More

  Latest Posts

  Auer se desparte de BMW după numai un sezon ca pilot de uzină

  Lucas Auer și BMW au ajuns la un acord comun de a se despărți, după numai un singur an în care au concurat împreună în DTM.

  Auer s-a alăturat lui BMW ca pilot de uzină anul trecut, pentru a reveni la DTM, unde anterior concurase pentru producătorul rival, Mercedes, până la sfârșitul programului său în 2018.

  Pilotul austriac a obținut prima victorie de sezon a mărcii, la Lausitzring, conducând cu 1-2 în fața lui Timo Glock și a adăugat un al doilea podium la Zolder, mai târziu în acel an. Cu toate acestea, forma inconsecventă a însemnat că a terminat campania pe locul 12 în clasament, doar înaintea lui Philipp Eng.

  Cu DTM îndepărtându-se de regulile Class One în 2021, pentru o formulă GT3 bazată pe private, participarea BMW la serie rămâne puțin probabilă, până când noul său GT3 M4 va fi omologat în septembrie, ceea ce l-ar fi lăsat pe Auer fără opțiunea de a rămâne în serie anul acesta.

  BMW și-a redus, de asemenea, implicarea în Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar la doar patru curse, care constituie Cupa Michelin Endurance, în timp ce programul său de Formula E se va încheia la sfârșitul sezonului 2020/21.

  Auer a spus că el și BMW s-au despărțit în condiții amiabile, invocând totuși incapacitatea lor de a pune la punct un program pentru sezonul 2021.

  8ac0ad731bafc32bbdca36229ccddb05

  “Când am fost de acord să lucrăm împreună la începutul anului trecut, accentul a fost pus pe viitor”, a spus Auer. „Concentrarea mea și a BMW Motorsport a fost în mod clar pe DTM. Am avut apoi un sezon palpitant și uneori dificil – în principal din cauza coronavirusului, desigur. Cu toate acestea, am reușit să obțin o victorie și un podium.”

  „Datorită restructurării DTM după retragerea anunțată de Audi, situația a trebuit reevaluată. S-au purtat multe discuții și a trebuit să ajungem la concluzia că nu reușim să găsim o soluție optimă pentru ambele părți în ceea ce privește orientarea spre viitor. De aceea am decis să punem în mod prematur capăt cooperării noastre. Scopul meu este foarte clar: vreau să concurez pentru victorii într-un campionat de top anul acesta.”

  Auer a lipsit, de asemenea, de la deschiderea sezonului IMSA, Daytona 24 Hours, weekendul trecut, unde BMW a chemat trei dintre piloții DTM din 2020, Marco Wittmann, Glock și Eng, pentru a-și îmbunătăți distribuția.

  Tânărul de 26 de ani, care a participat la Super Formula cu sprijinul Red Bull în 2019, înainte de a se realătura echipei DTM, a testat și mașina BMW Formula E anul trecut, însă producătorul german l-a desemnat pe Jake Dennis să ocupe locul eliberat de Alexander Sims.

  Sursa: BMW Motorsport

  Photocredit: BMW Motorsport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss