More

  Latest Posts

  Diriyah ePrix – De Vries spulberă competiția și obține pole positionul

   

  După dominația totală din primele două sesiuni de antrenamente libere din Arabia Saudită, Nyck de Vries și Mercedes EQ erau favoriții în sesiunea de calificări pentru primul pole position disponibil în noul sezon.

  Zis și făcut, iar olandezul a scos de nicăieri un tur stratosferic, suficient pentru a obține primul position din carieră și implicit primul pole. Pilotul echipei Mercedes EQ a oprit cronometrul în 1:08.157 și a fost cu peste șase zecimi mai rapid decât cel mai apropiat rival.

  Pascal Wehrlein a fost the best of the rest în această sesiune de calificări. Pilotul echipei Porsche a scos un tur cronometrat în 1:08.821, timp suficient de bun pentru a lua loc în primia linie a grilei de start alături de Nyck de Vries.

  Rene Rast și Edoardo Mortara vor completa a doua linie a grilei de start, în timp ce, Alex Lynn, Mitch Evans, Andre Lotterer, Sam Bird, Maximilian Gunther și Ollie Rowland sunt ceilalți piloți care vor ocupa primele poziții ale grilei de start în primul ePrix al sezonului 2020-2021.

  Alexander Sims a ratat la mustață calificarea în top zece și va pleca de pe 11. Norman Nato, Oliver Turvey și Jack Dennis îl urmează pe pilotul britanic. Stoffel Vandoorne încheie topul primilor 15, după o prestație relativ modestă și departe de etalonul stabilit de coechipierul său, Nyck de Vries.

  Ceilalți piloți din top 20 au fost, în ordine, Lucas di Grassi, Sebastien Buemi, Antonio Felix da Costa, Jean Eric Vergne și Nick Cassidy. Ultimii clasați au fost Tom Blomqvist, Nico Muller, Sergio Sette Camara și Robin Frijns, olandezul ratând sesiunea de calificări din cauza problemelor tehnice apărute în urma incidentului în care a fost implicat în FP2.

  Primul ePrix al sezonului va continua cu cursa propriu-zisă, programată în această seară, în nocturna saudită.

  Sursa: GP24, Paul Athes

  Photocredit: Mercedes EQ Formula E


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss