More

  Latest Posts

  Auer: BMW ar fi putut răsturna deficitul Audi DTM în 2021

  Lucas Auer consideră că BMW ar fi putut răsturna deficitul faţă de Audi în 2021, dacă DTM ar fi păstrat reglementările Class One pentru încă un an.

  BMW nu a reprezentat o amenințare reală pentru Audi în ceea ce s-a dovedit a fi ultimul an al epocii de scurtă durată a motoarelor One Class, deoarece marca din Ingolstadt a câștigat 16 curse din 18, pentru a asigura o succesiune clară de câştiguri de titluri ale producătorilor, echipelor și piloţilor.

  Audi a câștigat mai întâi un avantaj clar față de BMW atunci când, anul trecut, DTM a trecut la motoarele de doi litri, turboalimentate, dar decalajul dintre cei doi producători s-a mărit în 2020, pe măsură ce efortul BMW de a remedia problemele de fiabilitate care au afectat campania sa din 2019 i-au permis lui Audi să se îndepărteze de singurul său producător rival.

  BMW și Audi nu vor concura unu la unu în 2021, ca urmare a deciziei DTM de a trece la reglementările GT3 și la echipele de clienți, marcând sfârșitul unei rivalități care a fost reînviată în 2012, când marca din München s-a alăturat seriei.

  Pilotul BMW, Auer, consideră însă că cele două mărci germane ar fi fost într-o luptă strânsă anul viitor dacă Audi nu ar fi decis să părăsească seria ca participant de uzină, citând lecțiile învățate de BMW într-un sezon dur 2020. „Nu cred, pentru că BMW a învățat multe în acest an”, a spus Auer când a fost întrebat dacă simte că Audi ar fi luat cu ușurință titlul din 2021 în conformitate cu reglementările Class One. „Cred că ar fi mult mai aproape și nu ar fi la fel ca anul acesta.”

  „Deși a fost un an greu pentru BMW, oamenii de acolo sunt foarte experimentați și știu ce fac. Cred că cu încă un an ar fi putut să reducă diferența sau chiar să o întoarcă”.

  Au existat temeri în padocul DTM că Audi va fi de neatins anul acesta încă de la testul de pre-sezon la Nurburgring în iunie – și a sfârșit prin a bloca primele cinci locuri când a început sezonul la Spa-Francorchamps, mai puțin de două luni mai târziu.

  Auer a spus că este evident „destul de devreme” în an și că BMW nu va putea să se compare cu Audi în acest sezon, în ciuda unor persoane care se întreabă dacă un loc neconvențional precum Spa poate oferi o imagine realistă a ierarhiei statusului.

  „Chiar și în testul de pre-sezon [era clar că Audi va fi imposibil de învins]”, a spus Auer.„Bineînțeles că toată lumea făcea lucruri diferite, dar pentru mine era vorba doar de învățare. Nu eram mega competitiv, dar era ok, dar la Spa, ai putea spune,„ fir-ar, există un decalaj uriaș.”. Au existat unele îndoieli cu privire la Spa, pentru că este o pistă nouă și, de asemenea, ne-am apropiat mult mai mult, dar au dominat totuși în ceea ce privește calificarea și gestionarea anvelopelor în cursă. Au reușit totul mai bine și a fost destul de clar [că nu le putem provoca] destul de devreme, trebuie să spun.”

  Sursa: Deutsche Tourenwagen Masters

  Photocredit: Deutsche Tourenwagen Masters


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss