Latest Posts

BMW se desparte de Schnitzer Motorsport după mai bine de 50 de ani

Vizualizări: 19500

BMW își va încheia relația cu echipa câștigătoare Le Mans 24h, Schnitzer Motorsport, după mai bine de 50 de ani.

Echipa germană, ale cărei performanțe cu marca bavareză includ și victoria în World Touring Car Championship din 1987 și în DTM 2012, nu va primi un program de lucru de la BMW pentru 2021. Mișcarea vine în continuarea unei reduceri treptate a activităților lui Schnitzer la BMW Motorsport, de când a fost eliminat din distribuția DTM la sfârșitul anului 2016, când marca a coborât de la patru la două echipe. Programul său din 2020 a cuprins un asalt asupra Nurbrugring 24h, cu o distribuție de piloți de fabrică la bordul unui M6 GT3 și un rol în dezvoltarea viitorului M4 GT3.

Nu a fost disponibilă nicio declarație de la BMW, iar șeful echipei, Herbert Schnitzer, a declarat că nu poate să comenteze înainte de un anunț oficial. De asemenea, se așteaptă ca BMW să anunțe că RBM își va părăsi programul pentru 2021 și că cealaltă echipă DTM, RMG, va conduce dezvoltarea noii mașini GT3, care se așteaptă să întreprindă câteva curse pe parcursul anului viitor.

Plecarea echipei belgiene RBM și noul rol al RMG par să confirme că BMW nu va avea nicio implicare în DTM anul viitor, când seria va trece de la Class 1 touring car la reglementările GT3.

BMW se desparte de Schnitzer Motorsport după mai bine de 50 de ani

Nu se așteaptă ca planurile mărcii pentru Campionatul IMSA SportsCar să facă parte din anunț. BMW a confirmat până acum numai că echipa Rahal va disputa deschiderea sezonului Daytona 24h în ianuarie cu M8 GTE. Se pare că implicarea BMW în seria IMSA va fi limitată la cele patru enduros de la Daytona, Sebring, Watkins Glen și Road Atlanta, după cum s-a raportat luna trecută. BMW a anunțat deja săptămâna aceasta că va ieși din Formula E la sfârșitul sezonului viitor, dar îi va putea furniza powertrains în continuare echipei partenere Andretti Autosport.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Schnitzer, având bazele în Bavaria, a fost mutat înapoi în arena GT după ce BMW a reorganizat asaltul DTM pentru 2017. A concurat în ADAC GT Masters în Germania în acel an cu o singură fabrică M6 GT3, înainte de a se extinde la două mașini în 2018.

Echipa a participat, de asemenea, la Nurburgring 24h cu M6 în 2017-20 și la Cupa Mondială GT de la Macao în 2017-19, câștigând cursa cu Augusto Farfus Jr la mijlocul celor trei ani. Schnitzer a conceput, de asemenea, atacul BMW asupra Intercontinental GT Challenge în 2019.

BMW se desparte de Schnitzer Motorsport după mai bine de 50 de ani

Echipa, înființată de frații Josef și Herbert Schnitzer Sr, a început să concureze cu BMW-urile la mijlocul anilor 1960. Schnitzer a fost în avangarda campaniilor BMW de la începutul anilor 1980 până în anii 1990. A câștigat titluri majore interne în Germania, Marea Britanie și Italia, precum și în European Touring Car Championship și WTCC, sub conducerea de lungă durată a lui Charly Lamm (în imaginea de mai sus) care a murit la începutul anului 2019.

Echipa a conceput atacul BMW asupra Campionatului FIA GT și a Le Mans 24h, cu versiunea longtail a McLaren F1 GTR în 1997 și a supravegheat victoria producătorului german în enduro-ul francez în 1999 cu prototipul BMW V12 LMR dezvoltat de Williams. Echipa a revenit la touring cars în era Super 2000, înainte de a trece la DTM la întoarcerea BMW în serie în 2012.

Sursa: Autosport.com
Photocredit: Autosport.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Autosport.com

Latest Posts

Don't Miss