GP24 Media

LATEST POSTS

Auer se desparte de BMW după numai un sezon ca pilot de uzină

Vizualizări: 19839

Lucas Auer și BMW au ajuns la un acord comun de a se despărți, după numai un singur an în care au concurat împreună în DTM.

Auer s-a alăturat lui BMW ca pilot de uzină anul trecut, pentru a reveni la DTM, unde anterior concurase pentru producătorul rival, Mercedes, până la sfârșitul programului său în 2018.

Pilotul austriac a obținut prima victorie de sezon a mărcii, la Lausitzring, conducând cu 1-2 în fața lui Timo Glock și a adăugat un al doilea podium la Zolder, mai târziu în acel an. Cu toate acestea, forma inconsecventă a însemnat că a terminat campania pe locul 12 în clasament, doar înaintea lui Philipp Eng.

Cu DTM îndepărtându-se de regulile Class One în 2021, pentru o formulă GT3 bazată pe private, participarea BMW la serie rămâne puțin probabilă, până când noul său GT3 M4 va fi omologat în septembrie, ceea ce l-ar fi lăsat pe Auer fără opțiunea de a rămâne în serie anul acesta.

BMW și-a redus, de asemenea, implicarea în Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar la doar patru curse, care constituie Cupa Michelin Endurance, în timp ce programul său de Formula E se va încheia la sfârșitul sezonului 2020/21.

Auer a spus că el și BMW s-au despărțit în condiții amiabile, invocând totuși incapacitatea lor de a pune la punct un program pentru sezonul 2021.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Auer se desparte de BMW după numai un sezon ca pilot de uzină

“Când am fost de acord să lucrăm împreună la începutul anului trecut, accentul a fost pus pe viitor”, a spus Auer. „Concentrarea mea și a BMW Motorsport a fost în mod clar pe DTM. Am avut apoi un sezon palpitant și uneori dificil – în principal din cauza coronavirusului, desigur. Cu toate acestea, am reușit să obțin o victorie și un podium.”

„Datorită restructurării DTM după retragerea anunțată de Audi, situația a trebuit reevaluată. S-au purtat multe discuții și a trebuit să ajungem la concluzia că nu reușim să găsim o soluție optimă pentru ambele părți în ceea ce privește orientarea spre viitor. De aceea am decis să punem în mod prematur capăt cooperării noastre. Scopul meu este foarte clar: vreau să concurez pentru victorii într-un campionat de top anul acesta.”

Auer a lipsit, de asemenea, de la deschiderea sezonului IMSA, Daytona 24 Hours, weekendul trecut, unde BMW a chemat trei dintre piloții DTM din 2020, Marco Wittmann, Glock și Eng, pentru a-și îmbunătăți distribuția.

Tânărul de 26 de ani, care a participat la Super Formula cu sprijinul Red Bull în 2019, înainte de a se realătura echipei DTM, a testat și mașina BMW Formula E anul trecut, însă producătorul german l-a desemnat pe Jake Dennis să ocupe locul eliberat de Alexander Sims.

Sursa: BMW Motorsport
Photocredit: BMW Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES