a făcut niște depășiri senzațional și ulterior a purtat un duel electrizat cu propriul său coechipier, Jean Eric Vergne. În cele din urmă, francezul a fost nevoit să se recunoască învins de forcingul coechipierului său în primă fază, ca ulterior să revină în fața lui da Costa.

În fruntea cursei, Robin Frijns și-a activat attack mode-ul. De această alegere a profitat imediat Sam Bird, britanicul preluând șefia cursei. Din nefericire pentru Bird, bucuria sa a fost temporară, căci Frijns a revenit imediat în frunte după ce și-a folosit attack mode-ul pentru a reveni în frunte.

Ceva mai în spate, Pascal Wehrlein era să fie percutat în plin de Jake Dennis. Duelul germano-britanic a făcut doar o singură victimă, pe Dennis. Din nefericire, pentru BMW Andretti, ambii piloți aveau să abandoneze întrecerea secundă din Arabia Saudită.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Revenind în frunte, Sam Bird și-a activat attack mode-ul și a redevenit lider după o depășire facilă făcută asupra lui Robin Frijns. La scurt timp, asemeni lui Jake Dennis, dublul abandon al celor de la BMW Andretti a fost completat de Maximilian Gunther. Germanul a fost implicat într-un acroșaj foarte violent cu Mitch Evans și Alex Lynn, iar steagul roșu a fost imediat arborat.

De altfel, pe seama acestui incident, cursa a fost oprită definitiv. Astfel, Sam Bird și-a adjudecat victoria. Robin Frijns și Antonio Felix da Costa au completat podiumul. Marele pierzător al zilei a fost Jean Eric Vergne, care, inițial terminase pe trei. Din cauza nefolosirii modului atac, francezul a fost penalizat cu 24 de secunde și a căzut de pe trei pe 12. Penalizări similare au primit și Rene Rast și Tom Blomqvist.

Topul primilor cinci clasați în cursa a doua din Ad Diriyah a fost completat de Sergio Sette Camara și Nico Muller. În zona pozițiilor bonificate cu puncte, i-am mai regăsit, în ordine pe Oliver Turvey, Ollie Rowland, Lucas di Grassi, Nyck de Vries și Pascal Wehrlein. De altfel, în cursa sa extraordinară de recuperare, Nyck de Vries a stabilit și cel mai rapid tur al cursei.

Andre Lotterer a ratat la mustață o clasare în zona punctelor și s-a clasat pe 11. În urma penalizării cu 24 de secunde, Jean Eric Vergne a ieșit și el din zona punctelor și s-a clasat pe 12. După absența din calificări, Stoffel Vandoorne a avut o misiune foarte grea și nu a reușit să scoată ceva din această a doua rundă arabă, belgianul clasându-se abia pe 13.

Ceilalți piloți care au încheiat întrecerea din Ad Diriyah au fost Nick Cassidy, Alexander Sims, Norman Nato, Rene Rast și Tom Blomqvist. Piloții care nu au reușit să încheie cel de-al doilea ePrix al sezonului au fost Sebastien Buemi, Maximilian Gunther, Mitch Evans, Alex Lynn și Jake Dennis.

Din cauza accidentării survenite în FP3, Edoardo Mortara nu a primit acceptul medicilor de a concura în cel de-al doilea ePrix al weekend-ului. Elvețianul a fost nevoit să stea pe tușă și a urmărit cursa de pe margine.

După cele două ePrix-uri din Arabia Saudită, Nyck de Vries conduce în clasamentul general al competiției, grație celor 32 de puncte acumulate în acest weekend. Podiumul provizoriu este completat de Sam Bird și Robin Frijns, cu 25 de puncte, respectiv 22, în timp ce, printre primii cinci clasați la general îi mai regăsim pe Edoardo Mortara și Antonio Felix da Costa, cu 18 puncte, respectiv 15.

În clasamentul constructorilor, Jaguar Racing a preluat ștafeta după cele două ePrix-uri din Arabia Saudită. Echipa britanică are 40 de puncte, cu patru mai multe decât Mercedes EQ Formula E, germanii având un total de 36 de puncte. Envision Virgin Racing completează podiumul provizoriu, cu 22 de puncte, în timp ce, Dragon/Penske Autosport și Audi încheie top cinciul, cu 22 de puncte, respectiv 19.

Următoarea întâlnire cu piloții Formulei 1 va avea loc cu prilejul ePrixului organizat la Roma, pe data de 10 aprilie.

Sursa: GP24, Paul Athes
Photocredit: Jaguar Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24, Paul Athes

Latest Posts

Don't Miss