GP24 Media

LATEST POSTS

Diriyah ePrix – Frijns obține primul pole position din carieră

Vizualizări: 29039

 

După haosul generat de accidentul lui Edoardo Mortara, sesiunea de calificări a debutat dramatic încă de dinaintea începutului ei. Mercedes EQ Formula E și Venturi Racing au fost trase pe dreapta pentru a se investiga natura incidentului pilotului elvețian.

Astfel, încă de la început, sesiunea debuta cu douăzeci de piloți, în loc de 24. După turul de forță dat de Frijns în ultimul antrenament de dinaintea calificărilor, olandezul părea acum desprins în postura de favorit pentru pole position. În super pole, pilotul echipei Envision Virgin Racing a fost cel mai rapid, iar turul cronometrat în 1:07.889 a fost suficient pentru primul pole din carieră.

Sergio Sette Camara i se va alătura în prima linie a grilei de start. Pilotul brazilian a sosit la aproape trei zecimi în urma lui Frijns. A doua linie a grilei de start a fost completată de Sam Bird și Oliver Turvey, în timp ce, ultimii clasați în super pole și implicit cei clasați în a treia linie a grilei de start au fost Tom Blomqvist și Nico Muller.

Jean Eric Vergne a ratat la mustață calificarea în super pole și va porni de șapte. În top zece, i-am mai avut, în ordine, pe Sebastien Buemi, Alex Lynn și Antonio Felix da Costa. Nick Cassidy a ratat la limită top zecele și va pleca de pe 11. În spatele său, Maximilian Gunther, Ollie Rowland, Alexander Sims și Lucas di Grassi sunt cei care au completat topul primilor 15.

Ceilalți piloți care au reușit să facă un tur cronometrat au fost, în ordine, Pascal Wehrlein, Jake Dennis, Mitch Evans și Rene Rast. Cinci piloți nu au reușit să facă tur cronometrat, aceștia fiind Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne, Norman Nato, Andre Lotterer și Edoardo Mortara, a cărui prezență în ePrix e pusă sub semnul întrebării.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Acțiunea din Ad Diriyah va continua astăzi cu cel de-al doilea ePrix care va avea startul în această seară, în nocturnă.

Sursa: GP24, Paul Athes
Photocredit: Ensivion Virgin Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES