Latest Posts

Campionatul Virtual de F1 al României: România vs Columbia

Vizualizări: 25835

Circuitul abordat în această etapă este cel din Austria, de la Spielberg. Jocul prezintă această configurație, ca fiind printre cele mai facile. Sunt 10 viraje și 4.318 km de parcurs, iar recordul pe acest circuit, îl deține Kimi Raikkonen, care a ajuns la 1.06.957, pe tur, în 2018.

Actualii competitori din România, au fost, Bogdan Mihai și Johnxyz la McLaren, Vlad Roșu, alături de Blurixe la Renault, Bogdan Moldovan și Jumb3xX la Alfa Romeo. La Williams, i-am avut pe Andrei Miclea și Andrei Pașa, iar la Ferrari, Alex Gornic și Victor.

Calificările se desfășoară pe ploaie și românii ies primii pe pistă. Ca într-o sesiune normală de calificări, din Formula 1, trecem prin Q1, Q2 și Q3. Românii joacă cu F1RO, iar columbienii cu CF1.

Campionatul Virtual de F1 al României: România vs Columbia

Pare că prima sesiune de calificări este dominată de jucătorii din Romania, Bogdan Moldovan (Alfa Romeo) impunandu-se la început cu 1.13.967 pe tur, urmat la o diferență de 0.010s de Andrei Miclea (Williams). Întreaga distribuție a adoptat pneurile full wet, potrivite pentru ploaie.

Cu doar 12 minute rămase din Q1, Bogdan Mihai (McLaren) coboară la 1.13.828, surclasandu-și conaționalii, în timp ce columbienii ies în decor și reușesc, cu greu, să înregistreze un timp, prin SnakeDark00, Sunzer, Charlie și Jocamposp98. Adversarii se chinuie să își facă loc în top 10. Andrei Miclea este primul care ajunge la 1.13.161, după 3 tururi înregistrate.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mai sunt 9 minute rămase din prima sesiune, iar ploaia se domolește, trasa ideală începe să se formeze, iar piloții urmează să treacă la gumele intermediare. Andrei Miclea își îmbunătățește performanța, coborând la 1.13.055. Numeroase tururi înregistrate au fost șterse după ce s-au încălcat limitele pistei.

Pneurile intermediare nu îi ajută pe columbieni să recupereze; cu 5 minute înainte de finalul Q1, tot nu reușesc să ajungă în top 10. Trafic intens în sectorul doi, deoarece toți se grăbesc să înregistreze ultimele tururi și spre sfârșit, Andrei Miclea coboară la 1.12.302, cu al său Williams.

O performanță impecabilă din partea jucătorilor români, care încheie Q1, pe primele 10 poziții, așadar 5 columbieni sunt eliminați – Juanka90 (P20), Jocamposp98 (P19), ANDJEOM (P18), Thug (P17) și AndroSHM (P16), nu ajung în Q2.

Campionatul Virtual de F1 al României: România vs Columbia

Cea de-a doua sesiune de calificări se desfășoară tot pe ploaie, dar în condiții ceva mai bune decât în Q1. Vremea este potrivită pentru seturile de intermediare. Primul care înregistrează un tur, în Q2, este Victor (Ferrari), care ajunge la 1.12.498, dar este întrecut, imediat, de Bogdan Moldovan (Alfa Romeo), care coboară la 1.12.135.

Andrei Miclea duce monopostul Williams la 1m11.353s pe tur și este steag galben pe sectorul 3, după o greșeală făcută de unul dintre columbieni. Unul dintre adversari (Sunzer) se avântă pe pneurile soft, deși trasa ideală este încă udă, poate acest risc asumat, îi va oferi un avantaj.

Un nou timp record, de 1m11.263s, din partea lui Bogdan Mihai care concurează sub sigla McLaren, cu 5 minute înainte de final de Q2. Doar Victor este în afara top 10, deocamdată, ceea ce înseamnă că unul dintre columbieni ar putea avea un loc în Q3.

Campionatul Virtual de F1 al României: România vs Columbia

România rămâne cu 8 jucători în Q3, iar columbienii sunt reprezentați de Seba (AlphaTauri), în timp ce Andrei Miclea (Williams) coboară la 1m10.845s și Victor este eliminat, alături de Blurixe care a avut un incident.

În Q3 se iese pe pneurile soft. Trasa ideală este uscată, nu mai plouă, deși este încă înnorat. Jumb3xX este primul care înregistrează un tur, cu al său Alfa Romeo, ajungând la 1m03.836s, dar Bogdan Mihai (McLaren), îl depășește imediat, înregistrând 1m03.737s pe tur.

Andrei Miclea (Williams) coboară la pragul de 1m02.884s. Lupta pentru pole se dă intre jucătorii români, singurul pilot din Columbia fiind la distanță destul de mare de primii 7. Un nou timp de pole din partea lui Miclea – 1m02.715. Jhonxyz (McLaren) s-a retras la final de Q2.

Pole-ul îi aparține lui Andrei Miclea, Jumb3xX, va pleca tot din linia întâi. Linia a doua este formată din jucătorii români Bogdan Moldovan și Andre Pasa, urmați de alți 3 conaționali. Singurul care a distrus șansele unui posibil top 10 român, este Seba (AlphaTauri) din Columbia.

Campionatul Virtual de F1 al României: România vs Columbia

Începe cursa, iar românii sunt primii la start, top 11, despărțiți doar de Seba. Majoritatea jucătorilor din pluton au ales gumele soft, doar 4 fiind pe pneurile medii și unul pe cele dure. Sunt 36 de tururi de parcurs.

Plouă la început de cursă. Românii au plecat destul de bine. Vlad Roșu s-a deconectat, a avut probleme cu internetul. Deși a revenit, a pierdut câteva poziții. Spectacolul este întreținut de luptele pentru poziții dintre piloții români. Johnxyz a avut probleme și a căzut pe locul 14. A început să plouă destul de tare, așadar se intră pe linia boxelor pentru pneurile intermediare.

Campionatul Virtual de F1 al României: România vs Columbia

 

Probleme pentru Johnxyz, de la McLaren, din nou, iar acesta este nevoit să se retragă în turul 7. Avem primul abandon. Incident și cu al doilea McLaren, după o coliziune, Bogdan Mihai este aruncat în afara pistei, dar revine, cu bine. JATinocoC este descalificat, în turul 11. Și este abandon pentru Bogdan Mihai, după 18 tururi parcurse.

Campionatul Virtual de F1 al României: România vs Columbia

A fost o adevărată demonstrație de forță, din partea jucătorilor români. Andrei Miclea a adus monopostul Williams pe prima treaptă a podiumului, fiind urmat de Bogdan Moldovan, cu Alfa Romeo și coechipierul său, Jumb3xX. Top 9 le aparține, aproape în totalitate, românilor, după ce Bogdan Mihai și Johnxyz au abandonat și JaTinocoC a fost descalificat. Jucătorii columbieni, au auvut un singur reprezentant, în zona punctelor – Seba (AlphaTauri), pe locul 6.

Campionatul Virtual de F1 al României: România vs Columbia

Campionatul Virtual de F1 al Romaniei poate fi urmarit pe canalul de YouTube:

https://www.youtube.com/c/Cosmiin62/

Si pe canalul de Twitch:

https://www.twitch.tv/f1rochampionship

Sursa: GP24 Editor in Chief - Ana Dănilă
Photocredit: F1 Romanian Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Editor in Chief - Ana Dănilă

Latest Posts

Don't Miss