GP24 Media

LATEST POSTS

Berger: Rast are „toate elementele unui pilot perfect”

Vizualizări: 17951

Gerhard Berger consideră că Rene Rast are „toate elementele care definesc un pilot perfect” după ce pilotul german a câștigat un al treilea titlu DTM în patru ani în 2020.

Rast a ieșit în frunte într-o luptă puternic contestată cu colegul său de la Audi, Nico Muller, pentru a deveni campion DTM în acest an, adăugându-se succeselor sale din 2017 și 2019.

Cele șapte victorii pe care Rast le-a obținut anul acesta l-au făcut cel mai de succes pilot al Audi din istoria DTM și i-au adus un loc printre cei mai buni din toate timpurile, unii mergând până la a sugera că este demn de un statut legendar.

Tânărul în vârstă de 34 de ani a depășit, de asemenea, așteptările atunci când a primit o convocare de la Audi pentru a-l înlocui pe Daniel Abt în ultimele șase curse din sezonul 2019/20 din Formula E, marcând un podium la al cincilea său start.

Berger, care a asistat la ascensiunea lui Rast spre celebritate ca șef al organizației promotore ITR a DTM, simte că combinația de viteză și consecvenţă îl face pe german „un pilot de curse perfect”.

„Din perspectiva mea, Rene Rast combină toate elementele care definesc un pilot de curse perfect”, a spus Berger pe site-ul oficial DTM. „Există piloţi care sunt prea rapizi, dar nu le place să lucreze. Sunt cei cărora le place să lucreze și sunt și ei rapizi, dar care nu au condiții. Și există piloţi care uneori pot fi foarte rapizi, dar nu sunt consecvenți.” „Cu Rene Rast, obțineți toate aceste elemente la cel puțin 98%: el este rapid, consecvent, un muncitor foarte silitor, poate lucrează mai mult decât toți ceilalți și, de asemenea, este în stare bună. “Mai mult decât atât, el este un tip drăguț! Desigur, aș fi încântat să-l avem inapoi la bord pentru DTM în 2021. El este pur și simplu reperul!”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Rast căzuse cu 47 de puncte în spatele lui Muller, cu doar trei runde rămase de finalizat, echipa sa Rosberg, fiind incapabilă să egaleze performanța echipei rivale Audi Abt.

Dar o serie de patru victorii într-o perioadă de nouă zile la Zolder, a întors campionatul în favoarea sa, Rast terminând în cele din urmă sezonul la distanță de 23 de puncte de Muller, după un swing masiv de 70 de puncte în ultima treime a campaniei.

Berger a declarat că campania lui Rast din 2020 a subliniat din nou capacitatea sa de a prospera sub presiune și că detaliile minore l-au ajutat să-l învingă pe Muller în ceea ce s-a dovedit a fi o cursă de „doi cai” pentru titlu.

“Am văzut o mulțime de piloți de curse, m-am întrecut foarte mult. Dar el are un pachet extrem de puternic”, a spus Berger la evenimentul deciziv de titlu Hockenheim de luna trecută. “Este un muncitor, este un muncitor talentat. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult este cât de cool este când vine vorba de presiune și asta îl face pe campion. Și a dovedit-o din nou. Oricât de mult îi țineam pumnii lui Muller pentru că este tânăr, are un nivel foarte asemănător cu Rene, dar totuși, în unele detalii, Rene a pus lucrurile în favoarea sa. Păcat că Muller a ratat din nou, dar sunt sigur anul viitor va fi și mai puternic. Cred că aceștia doi au avut o mulțime de performanțe bune. “

Sursa: Motorsport
Photocredit: Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES