Latest Posts

Stoffel Vandoorne se mută la Formula E cu HWA după ieșirea din F1

Vizualizări: 15301

Pilotul McLaren F1 Stoffel Vandoorne urmează să se mute în Formula E pentru sezonul viitor al seriei all-electric cu echipa HWA Racelab, legată de Mercedes.

2015 Campionul GP2 Vandoorne a concurat cu McLaren în F1 pentru ultimele două sezoane, dar a fost confirmat luna trecută că va pleca la sfârșitul anului. Cel mai înalt punct al său în cursa pentru echipa McLaren a fost pe locul șapte.

Vandoorne a explorat opțiunile de a rămâne în F1, dar, după ce a fost respins de Toro Rosso și Sauber, a analizat alte campionate în încercarea de a face o nouă provocare.

Surse au confirmat că Vandoorne este acum pregătit să se semneze cu noua echipă HWA în Formula E, cu debutul său pe cursa, urmând să meargă la deschiderea sezonului 5 din Riyadh, Arabia Saudită pe 15 decembrie.

Întrebat în timpul Marelui Premiu al Japoniei cât de aproape a fost să-și confirme planurile de curse pentru anul 2019, Vandoorne a spus: “Cum am spus mai devreme, nu este nimic mai mult de comentat. Am fost în legătură cu o mulțime de serii, cu multe echipe. “Cred că acum este de competența mea să evaluez care sunt cele mai bune posibilități pentru viitor și să iau apelul potrivit. “În capul meu, sunt destul de hotărât asupra a ceea ce vreau să fac. Deci da, vom vedea.

Cand presat dacă va participa la testul de pre-sezon de Formula E din Valencia, Vandoorne a spus: “Veți vedea.” Dacă Vandoorne va participa la testul care se desfășoară în perioada 16-19 octombrie, el ar putea fi prezent în mod realist numai în prima zi datorită angajamentelor sale de la F1 din Statele Unite săptămâna viitoare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

HWA va face debutul în Arabia Saudită ca precursor al fuziunii într-o echipă completă a fabricii Mercedes care va intra în rețea în sezonul 6, care începe în iarna anului 2019. Echipa și-a dezvăluit mașina la începutul acestei săptămâni și a confirmat câștigătorul titlului DTM, Gary Paffett, drept primul său pilot. Paffett a participat la testul de Formula E în Marrakech la începutul acestui an cu Venturi, care va furniza HWA cu motorul său pentru acest sezon.

Nu este clar dacă Vandoorne își va combina angajamentele de Formula E cu un rol F1, deși a spus după ce și-a pierdut locul, că ar fi preferabil să păstreze un link deschis. “Prioritatea pentru mine este să am un program adecvat de curse și, evident, într-un fel, să rămân implicat în Formula 1, să fiu încă conectat la această lume”, a spus Vandoorne în Rusia. “Încă mai simt că merit oa doua șansă într-un mediu bun și potrivit. Prioritatea este mai întâi să găsim o cursă care va fi principalul obiectiv și țintă, după care vom vedea că opțiunile se vor deschide în continuare”.

Vandoorne este de asemenea cunoscut că a explorat opțiunile din IndyCar, iar Dale Coyne, proprietarul echipei Dale Coyne Racing, a confirmat că au avut loc discuții. Cu toate acestea, echipa va fi partenerul actualului pilot Sebastien Bourdais, împreună cu sosirea lui Santino Ferrucci pentru sezonul 2019.

Confirmarea oficială a mișcării lui Vandoorne în Formula E este așteptată săptămâna viitoare.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss