More

  Latest Posts

  Diriyah ePrix – Frijns obține primul pole position din carieră

   

  După haosul generat de accidentul lui Edoardo Mortara, sesiunea de calificări a debutat dramatic încă de dinaintea începutului ei. Mercedes EQ Formula E și Venturi Racing au fost trase pe dreapta pentru a se investiga natura incidentului pilotului elvețian.

  Astfel, încă de la început, sesiunea debuta cu douăzeci de piloți, în loc de 24. După turul de forță dat de Frijns în ultimul antrenament de dinaintea calificărilor, olandezul părea acum desprins în postura de favorit pentru pole position. În super pole, pilotul echipei Envision Virgin Racing a fost cel mai rapid, iar turul cronometrat în 1:07.889 a fost suficient pentru primul pole din carieră.

  Sergio Sette Camara i se va alătura în prima linie a grilei de start. Pilotul brazilian a sosit la aproape trei zecimi în urma lui Frijns. A doua linie a grilei de start a fost completată de Sam Bird și Oliver Turvey, în timp ce, ultimii clasați în super pole și implicit cei clasați în a treia linie a grilei de start au fost Tom Blomqvist și Nico Muller.

  Jean Eric Vergne a ratat la mustață calificarea în super pole și va porni de șapte. În top zece, i-am mai avut, în ordine, pe Sebastien Buemi, Alex Lynn și Antonio Felix da Costa. Nick Cassidy a ratat la limită top zecele și va pleca de pe 11. În spatele său, Maximilian Gunther, Ollie Rowland, Alexander Sims și Lucas di Grassi sunt cei care au completat topul primilor 15.

  Ceilalți piloți care au reușit să facă un tur cronometrat au fost, în ordine, Pascal Wehrlein, Jake Dennis, Mitch Evans și Rene Rast. Cinci piloți nu au reușit să facă tur cronometrat, aceștia fiind Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne, Norman Nato, Andre Lotterer și Edoardo Mortara, a cărui prezență în ePrix e pusă sub semnul întrebării.

  Acțiunea din Ad Diriyah va continua astăzi cu cel de-al doilea ePrix care va avea startul în această seară, în nocturnă.

  Sursa: GP24, Paul Athes
  Photocredit: Ensivion Virgin Racing

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  GP24, Paul Athes

  Latest Posts

  Don't Miss