Latest Posts

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Vizualizări: 19483

Runda a 16-a are loc pe circuitul din Rusia. Este ultima etapă din luna noiembrie din Tier-ul principal. În 2020 mai sunt 3 evenimente în Tier 1 – Japonia (2 decembrie), SUA (9 decembrie) și Brazilia (16 decembrie). BondraX (McLaren) este pe prima poziție în clasament, cu un avantaj de 67,5 puncte, urmat de Jumb3xX cu Alfa Romeo și Legend cu Renault. La constructori, Alfa Romeo racing este pe prima treaptă, cu 29.5 puncte avantaj.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Și de această dată, autodromul de la Sochi, este considerat de joc, ca fiind facil. Sunt 18 viraje, în total, întinse pe 5.848 km. Recordul este deținut de Lewis Hamilton, care în 2019, a ajuns la 1m35.761s pe tur. Sunt 20 de participanți, în această ediție virtuală.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Și este soare în sesiunea de calificări. Dacă BondraxX își mai adaugă 8 puncte avantaj față de Jumb3xX, atunci va câștiga titlul. Jucătorii au optat aproape în totalitate pentru pneurile soft, numai Cozmin este pe intermediare (ca parte a unei strategii de reglare a setup-ului), iar Alex Pirita pe gumele medii.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Primul jucător care înregistrează un timp pe tur este Jumb3xX – 1m30.723s, însă BondraX îl depășește imediat, venind la 1m30.382s. Tok! trece pe poziția a 3-a cu 1m31.720s, urmat, însă la o diferență destul de mare, de RLRS Milan (1m38.455). Andrei Tanca coboară la 1m30.643, fiind foarte aproape de BondraX.

Blurixe scoate în minutul 12, un nou timp de pole, 1m30.380, are un avantaj de doar 0.002 secunde față de actualul lider al clasamentului. Dar, după un tur excepțional, LegenD este primul care coboară la 1m29.813s. În minutul 6, este trafic în sectorul doi, iar jucătorii sunt nevoiți să sporească atenția.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Coboară și BondraX sub 1m29, dar rămâne în spatele lui LegenD. În minutul 4, mai sunt 3 jucători care nu au înregistrat un timp – Pit, An554drei și Adi. Foarte multe tururi sunt invalide în această sesiune. Este foarte ușor să depășești limitele pistei. DS care era pe 13, se tretrage, în ultimele secunde rămase din calificări. Poleman-ul etapei este așadar, LegenD (Renault) cu 1m29.662, iar BondraX (McLaren) îl urmează cu 1m29.820s. De pe poziția a 3-a, va pleca Bogdan, cu Renault.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Este destul de înnorat la începutul cursei și pare că va ploua. Marea majoritate a grilei a optat din nou, pentru pneurile soft. Sunt 6 jucători care iau startul pe gumele medii. Adi și Robert s-au conectat mai târziu, așadar pornesc de pe ultimele două poziții. Sunt 27 de tururi de parcurs, care s-ar putea să fie destul de dificile, dacă începe ploaia.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Un start foarte bun pentru piloții Renault, Bogdan îl depășește pe BondraX, în primul viraj și trece imediat și VladRed (Red Bull). Jumb3xX are o defecțiune pe monopost, mai exact pe aripa față, cauzată de o coliziune. Pit lovește decorul în turul 2, după o greșeală personală, în timp ce LegenD se distanțează de pluton.

BondraX pune o presiune mare pe Bogdan, din dorința de a apăra poziția din clasamentul constructorilor. În turul 3, Bogdan cedează și BondraX urca pe 2. VladRed și Blurixe, de la Red Bull sunt pe locurile 4 și 5, aproape de top 3. Tok! este nevoit să se retragă.

Milan se ține foarte aproape de Blurixe, dar acesta își depășește coechipierul. Nu sunt penalizări în top 5. Ușor, ușor, pare că se însenineză, iar Blurixe intră primul pe linia boxelor, în turul 8. Steag galben în sectorul 1, iar Pit abandonează. Este Safety Car. Pit a avut incident la intrarea pe linia boxelor. Dar este momentul perfect că piloții să își schimbe pneurile. Mulți optează pentru pneurile medii, doar Pandekoi este pe gumele dure.

Plutonul s-a recompactat și se pregătește restartul, iar Johnxyz impune ritmul, în turul 11. Se dă o adevărată luptă între LegenD și Cozmin pentru poziția a 3-a, iar BondraX încearcă să profite de situație. LegenD și BondraX trec pe locurile 2 și 3. Johnxyz se chinuie să rămână lideul cursei, dar este atacat în continuu de LegenD, care preia conducerea. Milan urcă pe locul 3.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Autodromul de la Sochi oferă un spectacol virtual palpitant. Sunt distribuite foarte multe penalizări. Johnxyz, Milan și BondraX dau o luptă crâncenă. Este Safety Car virtual după greșeala lui An554drei. Acesta se retrage, după 15 tururi parcurse. Un alt abandon, din partea lui Adi. Johnxyz pierde 6 poziții, după ce s-a apărat atât de bine și se retrage și el.

Favoriții acestui sezon sunt în top 3. Jumb3xX, lipsește, el este pe locul 15, în turul 18. Din nou VSC și Cozmin părăsește competiția. Sunt 6 abandonuri și cursa nu a ajuns încă la final. Multe echipe au pierdut puncte bune în Rusia. Doar LegenD, BondraX și Showieee au scăpat de penalizări la Sochi.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

LegenD câștigă etapa cu Renault, însă BondraX (McLaren) este campionul din 2020 în Tier 1. Milan trece linia de sosire pe locul 3, dar pierde poziția din cauza unei penalizări, așadar Showiee completează podiumul. Milan este pe 5, în fața lui Andrei Tanca și a lui Blurixe.

Campionatul Virtual de Formula 1 al României – Tier 1: Rusia

Top 10 este completat de Robert, DS, Pandekoi și Bogdan. În afara zonei punctelor, au mai rămas doar 4 jucători – Alex Pirita, VladRed, Attila Bu și Jumb3xX, care nu s-a simțit în largul lui, pe configurația de la Sochi. Pilotul zilei este desemnat Robert. Victorie pentru LegenD, titlu pentru BondraX în categoria Tier1 și primul podium pentru Showiee.

 

Campionatul Virtual de F1 al Romaniei poate fi urmarit pe canalul de YouTube:

https://www.youtube.com/c/Cosmiin62/

Si pe canalul de Twitch:

https://www.twitch.tv/f1rochampionship

Sursa: GP24 Editor in Chief - Ana Dănilă
Photocredit: F1 Romanian Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Editor in Chief - Ana Dănilă

Latest Posts

Don't Miss