Latest Posts

Berger: DTM nu a fost locul potrivit pentru primul sezon de GT3 al lui Valentino Rossi.

Vizualizări: 20882

Gerhard Berger consideră că 2022 nu a fost “momentul potrivit” pentru ca legenda MotoGP Valentino Rossi să intre în DTM, spunând că are nevoie de mai mult timp pentru a deveni competitiv în mașinile GT3.

La începutul acestui an, Valentino Rossi a anunțat o trecere mult așteptată la cursele auto, după ce a pus capăt unei perioade glorioase de 26 de ani de activitate în cursele de motociclete de Grand Prix, în care a obținut nouă titluri în toate cele trei clase.

În timp ce DTM a fost considerat de mulți ca fiind una dintre cele mai atractive opțiuni pentru Valentino Rossi, mai ales după ce campionatul a trecut anul trecut la mașini GT3 mai accesibile, bărbatul de 43 de ani va concura în schimb în seria GT World Challenge Europe a SRO, într-un Audi R8 LMS GT3 înscris de WRT.

Berger

În timp ce DTM a ratat atracția de primă mână în timp ce încearcă să se bazeze pe un prim sezon de mare succes în care a folosit mașini GT3, Berger spune că este în interesul lui Rossi să învețe meserie în GTWCE înainte de a trece la o serie de curse de sprint complet profesionistă precum DTM. „Cred că este foarte concentrat în acest moment să își construiască echipa în MotoGP și cred că îi place să aterizeze puțin mai ușor cu cursele pe distanțe lungi doar pentru a se obișnui puțin cu mașinile”, a spus Berger.

„Cred că, din punct de vedere al momentului, nu este momentul potrivit pentru el să fie în DTM, așa că eu cred că are dreptate ce face. Mi-ar plăcea să îl am. Știți, ar fi un nume fantastic, dar trebuie să se potrivească. Pentru că trebuie să vedeți un Valentino competitiv. Și pentru a fi competitiv în DTM ai nevoie de puțin timp. Așa că eu cred că este bine ceea ce face, iar apoi vom vedea mai târziu”.

Gerhard Berger a declarat că nu a avut ocazia să vorbească personal cu Valentino Rossi anul trecut despre o potențială incursiune în DTM, dar a purtat discuții cu echipa de management a acestuia cu privire la opțiunile italianului după MotoGP. „Nu am avut o discuție directă anul trecut”, a spus Berger. „În anii anteriori, da. Dar anul trecut nu am avut. Am vorbit puțin cu managementul său, dar nu a ieșit nimic din acele conversații. Cred că el este ocupat cu construirea echipei sale și începe să obțină puțină experiență în mașină înainte de a face ceva”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Berger

Valentino Rossi a fost foarte aproape de a debuta în DTM ca pilot invitat la Misano în 2019, unde ar fi fost pus în fața rivalului de la MotoGP, Andrea Dovizioso, într-o luptă Audi vs BMW. Ulterior, Valentino Rossi a dezvăluit într-un interviu televizat că i-a promis lui Berger că va face o apariție unică în DTM în viitorul apropiat, deși ieșirea planificată nu s-a materializat niciodată.

  • Mai multe știri despre Campionate de GT-uri găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss