More

  Latest Posts

  Diriyah ePrix – Frijns obține primul pole position din carieră

   

  După haosul generat de accidentul lui Edoardo Mortara, sesiunea de calificări a debutat dramatic încă de dinaintea începutului ei. Mercedes EQ Formula E și Venturi Racing au fost trase pe dreapta pentru a se investiga natura incidentului pilotului elvețian.

  Astfel, încă de la început, sesiunea debuta cu douăzeci de piloți, în loc de 24. După turul de forță dat de Frijns în ultimul antrenament de dinaintea calificărilor, olandezul părea acum desprins în postura de favorit pentru pole position. În super pole, pilotul echipei Envision Virgin Racing a fost cel mai rapid, iar turul cronometrat în 1:07.889 a fost suficient pentru primul pole din carieră.

  Sergio Sette Camara i se va alătura în prima linie a grilei de start. Pilotul brazilian a sosit la aproape trei zecimi în urma lui Frijns. A doua linie a grilei de start a fost completată de Sam Bird și Oliver Turvey, în timp ce, ultimii clasați în super pole și implicit cei clasați în a treia linie a grilei de start au fost Tom Blomqvist și Nico Muller.

  Jean Eric Vergne a ratat la mustață calificarea în super pole și va porni de șapte. În top zece, i-am mai avut, în ordine, pe Sebastien Buemi, Alex Lynn și Antonio Felix da Costa. Nick Cassidy a ratat la limită top zecele și va pleca de pe 11. În spatele său, Maximilian Gunther, Ollie Rowland, Alexander Sims și Lucas di Grassi sunt cei care au completat topul primilor 15.

  Ceilalți piloți care au reușit să facă un tur cronometrat au fost, în ordine, Pascal Wehrlein, Jake Dennis, Mitch Evans și Rene Rast. Cinci piloți nu au reușit să facă tur cronometrat, aceștia fiind Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne, Norman Nato, Andre Lotterer și Edoardo Mortara, a cărui prezență în ePrix e pusă sub semnul întrebării.

  Acțiunea din Ad Diriyah va continua astăzi cu cel de-al doilea ePrix care va avea startul în această seară, în nocturnă.

  Sursa: GP24, Paul Athes

  Photocredit: Ensivion Virgin Racing


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss