Latest Posts

Austin Hill câștigă la Daytona după accidentul ce a încheiat cursa NASCAR Xfinity

Vizualizări: 37958

Începătorul Austin Hill a scăpat de un accident masiv din ultimul tur pentru a câștiga sâmbătă runda de deschidere a sezonului NASCAR Xfinity Series la Daytona International Speedway.

Hill alerga pe locul al doilea în urma lui A.J. Allmendinger, în timp ce terenul a redus diferența în finala de 120 de tururi. În momentul în care Hill a trecut înaintea lui Allmendinger cu o împingere a lui Riley Herbst, haosul a izbucnit când Anthony Alfredo s-a dezlănțuit și a doborât Chevrolet-ul lui Myatt Snider către Jade Buford, care se apropia, făcând mașina lui Snider să se răstoarne. Atât motorul mașinii, cât și partea din spate au fost smulse din mașină după contactul cu gardul.

NASCAR a scos imediat o avertizare care a înghețat terenul, iar Hill – în primul său sezon cu normă întreagă în seria Xfinity cu Richard Childress Racing – a fost declarat câștigător. Toți cei implicați în accident au fost evaluați și eliberați din centrul de îngrijire de pe teren. Victoria îl blochează pe Hill în playoff-urile din 2022 și este a doua oară când începe un sezon cu o victorie la Daytona. A câștigat deschiderea din 2019 Truck Series la Daytona cu Hattori Enterprises.

„Omule, eu și Derek Kneeland, observatorul meu, am funcționat foarte bine. Toată noaptea i-am spus: „Pun asta în memorie ca să-mi amintesc la sfârșitul cursei”, a spus Hill. „Am cronometrat perfect. „Evident, a apărut această precauție, dar am avut o fugă mare, așa că cine știe ce s-ar fi întâmplat? Am putut să trag înapoi și Herbst m-a împins și am reușit să mă descurc. „Este atât de nebunesc. Am câștigat Daytona în 2019 cu o echipă nouă și acum suntem cu RCR și este prima cursă cu ei și am reușit să ducem treaba la bun sfârșit.

Am rămas fără cuvinte. Le mulțumesc tuturor acestor băieți de la RCR pentru că au crezut în mine.” Allmendinger a terminat pe locul al doilea, Noah Gragson al treilea, Herbst al patrulea și Justin Allgaier a completat primii cinci. Completând top-10 au fost Creed, Anthony Alfredo, Ryan Sieg, Josh Bilicki și Brandon Brown.

Austin Hill

Etapa 1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Hemric a depășit provocarea lui Allmendinger de a reveni cu victoria etapei 1. Herbst a terminat al treilea, Hill a fost al patrulea, iar Gragson a completat top cinci. Hemric a început din pole și a condus primele două tururi până când Hill s-a deplasat în jurul lui și a intrat în frunte în turul 3. Alfredo a fost forțat să intre la boxe sub steagul verde și s-a întors pe pistă cu două tururi în urmă. Hemric l-a depășit pe Hill pentru a prelua conducerea în turul 11.

S-a dat dovadă de prudență când Drew Dollar s-a izbit de perete într-un accident care i-a adunat și pe Jeremy Clements și Mayer. Cursa a revenit la verde în turul 20, cu Hemric în față, urmat de Cassill și Herbst.

Etapa 2

Hemric l-a depășit pe Gragson în ultimul tur pentru a câștiga Etapa 2. Gragson conducea spre Virajul 3, când Hemric l-a lovit din spate. Gragson a alunecat pe pistă și a ajuns să alunece înapoi pe locul 15. Sieg a terminat al doilea, Mayer al treilea, Allmendinger al patrulea și Allgaier a completat top cinci. În urma pauzei dintre Etapele 1 și 2, toate mașinile din turul fruntaș au fost la boxe, Brown fiind primul datorită unei opriri numai pentru combustibil. La reluarea din turul 37, Joe Graf Jr., care a rămas exclus, a condus plutonul urmat de Brown și Herbst.

Brown a intrat în frunte la scurt timp după reluare. Cu 15 tururi rămase din etapă, Brown a continuat să conducă, Gragson pe locul doi și Hill pe al treilea. În turul 49, Gragson l-a ocolit Brown pentru a prelua conducerea pentru prima dată în cursă, Sieg a alergat pe locul al doilea, iar Hemric pe locul trei.

Etapa 3

În urma pauzei dintre Etapele 2 și 3, mașinile din turul fruntaș erau toate la boxe, Hemric fiind primul. Cursa a revenit în verde în turul 67, cu Hemric urmat de Allmendinger și Ty Gibbs. În turul 75, primul grup de mașini din primul tur – toate cele trei echipe Kaulig Racing – au pornit pe linia boxelor pentru ultimele opriri sub steag verde. Un alt grup mai mare a venit în turul 76, iar Sam Mayer s-a prăbușit după contactul cu Creed când a intrat pe linia boxelor pentru o oprire, dar cursa a rămas sub steag verde.

În turul 77, Jesse Iwuji a fost sancționat pentru viteză pe linia boxelor în timpul opririi sale și a trebuit să execute o penalizare de trecere. În turul 85, NASCAR a avertizat pentru o husă de protecție care s-a desprins de pe mașina lui Mayer și a ajuns în virajul 4. La reluarea din turul 91, Hill a mers în frunte, urmat de Gragson, Allmendinger și Landon Cassill. Hemric a mers la boxe în timpul avertismentului, dar a fost sancționat pentru viteză și a trebuit să repornească din spatele terenului.

Pe măsură ce terenul s-a desprins din virajul, C.J. McLaughlin s-a accidentat, a alunecat pe pistă, apoi a fost trimis înapoi în mijlocul terenului, declanșând o coliziune de 10 mașini colectată de Hemric. Cursa a revenit în verde în turul 98, cu Hill în față, urmat de Gragson, Allmendinger și Cassill. Allmendinger a intrat rapid în conducere la reluare. Hill, folosind linia înaltă, a revenit în frunte în turul 103, în timp ce Gragson a alergat pe locul al doilea, iar Herbst pe locul trei.

Allmendinger a recuperat primul loc în turul 106, în timp ce Allgaier a trecut pe al doilea. Gragson a ajuns în frunte cu ajutorul lui Creed în turul 118, dar Allmendinger a avut conducerea cu un tur rămas până la final.

  • Mai multe știri despre NASCAR găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss