Latest Posts

Audi conduce Porsche în prima zi a testului nocturn in cadrul DTM la Portimao.

Vizualizări: 34629

Debutantul în DTM Ricardo Feller a condus în prima zi a testului de pre-sezon de la Portimao pentru ABT Audi, devansând Porsche-ul Bernhard #75 al lui Thomas Preining.

În timp ce DTM a finalizat lucrările de pregătire pentru producția TV în timpul zilei, cursele de pe pistă au început abia la ora 17:00 seara și au continuat până la lăsarea întunericului, iar steagul în carouri a fost fluturat la ora 22:00. Campionul în exercițiu al ADAC GT Masters, Feller, a fost cel care a profitat la maximum de condiții, parcurgând circuitul portughez în 1m41,573s, menținând astfel invincibilitatea Audi în testele de pre-sezon de până acum.

Preining a plasat Porsche pe locul doi înaintea debutului cu normă întreagă al constructorului din Stuttgart în DTM, terminând la mai puțin de o zecime de Feller, cu un timp de 1m41,658s. Marius Zug de la Attempto Audi, Marius Zug, a fost din nou prezent aproape de partea din față a plutonului, după ce a stabilit cel mai rapid timp general la Hockenheim la începutul acestei luni, terminând al treilea în spatele lui Feller și Preining cu un timp de 1m41,757s.

Audi, DTM

Nico Muller, de la echipa Rosberg, a ajuns la trei Audi în primele patru locuri, în timp ce încearcă să își revină după un sezon 2021 dificil, încheind ziua la puțin peste trei zecimi distanță de lider cu cea mai recentă versiune a R8 LMS GT3. Contingentul BMW a fost condus de pilotul de uzină Sheldon van der Linde, sud-africanul stabilind al cincilea cel mai rapid timp cu noul M4 GT3, în fața coechipierului lui Schubert, Philipp Eng.

Constructorii germani au monopolizat primele șase locuri în prima zi de teste, Lamborghini asigurându-și onoarea de cel mai bun din toate zilele datorită efortului lui Nicki Thiim de 1m41,940s la bordul lui T3 Huracan GT3. Mirko Bortolotti a terminat la doar două locuri în urma lui, la bordul unui Lamborghini înscris de echipa Grasser Racing Team, iar Marco Wittmann, dublu campion DTM, s-a intercalat între cei doi pe locul opt, la bordul BMW-ului Walkenhorst. Top 10 a fost completat de Rene Rast, de trei ori câștigător al titlului DTM, care a înregistrat un timp solid de 1m41,994s la revenirea în serie cu ABT Audi.

Mercedes a avut o sesiune destul de discretă în ciuda faptului că a fost prezentă cu opt mașini susținute de uzină, Luca Stolz, noua achiziție a HRT, fiind cel mai bun reprezentant al mărcii, clasat pe locul 16, cu un timp cu șase zecimi mai lent decât reperul lui Feller. Campionul în exercițiu Maximilian Gotz a fost doar al 22-lea cu Mercedes-ul său Winward, deși a fost cu doar nouă zecimi mai lent decât Feller, majoritatea plutonului fiind despărțit de mai puțin de o secundă într-o sesiune ultra-competitivă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Audi, DTM

Cele două Ferrari susținute de Red Bull au avut, de asemenea, un test relativ mediu la Portimao, Felipe Fraga terminând al 17-lea cel mai rapid și la șase zecimi distanță, iar Nick Cassidy lâncezind pe locul 23 în mașina soră a celor de la AlphaTauri. Cassidy, care a fost totuși cu doar 0,940s mai lent decât cel mai bun timp, va preda mașina legendei WRC Sebastien Loeb miercuri, înainte de debutul francezului în DTM, mai târziu în acest weekend la Portimao.

În altă ordine de idei, Ben Green a efectuat primul test DTM ca recompensă pentru că a câștigat anul trecut seria DTM Trophy bazată pe GT4. Pilotul britanic a terminat cu al 28-lea timp la bordul unui Mercedes al echipei HRT, devansând Lamborghini-ul GRT al lui Alessio Deledda, un pilot convertit în Formula 2. Dintre cele 29 de mașini cu normă întreagă înscrise pentru întregul sezon, doar Mercedes-ul Winward al lui Lucas Auer a lipsit de la cursele zilei.

  • Mai multe știri despre Campionate de Turisme găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss