GP24 Media

LATEST POSTS

Auer: BMW ar fi putut răsturna deficitul Audi DTM în 2021

Vizualizări: 16772

Lucas Auer consideră că BMW ar fi putut răsturna deficitul faţă de Audi în 2021, dacă DTM ar fi păstrat reglementările Class One pentru încă un an.

BMW nu a reprezentat o amenințare reală pentru Audi în ceea ce s-a dovedit a fi ultimul an al epocii de scurtă durată a motoarelor One Class, deoarece marca din Ingolstadt a câștigat 16 curse din 18, pentru a asigura o succesiune clară de câştiguri de titluri ale producătorilor, echipelor și piloţilor.

Audi a câștigat mai întâi un avantaj clar față de BMW atunci când, anul trecut, DTM a trecut la motoarele de doi litri, turboalimentate, dar decalajul dintre cei doi producători s-a mărit în 2020, pe măsură ce efortul BMW de a remedia problemele de fiabilitate care au afectat campania sa din 2019 i-au permis lui Audi să se îndepărteze de singurul său producător rival.

BMW și Audi nu vor concura unu la unu în 2021, ca urmare a deciziei DTM de a trece la reglementările GT3 și la echipele de clienți, marcând sfârșitul unei rivalități care a fost reînviată în 2012, când marca din München s-a alăturat seriei.

Pilotul BMW, Auer, consideră însă că cele două mărci germane ar fi fost într-o luptă strânsă anul viitor dacă Audi nu ar fi decis să părăsească seria ca participant de uzină, citând lecțiile învățate de BMW într-un sezon dur 2020. „Nu cred, pentru că BMW a învățat multe în acest an”, a spus Auer când a fost întrebat dacă simte că Audi ar fi luat cu ușurință titlul din 2021 în conformitate cu reglementările Class One. „Cred că ar fi mult mai aproape și nu ar fi la fel ca anul acesta.”

Auer: BMW ar fi putut răsturna deficitul Audi DTM în 2021

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Deși a fost un an greu pentru BMW, oamenii de acolo sunt foarte experimentați și știu ce fac. Cred că cu încă un an ar fi putut să reducă diferența sau chiar să o întoarcă”.

Au existat temeri în padocul DTM că Audi va fi de neatins anul acesta încă de la testul de pre-sezon la Nurburgring în iunie – și a sfârșit prin a bloca primele cinci locuri când a început sezonul la Spa-Francorchamps, mai puțin de două luni mai târziu.

Auer a spus că este evident „destul de devreme” în an și că BMW nu va putea să se compare cu Audi în acest sezon, în ciuda unor persoane care se întreabă dacă un loc neconvențional precum Spa poate oferi o imagine realistă a ierarhiei statusului.

„Chiar și în testul de pre-sezon [era clar că Audi va fi imposibil de învins]”, a spus Auer.„Bineînțeles că toată lumea făcea lucruri diferite, dar pentru mine era vorba doar de învățare. Nu eram mega competitiv, dar era ok, dar la Spa, ai putea spune,„ fir-ar, există un decalaj uriaș.”. Au existat unele îndoieli cu privire la Spa, pentru că este o pistă nouă și, de asemenea, ne-am apropiat mult mai mult, dar au dominat totuși în ceea ce privește calificarea și gestionarea anvelopelor în cursă. Au reușit totul mai bine și a fost destul de clar [că nu le putem provoca] destul de devreme, trebuie să spun.”

Sursa: Deutsche Tourenwagen Masters
Photocredit: Deutsche Tourenwagen Masters
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES