GP24 Media

LATEST POSTS

Diriyah ePrix – De Vries spulberă competiția și obține pole positionul

Vizualizări: 11792

 

După dominația totală din primele două sesiuni de antrenamente libere din Arabia Saudită, Nyck de Vries și Mercedes EQ erau favoriții în sesiunea de calificări pentru primul pole position disponibil în noul sezon.

Zis și făcut, iar olandezul a scos de nicăieri un tur stratosferic, suficient pentru a obține primul position din carieră și implicit primul pole. Pilotul echipei Mercedes EQ a oprit cronometrul în 1:08.157 și a fost cu peste șase zecimi mai rapid decât cel mai apropiat rival.

Pascal Wehrlein a fost the best of the rest în această sesiune de calificări. Pilotul echipei Porsche a scos un tur cronometrat în 1:08.821, timp suficient de bun pentru a lua loc în primia linie a grilei de start alături de Nyck de Vries.

Rene Rast și Edoardo Mortara vor completa a doua linie a grilei de start, în timp ce, Alex Lynn, Mitch Evans, Andre Lotterer, Sam Bird, Maximilian Gunther și Ollie Rowland sunt ceilalți piloți care vor ocupa primele poziții ale grilei de start în primul ePrix al sezonului 2020-2021.

Alexander Sims a ratat la mustață calificarea în top zece și va pleca de pe 11. Norman Nato, Oliver Turvey și Jack Dennis îl urmează pe pilotul britanic. Stoffel Vandoorne încheie topul primilor 15, după o prestație relativ modestă și departe de etalonul stabilit de coechipierul său, Nyck de Vries.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Ceilalți piloți din top 20 au fost, în ordine, Lucas di Grassi, Sebastien Buemi, Antonio Felix da Costa, Jean Eric Vergne și Nick Cassidy. Ultimii clasați au fost Tom Blomqvist, Nico Muller, Sergio Sette Camara și Robin Frijns, olandezul ratând sesiunea de calificări din cauza problemelor tehnice apărute în urma incidentului în care a fost implicat în FP2.

Primul ePrix al sezonului va continua cu cursa propriu-zisă, programată în această seară, în nocturna saudită.

Sursa: GP24, Paul Athes
Photocredit: Mercedes EQ Formula E
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES