GP24 Media

LATEST POSTS

Yifei Ye îşi va face debutul cu Porsche în Asian Le Mans Series

Ye
Vizualizări: 19560

Noul pilot Porsche Yifei Ye își va face debutul cu producătorul german în Asian Le Mans Series de luna viitoare, înainte de revenirea în LMP2.

Campionul asiatic și european Le Mans Series, care a fost anunțată ca pilot selectat de Porsche Motorsport Asia Pacific în noiembrie, va concura cu un Porsche 911 GT3 R condus de echipa campioană Herberth Motorsport în seria de patru curse din Orientul Mijlociu.

Participarea lui Ye la ALMS alături de Klaus Bachler și Antares Au în Dubai în perioada 12-13 februarie și apoi pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi în weekendul următor va fi un precursor al unei campanii LMP2, fie în Campionul Mondial de Anduranță, fie în ELMS.

Scopul Porsche Motorsport din Asia-Pacific este de a pregăti pilotul chinez în vârstă de 21 de ani pentru un potențial loc pe unul dintre noile prototipuri LMDh ale producătorului german, care va concura atât în ​​WEC, cât și în Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar din 2023.

Șeful Porsche Motorsport Asia Pacific, Alexandre Gibot, a declarat: „Cu siguranță va fi un program divers pentru Ye în 2022 – credem că o combinație de curse GT și prototip va fi o bună pregătire pentru LMDh.

„Cursele în seria asiatică reprezintă un prim pas grozav pentru integrarea lui Yifei în familia Porsche. Dar, în mod clar, cea mai bună pregătire pentru LMDh este să concurezi în LMP2.

„Există o ușă deschisă pentru Yifei în programul LMDh și trebuie să îi oferim cel mai bun mediu pentru a-și putea arăta nivelul de performanță”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Gibot a explicat că nu a fost luată nicio decizie finală cu privire la programul P2 al lui Ye pentru sezonul următor, în ciuda unei ieșiri de teste a echipei Swiss Cool Racing ELMS la sfârșitul anului trecut.

„Există diferite opțiuni în acest moment și sperăm să facem un anunț după ALMS”, a spus el.

Gibot a evidențiat importanța revenirii lui Ye la 24 de ore de Le Mans, cursă în care a pierdut victoria de clasă cu echipa WRT în ultimul tur, ca urmare a unei probleme electronice anul trecut, și dificultatea cu care se confruntă echipele ELMS în obținerea de înscrieri în lumina barei de protecție cu 39 de mașini WEC anunțată la începutul acestei luni.

Ye va adăuga repertoriului său de mașini sport la volanul unei mașini GT3 după câștigarea coroanelor LMS asiatice și europene cu Oreca LMP2 conduse de G-Drive Racing și, respectiv, WRT.

Ye a spus că este „încântat să concureze cu o mașină GT pentru prima dată”.

El se va îndrepta spre Orientul Mijlociu luna viitoare cu o singură zi de teste cu o mașină Porsche GT pe circuitul Algarve de lângă Portimao, în octombrie.

„Nu am avut teste cu mașina LMP2 înainte de primul weekend din Asia de anul trecut și am făcut bine fără experiență”, a spus el. „Dar un prototip era mai aproape de mașina de Formula 3 [Euroformula Open] cu care am concurat în 2020, așa că știu că am multe de învățat, dar sunt încrezător că mă pot adapta.”

Gibot nu a exclus alte ieșiri GT la unele curse cheie, cum ar fi runda Spa 24 Hours a GT World Challenge Europe pentru Ye pe parcursul anului 2022, dar a subliniat că principalul său obiectiv va fi P2.

Ye a spus: „Cred că sunt mai multe oportunități de a face curse GT și este bine să am în CV un rezultat bun într-una dintre acele curse emblematice.

„Va fi benefic să fac niște lucruri diferite la o vârstă atât de fragedă pentru a mă ajuta să devin un pilot mai complet și asta mă va face mai util unei echipe de uzină”.

Mai multe ştiri despre Asian Le Mans Series găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES